FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[Q] Note pro 12.2 screen flickers

4 posts
Thanks Meter: 0
 
By kidtkd73, Junior Member on 1st August 2014, 11:56 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I bought a refurbished note pro from amazon about a week ago. The screen flickers randomly for about 3 seconds onoffonoff. No real harm to anything but I would like it fixed and don't want to ship it out and wait for a new one. Any suggestions would be great thanks in advance.
 
 
9th August 2014, 07:11 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Force GPU Render and Turn off Hardware overlays
Enable Developer Mode (Google it)
In Developer Options
Force GPU Rendering : Enable (Check)
Turn off Hardware overlays : Enable (Check)

Try it, it has worked for some folks.
14th August 2014, 07:38 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
What is the reason of screen flickering?
I have exactly the same problem. But can someone please explain the reason of this?
Is it hardware related or is it just a firmware bug that can be permanently fixed?
In my case, this problem disappears after restart and then I can have 10-24 hours of normal operation before this problem comes back again. I personally find this very strange...
20th August 2014, 02:36 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Flickering also
Mine also is flickering. This happens in highend games and when the battery is lower dan 51 % and the screen brightness is full. When I adjust screen brightness to 50 % or less the flickering stops. I guess it is a battery problem combined with software problem.

I already did fresh install and changed setting in developer setting.

Does someone has an solution?
Last edited by regenboog; 20th August 2014 at 02:39 PM.
24th August 2014, 01:35 PM |#5  
Senior Member
Flag Kidderminster
Thanks Meter: 15
 
More
I have the same issue that happens with the battery lower than 45%....... I hope someone can solve this .....

---------- Post added at 01:17 PM ---------- Previous post was at 01:12 PM ----------

Quote:
Originally Posted by theliner

Enable Developer Mode (Google it)
In Developer Options
Force GPU Rendering : Enable (Check)
Turn off Hardware overlays : Enable (Check)

Try it, it has worked for some folks.

I will try and I'll let you know.

---------- Post added at 01:35 PM ---------- Previous post was at 01:17 PM ----------

Quote:
Originally Posted by theliner

Enable Developer Mode (Google it)
In Developer Options
Force GPU Rendering : Enable (Check)
Turn off Hardware overlays : Enable (Check)

Try it, it has worked for some folks.

No changes for me.....
24th August 2014, 01:46 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by marko68

I have the same issue that happens with the battery lower than 45%....... I hope someone can solve this .....

---------- Post added at 01:17 PM ---------- Previous post was at 01:12 PM ----------



I will try and I'll let you know.

---------- Post added at 01:35 PM ---------- Previous post was at 01:17 PM ----------



No changes for me.....

Tomorrow mine will go back to Samsung Supplier. Case Magnet also does not work.
25th August 2014, 09:46 PM |#7  
baddison's Avatar
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 38
 
More
I thought I was the only one with this issue. Glad to see its not just me. I am also experiencing heavy flickering on this device. I'm thinking maybe I should flash a firmware upgrade??? I am already at NC5, but isnt there a newer one available - ND* , NE*, NF* ??? Its really starting to bother me.
25th August 2014, 09:56 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by baddison

I thought I was the only one with this issue. Glad to see its not just me. I am also experiencing heavy flickering on this device. I'm thinking maybe I should flash a firmware upgrade??? I am already at NC5, but isnt there a newer one available - ND* , NE*, NF* ??? Its really starting to bother me.


Updating did not help for me, also tried other original firmwares. I only experienced flickering under 50% battery and full resolution till 70% resolution. Also flipcovermagnet did not work. Today I returned mine for repair. I triggered Knox 1 time, Samsung will only repair the tablet one time for that.
Last edited by regenboog; 25th August 2014 at 09:59 PM.
The Following User Says Thank You to regenboog For This Useful Post: [ View ]
30th August 2014, 12:21 PM |#9  
omeryounos's Avatar
Senior Member
Flag Rotterdam
Thanks Meter: 84
 
More
It is firmware related. It is fixed in NG2 firmware, which is released for Netherlands and Poland so far. On all older firmwares, enabling "disable hardware overlays" in developer options fixes this. But this option needs to be enabled on every reboot, as it doesn't stick.
30th August 2014, 03:50 PM |#10  
ShadowLea's Avatar
Senior Member
Flag Enschede, The Netherlands
Thanks Meter: 1,260
 
More
Quote:
Originally Posted by omeryounos

It is firmware related. It is fixed in NG2 firmware, which is released for Netherlands and Poland so far. On all older firmwares, enabling "disable hardware overlays" in developer options fixes this. But this option needs to be enabled on every reboot, as it doesn't stick.

Possibly also hardware related, as my NC3/NA7/NC3 DBT p905 LTE does not suffer from this.
The Following User Says Thank You to ShadowLea For This Useful Post: [ View ]
30th August 2014, 08:45 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by ShadowLea

Possibly also hardware related, as my NC3/NA7/NC3 DBT p905 LTE does not suffer from this.


Also installed NG2, it wasn't Dutch by the way. It also did not solved the problem.

When my tablet is coming back I will let you know what Samsung had to say.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes