Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,443 Members 47,758 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Note 8.0 N5110 menu, home, and back buttons non-functional

Tip us?
 
jgaiche
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2008
Default [Q] Note 8.0 N5110 menu, home, and back buttons non-functional

I have a Note 8.0 N5110 that has a strange problem which I don't really how to troubleshoot. When I am using it, the screen will go off just as if I short pressed the power button. I'll press the power button and swipe the screen to unlock. Everything is just as it was when the screen went off, but now the menu, power, and back buttons are non-functional. There are no lights or haptic feedback when I press them. My device was previously rooted before the 4.4.2 update and I had to use odin to install the upgrade. The issue didn't start for a couple of weeks after the update. Once the screen blanks and the buttons become non-functional, minutes later they will start working again; however, at some point, the screen will blank again and the cycle repeats. I have restored to factory settings with no luck resolving the issue. In fact, the screen will blank while I'm still in the setup phase. I really don't know what to try next to resolve this problem and my device is pretty much unusable at this point. Any thoughts or suggestions as to what I could try to fix this? Thanks in advance for any help - Jeff Gaiche
 
CCallahan
Old
#2  
CCallahan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 624
Posts: 1,880
Join Date: Oct 2010
Location: Rock Chalk
Quote:
Originally Posted by jgaiche View Post
I have a Note 8.0 N5110 that has a strange problem which I don't really how to troubleshoot. When I am using it, the screen will go off just as if I short pressed the power button. I'll press the power button and swipe the screen to unlock. Everything is just as it was when the screen went off, but now the menu, power, and back buttons are non-functional. There are no lights or haptic feedback when I press them. My device was previously rooted before the 4.4.2 update and I had to use odin to install the upgrade. The issue didn't start for a couple of weeks after the update. Once the screen blanks and the buttons become non-functional, minutes later they will start working again; however, at some point, the screen will blank again and the cycle repeats. I have restored to factory settings with no luck resolving the issue. In fact, the screen will blank while I'm still in the setup phase. I really don't know what to try next to resolve this problem and my device is pretty much unusable at this point. Any thoughts or suggestions as to what I could try to fix this? Thanks in advance for any help - Jeff Gaiche
Couple questions.....do you have a case or screen protector on it? Sometimes these can interfere with the sensor and cause these type of issues.
CURRENT DEVICES
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy Note 8
HTC Flyer
Asus Eee Pad Transformer

---------------------------------------------------
All Projects Currently On Hold
 
jgaiche
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Dec 2008
I do have a case on the device. It's been cased pretty much since I purchased it. I guess it can't do any harm to remove it from the case, just to see if it's possibly interfering with a sensor somewhere. The issue does seem to have been sporadic at first. I'll give that a try. Thanks for the suggestion -- Jeff
 
CCallahan
Old
#4  
CCallahan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 624
Posts: 1,880
Join Date: Oct 2010
Location: Rock Chalk
Quote:
Originally Posted by jgaiche View Post
I do have a case on the device. It's been cased pretty much since I purchased it. I guess it can't do any harm to remove it from the case, just to see if it's possibly interfering with a sensor somewhere. The issue does seem to have been sporadic at first. I'll give that a try. Thanks for the suggestion -- Jeff
Was just a thought. Otherwise it might be a defective sensor that has to be replaced. Not really sure.
CURRENT DEVICES
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy Note 8
HTC Flyer
Asus Eee Pad Transformer

---------------------------------------------------
All Projects Currently On Hold
 
rjamer
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jan 2010
I had the same issue. In my case the buttons still worked if I used the spen. I went back and wiped both the cache and Dalvik Cache*and it resolved the issue.



Sent from my GT-N5110 using XDA Free mobile app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes