Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more

LG to Release Octa-Core “Nuclun” SoC in the LG G3 Screen

LG is set to follow the likes of Samsung and other manufacture its own … more

Lockdown Pro 2 Brings Material Design and Media Support

Back in March of this year, we took a look at a rather innovated security application … more

Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more
Post Reply

[Q] Cannot set ringtones & notification sounds

OP eli1967

10th April 2014, 12:27 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
I cannot set ringtones & notification sounds
If I enter a contact settings , I see that there is a sound file defined , the file I chose , but when he calls,The call has the default phone's ringtone
I'm unable to set ringtone for incoming mail , (it stuck on "quiet" )
I'm unable to set ringtone for incoming SMS ( in this case , I use GO sms app and it has its own internal settings where it works, but not the Android settings )

Please Help , Urgent !
Thank you all

I have a Samsung Galaxy S2 i9100, ROM Resurrection Remix® 4.4.2 v5.0.8
10th April 2014, 07:59 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
24 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
That happened to me on SlimKat, and the only way to fix it was full format ( phone and sdcard ), factory reset. Just reinstalling the rom was not helping.

What I think happens is that media scanner get's stuck on some corrupted file and just can't locate the ringtones.

Given all the kitkat related SdCard issues I went back to using 4.3 JB. I'm not saying you should do the same, but if you have a sdcard in the phone and you don't want it crashing every 2 days or so it's something worth considering.
19th April 2014, 02:38 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by ngl_ro

That happened to me on SlimKat, and the only way to fix it was full format ( phone and sdcard ), factory reset. Just reinstalling the rom was not helping.

What I think happens is that media scanner get's stuck on some corrupted file and just can't locate the ringtones.

Given all the kitkat related SdCard issues I went back to using 4.3 JB. I'm not saying you should do the same, but if you have a sdcard in the phone and you don't want it crashing every 2 days or so it's something worth considering.

Hello There

OK, i did it all over again.
I have formatted the memory cards, delete all cache and factory default and re-flash the ROM v5.0.8 and same as 5.0.9.
I still have that problem, cannot set notification ringtones.

I think that it is a bug in the ROMs. in v5.0.7, did not had the problem.

is there a way to send the group a system log for they could see and fix the problems?
Last edited by eli1967; 19th April 2014 at 02:44 PM. Reason: spelling check
24th April 2014, 06:39 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
24 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Check this out for learning about logs
27th April 2014, 07:39 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by ngl_ro

Check this out for learning about logs

Hi

I have updated my Smartphone to the updated ROM v5.1.0 and it fixed my problem with the ringtones.
I hope i won't find any new critical problems

Thanks for the help
16th June 2014, 09:37 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I have the same problem, I have cm-11-20140615-NIGHTLY-i9100 installed.
Any ideas how to fix it?
I already tried the factory reset thing, didn't help.
Thx in advance
17th June 2014, 08:41 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by Barna Feseto

I have the same problem, I have cm-11-20140615-NIGHTLY-i9100 installed.
Any ideas how to fix it?
I already tried the factory reset thing, didn't help.
Thx in advance


I have hust found the problem for that, I just disabled the PROFILES in the cell settings and all is ok now.
18th June 2014, 07:37 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by eli1967

I have hust found the problem for that, I just disabled the PROFILES in the cell settings and all is ok now.

It worked! Thank you

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes