Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Can't connect to Kies on PC

OP mwatson

22nd May 2011, 03:52 PM   |  #1  
mwatson's Avatar
OP Senior Member
Flag Basingstoke
Thanks Meter: 109
 
694 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
running windows7 64bit.

when i plug in the USB to my phone i only get the option to mount SD. I've tried looking for a USB mode under settings to ask what mode i need but can't find any options under settings.

so when my phone is connected to my pc i just get an error message from Kies saying phone not recognised.

any tips?

thanks
22nd May 2011, 04:49 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 4,425
 
23,044 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Switch phone OFF .

Run Kies as admin

Start Kies when Kies loads connect USB cable Kies should now show on phone . Kies will then find phone .

That fails close Kies connect phone in USB mass storage mode let PC find drivers disconnect and fire Kies up again .

jje
22nd May 2011, 05:11 PM   |  #3  
XDA mark's Avatar
Senior Member
Flag Rotterdam (NL) & Timisoara (RO)
Thanks Meter: 464
 
1,600 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Im not sure if what you said also aplies for my problem: I have Windows XP.

Yesterday I connected my SGS2 to my mother's laptop which runs Windows 7 and all, worked pretty good.

Today, I have been trying for about 5 hours to connect my phone to my PC. It runs Windows XP. I am now at the point that I start Kies (tried Dutch, then UK, now US version of Kies) and I plug in phone.

It says 'connecting' and doesn't stop. I have waited for 10 minutes and nothing. The device is in 'MTF mode' or something. On my moms Windows 7 laptop the computer starting doing things (installing drivers or something?) and that name quickly changed a few times, after which it worked with Kies. On my PC, nothing.

I have installed drivers trough Kies itself. I have searched till the edge of internetz.

I give up. Somebody please help me.

PS: I always have problems like this. Thats why I dont touch my PC so often. Everything that can be done in 20 minutes goes wrong with me and it takes me hours. Computers hate me.



Edit: I tried what is told here and it doesn't work -_-

Edit 2:... Im giving up. After trying all day (Sunday is boring anyway) to update my phone via Kies I give up. I will remain forever at the same software. If Kies ever decides to stop ignoring my phone, he can call me.
Last edited by XDA mark; 22nd May 2011 at 07:44 PM.
22nd May 2011, 09:20 PM   |  #4  
Junior Member
Flag Borås
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I have the exact same problem... I've Googled around and tried tons different suggestions, but none of them seems to work.... I'm going crazy!!!

Please update thread if any one of you find a solution!
Last edited by Ahlin; 22nd May 2011 at 09:31 PM. Reason: Forgot to write one thing.
The Following User Says Thank You to Ahlin For This Useful Post: [ View ]
22nd May 2011, 09:24 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Had the same problem too. Have you tried removing the dubug mode for usb and try to connext to kies?. Worked for me

Sent from my GT-P1000 using XDA App
22nd May 2011, 09:25 PM   |  #6  
XDA mark's Avatar
Senior Member
Flag Rotterdam (NL) & Timisoara (RO)
Thanks Meter: 464
 
1,600 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by Ahlin

I have the exact same problem... I've Googled around and tried tons different suggestions, but none of them seems to work.... I'm going crazy!!!

Another victim of the dark side of Kies haha.. We need to gather more people and plan an attack on Kies.
22nd May 2011, 09:31 PM   |  #7  
XDA mark's Avatar
Senior Member
Flag Rotterdam (NL) & Timisoara (RO)
Thanks Meter: 464
 
1,600 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by rsibweza

Had the same problem too. Have you tried removing the dubug mode for usb and try to connext to kies?. Worked for me

Sent from my GT-P1000 using XDA App

Off course. If I have the debug mode (usb connection) on Kies will say I have to switch to Kies PC Suite mode.

On the other hand, USB storage works. When I try to connect to Kies it says connecting for a long time and nothing happens or it stops.

One thing I have noticed is when I turned my sound on it was like the connection between my phone and the PC kept going on and off once in a while. I have really no idea what is going on, but since I have spend almost an entire Sunday trying to make it work and havnt succeded I believe its not a standard problem (and I am no idiot, nor am I a l33t haxor)

Anyway, I will just wait. I mean that update isnt THAT important, it just bugs me I cant make it work lol

Oh, and I have tried different USB ports, just in case that one was broken.
Last edited by XDA mark; 22nd May 2011 at 09:34 PM.
22nd May 2011, 09:42 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
21 posts
Join Date:Joined: May 2011
I am also having problems, with Kies via WiFi. It connects and everything, even displays the content on my phone on my laptop screen in the Kies window, however when i click upload (a photo for example) the documents box and folders inside display all silver and when i open a folder with photos inside, no photos appear.

I am rooted on KE7. Funnily, it worked this morning...so i don't know what's happened since then

I am a newbie, so please be a bit simple in your reply.

Thanks
23rd May 2011, 04:20 PM   |  #9  
Junior Member
Flag Borås
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Nothing new yet guys? I really want to be able to flash and root my phone now!!

Sent from my GT-I9100 using XDA Premium App
23rd May 2011, 05:33 PM   |  #10  
stoney73's Avatar
Senior Member
Flag nottingham
Thanks Meter: 294
 
1,239 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Just a question, but are you using the touchwiz launcher? Or have you installed a third party launchet(adw/launcherpro/etc)?

Kies will only connect to touchwiz/samsung launcher.

Sent from my GT-P1000 using XDA Premium App

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes