Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Bluetooth voice dialing problem

OP interline

8th June 2011, 04:15 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: May 2011
Hi

I installed " Cyberon Voice Commander " from the Market on my Galaxy S2.
The first time I used my Bluetooth headset to voice dial, the phone asked me to choose which default program I would like to use for Bluetooth voice dialing, the Cyberon voice commander or the Vlingo voice commands, I chose the Cyberon and from then on every time I pressed the Bluetooth headset it would initiate a call using the Cyberon voice commander.
Recently something changed, every time I am pressing the Bluetooth headset it starts the Vlingo voice commands, no matter what I do I can't go back to use the Cyberon voice commander as my default program, I can only use Cyberon if I open the program through my phone.
I tried using voice input and output settings and looking also through the setting of Cyberon and Vlingo, nothing works.
Could someone tell me what am I doing wrong? How do I change the default back to Cyberon.

Many Thanks.
7th July 2011, 03:14 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 7
 
38 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Same problem
I have the same problem, but Galaxy s2 never asked me what application to set as preferred.. simply I can't set Cyberon to start when pressing BT button.
It always start slingo. Maybe because my GS2 was already updated.

Cyberon wrote me it's a samsung not standard managing of BT events.

From what you wrote it seems that at the beginning the implementetion was standard, than an update broke it up.

Have you updated ROM or are samsung apps updates?

It would be nice to repack the old apps to turn back the possibility to choose BT event.

For now I use Tasker to kill Samsung Voice command process and start cyberon. It works fairy well.. but not always perfectly.


Very annoying!!

Any one??
8th July 2011, 07:20 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 48
 
395 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hi same problem here. I would like to chose the application to start with the bt headset button, but the phone forces to use the vlingo app.
8th July 2011, 09:30 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Dublin
Thanks Meter: 25
 
186 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
My father has this app on his SGS2 and actually emailed developers about this problem.

The extremely polite and professional support (seriously, I have never read such a concrete and polite reply from a software company, ever!) said, that this is a firmware limitation and they cannot fix it.

I think this started happening after he updated firmware from Polish KF1 to newer one.

They said, that unless Samsung changes this behaviour, they cannot do anything about it, at least they are not aware of the solution for now.
9th July 2011, 12:03 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 7
 
38 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Yes Cyberon folks are very kindly and polite!!

I have found a fix!!

* Root your device
* Set google as default voice recognition instead of vlingo in settings>voice recognition (not sure this is important to do)
* Install Titanium backup (i Have paid full version, but probably you can use free
* Disable "comandi vocali" (Italy) which in english should be like "voice commands"
* Than I have cancelled the BR pairing, restarted the phone and paired BT again...
* Set Cyberon to use long press bt button to start

IT WORKS!!
The Following 2 Users Say Thank You to lwizard For This Useful Post: [ View ]
15th July 2011, 08:29 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Hi all.

Yesterday I've updated firmware through KIES to last one for my region. And now I'm facing same problem
Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial. Now, even after factory reset, phone doesn't ask me which app to use. And I unable to find "Voice Talk" in the list of All applications to change its defaults.

I don't want to root device and don't want to install firmware through ODIN. Don't ask why Just want my device to be clear.

Any help with this problem will be highly appreciated.

Thank you
18th July 2011, 08:33 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Any news about this issue?
28th July 2011, 01:57 PM   |  #8  
stefanjadex's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
334 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Hi all.

Today I've updated firmware through KIES to last one (KG2) for my region (Romania). Now I'm facing same problem as all the others.

Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial (Cyberon Voice Speed Dial). Now it is launching the Vlingo by default.

I changed to Google Voice but in vain... It's still launching this useless Vlingo.

Does anybody has found a solution without rooting the phone?

Stefan
28th July 2011, 06:09 PM   |  #9  
Senior Member
Flag Piacenza
Thanks Meter: 12
 
131 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
Quote:
Originally Posted by stefanjadex

Hi all.

Today I've updated firmware through KIES to last one (KG2) for my region (Romania). Now I'm facing same problem as all the others.

Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial (Cyberon Voice Speed Dial). Now it is launching the Vlingo by default.

I changed to Google Voice but in vain... It's still launching this useless Vlingo.

Does anybody has found a solution without rooting the phone?

Stefan

I applied solution described in post #5. It works fine.
....but you must be rooted
Last edited by kielkiam; 28th July 2011 at 06:16 PM.
10th August 2011, 02:42 AM   |  #10  
k1sr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
522 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
I have a slightly different problem...

I have no issue using Vlingo (if it worked)

Firstly, it's not responding to pressing the button on my bluetooth anymore.
Secondly, when it did, the device had to be unlocked for it to work.

Damn you Vlingo.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes