5,594,564 Members 32,936 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can't connect to camera

Tip us?
 
GreekBlood
Old
(Last edited by GreekBlood; 24th January 2014 at 08:26 PM.)
#1  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 241
Posts: 1,359
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Default Can't connect to camera

I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
 
GreekBlood
Old
#2  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 241
Posts: 1,359
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
same problem with art...

already 40 views and no answer?
 
akhil17kr
Old
#3  
akhil17kr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 305
Join Date: Oct 2011
Location: gurgaon
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
same problem with art...

already 40 views and no answer?
if it works properly in ROM provided Camera App ??
if it works then try again installing app again..

if not then.. try different 4.4.2 ROM.. or ask in OP's thread if all users have this problem..??
if only you are having this problem then.. start from the scratch again.. and install ROM again by following steps provided in OP's post..
if still didn't work try in any other ROM or stock ROM..
Hit Thanks if i help u
 
GreekBlood
Old
#4  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 241
Posts: 1,359
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by akhil17kr View Post
if it works properly in ROM provided Camera App ??
if it works then try again installing app again..

if not then.. try different 4.4.2 ROM.. or ask in OP's thread if all users have this problem..??
if only you are having this problem then.. start from the scratch again.. and install ROM again by following steps provided in OP's post..
if still didn't work try in any other ROM or stock ROM..
I will try later, don't have much time now. I got this problem also with the in build cam app.
 
Irwenzhao
Old
#5  
Irwenzhao's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 170
Posts: 566
Join Date: Nov 2013
Location: Singapore
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
If your ROM is based on CM, it's the ROM issue. Know for a loooooooooong time.

Smack that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniROM, running on my Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA
Smash that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniRom, running on my fabulous Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA.
 
bhavstech
Old
#6  
bhavstech's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 129
Posts: 550
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
it is a bug buddy wait for it to get fixed
If i helped you ,you know where the Thanks button is!
 
GreekBlood
Old
#7  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 241
Posts: 1,359
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by bhavstech View Post
it is a bug buddy wait for it to get fixed
Hmmm, I want it to get fixed ASAP, otherwise I can not film for my youtube account (in my signature)
 
Irwenzhao
Old
#8  
Irwenzhao's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 170
Posts: 566
Join Date: Nov 2013
Location: Singapore
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
Hmmm, I want it to get fixed ASAP, otherwise I can not film for my youtube account (in my signature)
Billions of fixes have been implemented, but apparently non of them work. If u get lucky, it'll work. So I'll recommend reflashing till u get it to work. :P

Smack that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniROM, running on my Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA
Smash that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniRom, running on my fabulous Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more

[OTA Captured] Android 4.4.2 Now Rolling Out to the AT&T Galaxy S 4 Active

A little under two months ago, AT&T started rolling out … more

HTC Releases Dual Lens SDK for the HTC One M8 (2014)

One of the highlights of the HTC One M8is its new dual lens camera system. Termed … more