FORUMS

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more

LG G4 First Impressions and Unboxing – XDA TV

The latest in LG’s signature line of “G phones” has been released. … more

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Camera-Mod] hardwarebutton

24th July 2011, 10:16 AM |#1  
OP Member
Thanks Meter: 40
 
More
Hi guys,

I was searching for an SGS2 Camera mod, to use the powerbutton as the cameratrigger.

Because I did not find one, I tried it on my own.

But as my javaknowledge is poor, I am not able to temporarily disable the powermenu popup.

So I remapped the volumkeys, to work as the trigger in cameramodus.
I did not apply this to the camecorder, because it is not working right now.



In Post 7 you can find a 1080p @ 30 Mbit and 48000 khz/192 kbit Audio Recording camera.apk with the same mod

Functions:

Hold Volumekey to focus and release to shoot.
Tap Volumekey will take a direct snapshot

Installation (root acces requiered)


Extract the camera.apk from the rar archive and copy it to your SGS2
Now we have to replace the original camera.apk
You can take Yaffs Explorere to do this (free available in the market)
First execute "busybox mount -o rw,remount /system" to mount
Then copy and paste the new file into /system/app/

IMPORTANT!

If your volumekeys are still mapped to the zoom funktion, you did not correctly replace the old apk.
Try to delete your old camera.apk. If it is still there, you did not mount your file system correctly


done.
Attached Files
File Type: rar Camera.rar - [Click for QR Code] (1.12 MB, 11275 views)
Last edited by IILaryII; 25th July 2011 at 12:58 PM.
The Following 25 Users Say Thank You to IILaryII For This Useful Post: [ View ]
 
 
24th July 2011, 11:01 AM |#2  
jody2k's Avatar
Senior Member
Flag Veurne / Ghent (Belgium)
Thanks Meter: 269
 
More
Thank you for your workaround, nice feature when adding hardware buttons was looking for that

But one question, what is the difference between the original and this one? (expect for the hardware buttons) doesn't it already film @ 1080p (1920x1080) or am I wrong? xp

greetings
The Following User Says Thank You to jody2k For This Useful Post: [ View ]
24th July 2011, 11:10 AM |#3  
kultus's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
More
interesting but how to zoom in/out without volume buttons???
24th July 2011, 01:12 PM |#4  
jameslfc5's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 174
 
More
Quote:
Originally Posted by kultus

interesting but how to zoom in/out without volume buttons???

I presume you can just use pinch to zoom

Sent from my GT-I9100 using XDA Premium App
24th July 2011, 01:59 PM |#5  
rodigezstyle's Avatar
Senior Member
Flag PARADISE
Thanks Meter: 214
 
More
@IILaryII

Thank you very much for this Mod.. can you do that on the SuperHighBit HX Camere.apk ???
it contains: 1080p @ 30 Mbit and 48000 khz/192 kbit Audio Recording
here is the Link:http://hx-custom-roms.com/wp-content/camera_HX-Mod.zip
Last edited by rodigezstyle; 24th July 2011 at 02:04 PM.
24th July 2011, 03:47 PM |#6  
OP Member
Thanks Meter: 40
 
More
@kultus

Pinch to zoom

@rodigezstyle

I'll see what I can do Could take a few minutes
24th July 2011, 03:55 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 40
 
More
Done.

But as I said before, Camecordermodus ist not working right now.
Attached Files
File Type: rar HXCamera.rar - [Click for QR Code] (1.12 MB, 3240 views)
The Following 5 Users Say Thank You to IILaryII For This Useful Post: [ View ]
24th July 2011, 04:08 PM |#8  
btecsm's Avatar
Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 1
 
More
Cool!
Finally someone did the trick!
Hopefully the Rom Builders here implement your camera.apk in their Builds! I ;)

Sent from my GT-I9100 using XDA Premium App
24th July 2011, 04:16 PM |#9  
OP Member
Thanks Meter: 40
 
More
I would like to have it one the power key
I found two solutions for that, but I have to learn Java for that first.
As long as I dont know how the work around the power menu, I cant map the powerkey to the trigger :/
24th July 2011, 04:18 PM |#10  
Member
Flag Essen
Thanks Meter: 2
 
More
does it work with cm7 ?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes