Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,008 Members 51,790 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can't connect to camera

Tip us?
 
GreekBlood
Old
(Last edited by GreekBlood; 24th January 2014 at 08:26 PM.)
#1  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 276
Posts: 1,543
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Default Can't connect to camera

I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
 
GreekBlood
Old
#2  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 276
Posts: 1,543
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
same problem with art...

already 40 views and no answer?
 
akhil17kr
Old
#3  
akhil17kr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 26
Posts: 338
Join Date: Oct 2011
Location: gurgaon
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
same problem with art...

already 40 views and no answer?
if it works properly in ROM provided Camera App ??
if it works then try again installing app again..

if not then.. try different 4.4.2 ROM.. or ask in OP's thread if all users have this problem..??
if only you are having this problem then.. start from the scratch again.. and install ROM again by following steps provided in OP's post..
if still didn't work try in any other ROM or stock ROM..
Hit Thanks if i help u
 
GreekBlood
Old
#4  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 276
Posts: 1,543
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by akhil17kr View Post
if it works properly in ROM provided Camera App ??
if it works then try again installing app again..

if not then.. try different 4.4.2 ROM.. or ask in OP's thread if all users have this problem..??
if only you are having this problem then.. start from the scratch again.. and install ROM again by following steps provided in OP's post..
if still didn't work try in any other ROM or stock ROM..
I will try later, don't have much time now. I got this problem also with the in build cam app.
 
Irwenzhao
Old
#5  
Irwenzhao's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 252
Posts: 798
Join Date: Nov 2013
Location: Singapore
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
If your ROM is based on CM, it's the ROM issue. Know for a loooooooooong time.

Smack that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniROM, running on my Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA
N7105 rocking AOSB with AGNi kernel
Click "Thanks" if I was of any help!
 
bhavstech
Old
#6  
bhavstech's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 216
Posts: 741
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
I get this error "Can't connect to camera'

I tried using a 3rd party camera from play store, but still when I try to film, it freezes and 2 sec later it closes. when opening it, error.
I read somewhere that bootloader must be working good with rom? I don't wan't to brick my phone with messing around with odin.
Factory reset doesn't work, I always do a clean install on carbon rom update.
PS: I am using Dalvik runtime, maybe fix on ART?

I don't know how to fix, used rom & kernel in my signature.
it is a bug buddy wait for it to get fixed
If i helped you ,you know where the Thanks button is!
 
GreekBlood
Old
#7  
GreekBlood's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 276
Posts: 1,543
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by bhavstech View Post
it is a bug buddy wait for it to get fixed
Hmmm, I want it to get fixed ASAP, otherwise I can not film for my youtube account (in my signature)
 
Irwenzhao
Old
#8  
Irwenzhao's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 252
Posts: 798
Join Date: Nov 2013
Location: Singapore
Quote:
Originally Posted by GreekBlood View Post
Hmmm, I want it to get fixed ASAP, otherwise I can not film for my youtube account (in my signature)
Billions of fixes have been implemented, but apparently non of them work. If u get lucky, it'll work. So I'll recommend reflashing till u get it to work. :P

Smack that Thanks button if I helped!
KitKat came in on my OmniROM, running on my Note 2.
Sent from a small country called Singapore.
P.S. Time for school, not much time for XDA
N7105 rocking AOSB with AGNi kernel
Click "Thanks" if I was of any help!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Android Wear App Review: Command Google Now with Commandr – XDA Developer TV

OK Google. Make Me a sandwich. How many times have you … more

Play Your Hits and Learn the Lyrics with NextGen Music Player

There are plenty of music players for Android available in Play Store. They … more

Control Your Toast Notifications with SlicedToasts

Toasts are delicious, even in their Android flavor. In Android, toast doesn’t lead … more

Rotation Lets You Take Full Control of Your Device’s Orientation Settings

To be brutally honest, the native options for screen … more