Tracker Discounts Helps You Find Good Deals on Steam

If you’re a PC gamer, you’re undoubtedly well familiar with Steam. This … more

Sony Extends AOSP Project to the Xperia Z3

While most OEMs simply don’t care about the custom ROM community, others are doing an … more

How Open Source Can Help Your Project w/ Ethan Yonker – BABBQ2014

People have finally recovered from this years Big Android BBQ … more

Add Frequency Bands to Your Qualcomm Device

Those of you who travel quite a bit undoubtedly own more than one device due to frequency band … more
Post Reply

[Q] Samsung Galaxy S2 Water Damage - Not charging

OP alex_18ca

5th June 2013, 11:28 PM   |  #11  
keithross39's Avatar
Senior Member
Flag Oxford
Thanks Meter: 1,208
 
1,995 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
For the OP......are you aware that there are THREE different versions of that board and that they're NOT interchangeable.....
REV2.2 REV2.3 and REV2.4
This is in very small printing on the board......
You may simply have purchased the wrong version......

Sent from my Chameleon powered S2 via XDA Developers App
5th June 2013, 11:41 PM   |  #12  
king_below_my_lord's Avatar
Senior Member
Flag Thrissur,Kerela
Thanks Meter: 310
 
742 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by keithross39

For the OP......are you aware that there are THREE different versions of that board and that they're NOT interchangeable.....
REV2.2 REV2.3 and REV2.4
This is in very small printing on the board......
You may simply have purchased the wrong version......

Sent from my Chameleon powered S2 via XDA Developers App

You know Keith that guy (OP) posted one year ago..(I wonder even if he's alive)

Sent from my GT-I9100 using xda app-developers app
5th June 2013, 11:43 PM   |  #13  
keithross39's Avatar
Senior Member
Flag Oxford
Thanks Meter: 1,208
 
1,995 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Lol...really should learn to look at the thread dates.....oops

Sent from my Chameleon powered S2 via XDA Developers App
6th June 2013, 05:09 PM   |  #14  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Talking Problem solved
I took the N7000 to a service and the guy had to change to USB port because it got oxidated,so problem solved,i have to take big care next time where i keep my **** and liquids
6th June 2013, 05:26 PM   |  #15  
Senior Member
Thanks Meter: 3,206
 
7,088 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Why should we care ? This is SGSII Q&A. And even tho telling people to do this has started to get old over the past few days....

Post to the correct forum for your device

And to you boneheads who encourage this by helping people who do it, stop. Now.
8th August 2013, 09:35 AM   |  #16  
Junior Member
Thanks Meter: 7
 
15 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Hi Alex,
I have exactly the same problem and I wonder if you solve it? I'm also thinking to buy new USB Flex cable, but not sure if would fix the problem.

Best regards
2nd October 2014, 03:33 PM   |  #17  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
173 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Info 2 Water Damage Repairs!
Very important!
VII/Very Important Înformation!Don't use „ETHANOL", use that so-called „ISOPROPANÔL/ISOPROPÝL“ - Alcohol. 90% is enough but higher is better.

Quote:
Originally Posted by alex_18ca

Hi. I’m having a problem with my Samsung Galaxy S2 I9100 (actually the I9100M, with Bell Mobility in Canada). I’ll try to be as detailed as I can.

I unfortunately had the phone in my pocket, and went into salt water (the ocean) for about 5 minutes. I realized it was there, and took the back case and the battery out. But I did not do anything else. About a month later, after sending it back to Bell and hearing I couldn’t get warranty, I decided to take a look myself.

I took the phone apart, and used 99% alcohol and a cotton swab and wiped everything down. After letting it dry for a day, I turned it on and it worked, nearly perfectly. The screen’s color is fine, the speaker works, the microphone works, the internet works, SIM card, making calls, Wi-Fi, etc… So I was quite happy.

However, I quickly found out that there is a problem somewhere with the USB connection. (Or, so I thought) When I plug in the USB to power the phone, nothing happens. It is not recognized by the computer, nor does it show that it is charging. So after going to a cell phone repair shop and speaking with someone, they said the cheapest thing would be to replace the entire USB Flex cable (incl. microphone, etc). So I bought one for $25 brand new (which I later realized I could’ve gotten cheaper, but I digress), and then went home, opened it up, took out the old one, and put in the new one. And sure enough, it did NOT fix the problem.

However, the “weird” thing, is that if I turn the phone off, and then plug in the USB connection, it then powers up and shows it is charging. (So obviously the “connection” works, and I mean, it is a brand new USB flex board, or whatever it’s called) But as I sat there, I noticed it is NOT charging… (Even though the battery indicator shows that it is charging, and the About Phone setting states this as well) And as well, the computer still does not even recognize that it’s plugged in.

So, I’m really at a loss for words here. I replaced the part, and obviously there is another issue. So the main points are:

  • Battery (which is brand new) does not charge when I plug in the USB connection to either a computer or the wall plug-in.
  • If the phone is on and I plug in the USB, it does NOT recognize it.
  • If the phone is off and I plug in the USB, it turns the phone on, and states it is charging, but does NOT charge. And the phone is NOT recognized by the PC if I have it plugged in.

If anyone has any ideas on what I can do, please let me know. There is still a lot of corrosion inside, but I’m not sure how much more I can get at. I assume that the problem must lie with the mainboard, where the USB flex cable connects to, but before I do anything else, I wanted to see if anyone had anything I could try. I hope I explained it well above. Please note, the phone works PERFECTLY aside from this (and some minor blurriness on the camera, probably the lens is dirty).

Is there a test I can run to see what the issue is? Clearly the connection does work, otherwise the phone wouldn’t recognize the USB and turn on by itself when I plug the USB in. But I’m just looking to know 1) why the battery does not charge when the USB is plugged in, and 2) why the PC does not recognize the connection.

Thanks so much in advance,

Much appreciated.

U'nImg:Warning/Caution!Do never drink Iso-Alcohol and it's recommended to wear protective Gloves (for Kitchen or so - lets absoulűtely no liquid through!) that protect you. If a drop of this liquid touches your clothes then put it off and wash it!

More Information for Water damage repair on this [S]link![/s]

Read all of my posts on page 5.

Quote:

Aww, it was saltý water? Oh no! The faster you repair, the faster higher survival chance. At normal water (freshwater), the survival chance is >99,998567%! And at destilled Water, the survival chance is higher than >99,9990%!

2nd October 2014, 06:06 PM   |  #18  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
173 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Oops! I mean Page 9&10 ---?
Quote:
Originally Posted by Hannah Stern

Read all my posts on page 5.

Well... on my other Computer it showed up as Page 5. But on this Compputer (700-G7A S02) it shows up as page 9&10! So let's saý:
Simply view the 1-2 last pages with my posts on the linked thread in the last post!

---------- Post added at 07:02 PM ---------- Previous post was at 06:58 PM ----------

Quote:
Originally Posted by MistahBungle

Why should we care ? This is SGSII Q&A. And even tho telling people to do this has started to get old over the past few days....

Quote:

Post to the correct forum for your device

And to you boneheads who encourage this by helping people who do it, stop. Now.

Well... he's actually got the Galaxy S2 so isn't this the correct forum? It's the S2-Forum!


If it's my mistake, that i wrote this post, then notifý me!

Quote:
Originally Posted by Did you know ...?

In this Post, i use (Icon)mM [CloudSearch.ico] for the FIRST TIME as Icon!



---------- Post added at 07:06 PM ---------- Previous post was at 07:02 PM ----------

[Title of this Post= „Post Title"]
The title of the last post because of the correct-forum-posts is „.Mistake...“]“!
I wanted to write this here because i wasn't able to see it there!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes