5,600,919 Members 41,147 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Bluetooth voice dialing problem

Tip us?
 
interline
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 9
Join Date: May 2011
Default [Q] Bluetooth voice dialing problem

Hi

I installed " Cyberon Voice Commander " from the Market on my Galaxy S2.
The first time I used my Bluetooth headset to voice dial, the phone asked me to choose which default program I would like to use for Bluetooth voice dialing, the Cyberon voice commander or the Vlingo voice commands, I chose the Cyberon and from then on every time I pressed the Bluetooth headset it would initiate a call using the Cyberon voice commander.
Recently something changed, every time I am pressing the Bluetooth headset it starts the Vlingo voice commands, no matter what I do I can't go back to use the Cyberon voice commander as my default program, I can only use Cyberon if I open the program through my phone.
I tried using voice input and output settings and looking also through the setting of Cyberon and Vlingo, nothing works.
Could someone tell me what am I doing wrong? How do I change the default back to Cyberon.

Many Thanks.
 
lwizard
Old
#2  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 37
Join Date: Oct 2007
Default Same problem

I have the same problem, but Galaxy s2 never asked me what application to set as preferred.. simply I can't set Cyberon to start when pressing BT button.
It always start slingo. Maybe because my GS2 was already updated.

Cyberon wrote me it's a samsung not standard managing of BT events.

From what you wrote it seems that at the beginning the implementetion was standard, than an update broke it up.

Have you updated ROM or are samsung apps updates?

It would be nice to repack the old apps to turn back the possibility to choose BT event.

For now I use Tasker to kill Samsung Voice command process and start cyberon. It works fairy well.. but not always perfectly.


Very annoying!!

Any one??
 
DrSlump76
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 48
Posts: 394
Join Date: May 2011
Hi same problem here. I would like to chose the application to start with the bt headset button, but the phone forces to use the vlingo app.
 
valdigre
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 149
Join Date: Nov 2010
Location: Dublin
My father has this app on his SGS2 and actually emailed developers about this problem.

The extremely polite and professional support (seriously, I have never read such a concrete and polite reply from a software company, ever!) said, that this is a firmware limitation and they cannot fix it.

I think this started happening after he updated firmware from Polish KF1 to newer one.

They said, that unless Samsung changes this behaviour, they cannot do anything about it, at least they are not aware of the solution for now.
 
lwizard
Old
#5  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 37
Join Date: Oct 2007
Yes Cyberon folks are very kindly and polite!!

I have found a fix!!

* Root your device
* Set google as default voice recognition instead of vlingo in settings>voice recognition (not sure this is important to do)
* Install Titanium backup (i Have paid full version, but probably you can use free
* Disable "comandi vocali" (Italy) which in english should be like "voice commands"
* Than I have cancelled the BR pairing, restarted the phone and paired BT again...
* Set Cyberon to use long press bt button to start

IT WORKS!!
The Following 2 Users Say Thank You to lwizard For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ray Adams
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jul 2011
Hi all.

Yesterday I've updated firmware through KIES to last one for my region. And now I'm facing same problem
Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial. Now, even after factory reset, phone doesn't ask me which app to use. And I unable to find "Voice Talk" in the list of All applications to change its defaults.

I don't want to root device and don't want to install firmware through ODIN. Don't ask why Just want my device to be clear.

Any help with this problem will be highly appreciated.

Thank you
 
Ray Adams
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jul 2011
Any news about this issue?
 
stefanjadex
Old
#8  
stefanjadex's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 330
Join Date: Dec 2006
Hi all.

Today I've updated firmware through KIES to last one (KG2) for my region (Romania). Now I'm facing same problem as all the others.

Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial (Cyberon Voice Speed Dial). Now it is launching the Vlingo by default.

I changed to Google Voice but in vain... It's still launching this useless Vlingo.

Does anybody has found a solution without rooting the phone?

Stefan
_____________________________
Samsung Galaxy Note II
My Note 2 is not too big, the other phones are too small !
 
kielkiam
Old
(Last edited by kielkiam; 28th July 2011 at 05:16 PM.)
#9  
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 131
Join Date: Dec 2007
Location: Piacenza
Quote:
Originally Posted by stefanjadex View Post
Hi all.

Today I've updated firmware through KIES to last one (KG2) for my region (Romania). Now I'm facing same problem as all the others.

Before updating it was possible to select which app will be default for voice dial (Cyberon Voice Speed Dial). Now it is launching the Vlingo by default.

I changed to Google Voice but in vain... It's still launching this useless Vlingo.

Does anybody has found a solution without rooting the phone?

Stefan
I applied solution described in post #5. It works fine.
....but you must be rooted
Lenovo P780
Rom: Miui 4.1.27
BaseBand: S820 v51, 2013/08/28 15:08


ZTE V987
ZTE V987 (MT6589) custom ROMs (JB) V3.1 MOD by Bruno


Device history: HTC Trinity, HTC Desire, Samsung SGS2
Other device in use : Jiayu G3
 
k1sr
Old
#10  
k1sr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 522
Join Date: Oct 2008
I have a slightly different problem...

I have no issue using Vlingo (if it worked)

Firstly, it's not responding to pressing the button on my bluetooth anymore.
Secondly, when it did, the device had to be unlocked for it to work.

Damn you Vlingo.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes