Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Very strange WIFI problem

OP DonnieDio

7th April 2014, 05:04 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
16 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
I have a Galaxy S2 I9100 which I'm using as a media center at the moment. The problem I have is that my WIFI speed more than halfs when I connect the MHL adapter which I need to connect the phone to my TV. The signal doesn't change at all, I use WIFI analyzer and it shows the signal is unchanged whether MHL is connected or not. But a speed test shows a slower more inconsistent download the moment the "HDMI connected" notification appears.

Without MHL connected my test shows 4Mbps and goes through the test consistently with no hitches and all, my videos/streams play perfectly. As soon as I connect MHL the speed test goes to 1.5 at best and also stops and starts during the test. My videos/streams take longer to start and often freeze. I even tried starting a test, it was running fine at 4Mbps as usual, then connecting MHL during the test and as soon as that "HDMI connected" notification appears the test drops down towards 1Mbps and stalls repeatedly. Its really quite bizarre.

I'm using an official HDMI adapter, my wireless security is set to 2.4Ghz B/G and I've tried numerous channels all with no change. I have security on WEP, because at first I thought WPA2 was causing the problem, but I also tried no security again with no change. No doubt its not a WIFI signal problem though as WIFI Analyzer has since shown me.

My current ROM is Optimus 4.0 XWLSW. I decided on this because unlike a lot of other ROMs it supports MHL TV out. So if anyone has any suggestions on another good MHL compatible ROM to try please let me know. Any other suggestions welcome, cheers.
15th May 2014, 03:36 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
24 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Having the same issue with a Galaxy Nexus using a Samsung MHL device. Haven't found any solutions but I am seeing the same issues as you in terms of speed.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes