Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,571 Members 54,411 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] I9100T Odin flash OK, Download and recovery OK, stuck at logo!

Tip us?
 
Kaine
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2007
Unhappy [Q] I9100T Odin flash OK, Download and recovery OK, stuck at logo!

Hi folks, mid last week I woke up to a non responsive Galaxy S2. It's been happily running stock Vodafone ICS for over a year, and somehow spontaneously went soft brick on me. Gets stuck at logo screen or goes into boot loop.

Download mode is accessible. I can flash through Odin (1.85 and 3.09) and it reports success. I have successfully put CWM (various versions) on it can can boot into them fine.
Recovery mode is also accessible and appears to be working fine. I can access external SD card no problem.

Attempting to flash through zip from external SD aborts with Mode 7, reporting bad zip or unable to read source file. I have tried removing asserts from install script (educated myself to the risks and made sure the ROM was correct!!) and multiple versions of CM (10.1.3 stable, 10.2 nightly) and multiple versions of CWM recovery (6.0.2.9 is what I've been using mostly, as recommended by CM guide)

Tried running GS2ROMNukeV2.12.zip which reported successful wipe, then attempted zip install from SD with same result (aborted mode 7). Repeated wipe and attempted stock (I9100TDVLSK_I9100THUTLSD_I9100TDVLS3_HOME.tar) from flash through Odin. Reported success, phone booted into recover and applied KOR CSC successfully, then reboot and still stuck at logo screen/boot loop.

I have attempted the fix in http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1449771 as best I could wish the resources I could find, but it's hard to follow to the letter with the links broken!!!

I have not tried repartition with PIT as I'm not sure where to get an appropriate PIT file. Advice on this appreciated!

I want to make this clear because people seem to not want to believe it: I did not soft brick my phone flashing it. My best theory at this point is some kind of memory corruption or hardware failure that's causing a boot loop. Any help or suggestions would be appreciated. This week I will probably take it in to a repair shop and hope for the best, but tomorrow is a public holiday and I've got nothing to lose by trying any more suggestions.
 
unubtanium
Old
#2  
unubtanium's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 55
Posts: 355
Join Date: Sep 2008
Location: London
Quote:
Originally Posted by Kaine View Post
Mode 7
If memory serves me right this is due to an old version of Recovery, i had the same thing, updated recovery and it flashed zip fine. just as you know.
Wannabe idiot, but too smart to make it happen!
M: SII I9100P - T: Nexus 7 (deb)
New around here? Watch this first please
Tags
galaxy s 2, soft brick
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes