Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,641 Members 44,065 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[E120S ROM] Team Leader 1.3 for the Samsung Galaxy S II HD E120S

Tip us?
 
MarrkDaviid
Old
#11  
MarrkDaviid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 130
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
Try holding down the power button for a bit longer. I usually hold down the volume down button first, then start holding down the home button, followed by the power button. Do not stop holding down all three buttons until you feel the device vibrate and see the different screen come up.
 
rob_edwards
Old
#12  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by rob_edwards View Post
ok tried that.. held the vol down + home,. and very quickly clicked power button. just turns phone on, no matter how quick i click it, tried a fair few times.
ok found out had to continue holding vol down + home after clicking power,
got that working, but odin cannot not open the serial com..

<ID:0/008> Added!!
<ID:0/008> Odin v.3 engine (ID:8)..
<ID:0/008> File analysis..
<ID:0/008> SetupConnection..
<ID:0/008> Can't open the serial(COM) port.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/008> Removed!!

running win 7 64 bit by the way

any ideas would be gr8.. again sorry about being a pain, i'll get there

cheers
 
MarrkDaviid
Old
(Last edited by MarrkDaviid; 9th April 2012 at 09:43 AM.)
#13  
MarrkDaviid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 130
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
You might need to enable USB debugging. Also ensure that the devices drivers have been installed.

'Settings > Applications > Development > USB debugging'
 
rob_edwards
Old
#14  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Apr 2012
cheers for all the help, got it working..

one question, anyone have issues not being able to video call on optus network?
and i can only get 3g not 'H' on this phone..
 
MarrkDaviid
Old
#15  
MarrkDaviid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 130
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
I have never been a fan of carrier video calling, so don't really know. Did you try using this feature before flashing Team Leader, and did it work?

Just because there is no 'H' logo, this doesn't mean that you aren't getting HSPA+ speeds. I have seen ROMs in the past that do not have the 'H' logo. Have you tried doing a speedtest, to determine whether you are getting the same speeds as before?
 
claud001
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 17
Join Date: Feb 2012
Having major issues with downloading the TL 1.3 file off either of the above links.
The filefactory link is always busy and the uploading.com link drops out at 38KB every time. Still cant get TL onto the E120s. Any ideas on other options?
 
MarrkDaviid
Old
#17  
MarrkDaviid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 130
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
Third mirror added.
 
claud001
Old
#18  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 17
Join Date: Feb 2012
Thanks mate

Something interesting happened the other day.

Since i bought the e120s ive never been able to use Telstra 3G or Next G. Settings/About Phone/Status has always shown Hutchinson 3G ( which is the 2100Mhz band, and this matches the apparent hardware bands the e120s has been shipped with ) or worse. Ive made a number of forum enquiries as to whether there was a way to change the radio channel/modem to get the Telstra 3G UMTS 850 Mhz band but all responses are its hardware locked, not a software workaround.

So the other day I used Anycut and created a few shortcuts to parts of the phone
System selection: showed ability to search for and select networks- Telstra 3G was present, but within a minute of selecting, it reverted back to H3G ( hutchinson again)
Network Settings/3. Channel setting : showed a number of different modems/radios available for channels 10550-10850. My understanding after review of sites is that this channel range is for the Hutchinson 2100Mhz band. So i though this confirmed the hardware locked issue as noted above.

I work in the outer suburbs, approx, 40K out from the city, and have only even been able to achieve "G" reception ( GPRS ) with the e120s. Repeated speed tests with speedtest.net have only ever achieved a pathetic 0.5 mbs download and even worse upload. This day I selected Channel SKT Pref from "Network Settings/3. Channel setting" and after rebooting the phone I immediately go 3G speeds, clocked at 7-8Mbs!! Ive never been able to achieve these speeds even with my last nokia phone with the same sim card. Settings/About phone/Status showed Telstra UMTS . I assume this is the 850Hz?

Later that day at work I tried the KTF Pref channel and same great speeds and same Telstra network Readings. The next day I tested another channel and everything reverted back to the craps speeds noted previously.

So- have I been using the wrong radio/modem all along? What happened here? How did I get access to this UMTS band?
 
MarrkDaviid
Old
#19  
MarrkDaviid's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 49
Posts: 130
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
That is very strange, it is my understanding that the E120 S/L/K do not support 3G 850MHz, and that this is a hardware restriction, not a software restriction.

If you had the E120K, then this would make a little more sense, as it is compatible with Telstra's new 4G network, despite not being 850MHz Next G compatible.
 
AL1982
Old
#20  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Aug 2010
Hey guys,
Can anyone give more info about this ROM?
Is it ICS or GNGRBRD?
Does it unlock LTE2600 band of e120s?
And please attach screenshots.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes