Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Very bad service, not able to update, doesn't recognize other simcards

OP StookDog

8th July 2014, 07:08 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Something really weird is going on with my At&t galaxy s3. I'm new to this forum so I'll just explain what I'm experiencing and do my best to work through it will all of you. This phone got rooted by someone else and when I got it, the rooted program was in chinese and was acting all weird and wasn't getting good reception, although it was before it was rooted. I flashed it back to normal and it's acting very curious. It will receive an At&t simcard but the service bars will go from 1 bar to 4g to Edge to 1 bar all in a matter of 20 seconds or so and doesn't seem to work. It will occasionally work to send messages, make calls, but it seems like it can't ever receive calls. I checked and the IMEI number is still the same. Also, I had originally tried to unlock it to another carrier and when I put in different simcards (From other carriers such as verizon) the service bars don't show up, instead, all it shows is a cancel sign and doesn't ask for an activation code or anything. I'm honestly not sure what to do here, I thought I had broken the simcard reader and replaced that, but that made no difference. I'd greatly appreciate any help. Thanks!
8th July 2014, 05:21 PM   |  #2  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,706
 
3,891 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by StookDog

Something really weird is going on with my At&t galaxy s3. I'm new to this forum so I'll just explain what I'm experiencing and do my best to work through it will all of you. This phone got rooted by someone else and when I got it, the rooted program was in chinese and was acting all weird and wasn't getting good reception, although it was before it was rooted. I flashed it back to normal and it's acting very curious. It will receive an At&t simcard but the service bars will go from 1 bar to 4g to Edge to 1 bar all in a matter of 20 seconds or so and doesn't seem to work. It will occasionally work to send messages, make calls, but it seems like it can't ever receive calls. I checked and the IMEI number is still the same. Also, I had originally tried to unlock it to another carrier and when I put in different simcards (From other carriers such as verizon) the service bars don't show up, instead, all it shows is a cancel sign and doesn't ask for an activation code or anything. I'm honestly not sure what to do here, I thought I had broken the simcard reader and replaced that, but that made no difference. I'd greatly appreciate any help. Thanks!

Unlock is supposed to be permanent so it's odd that you lost it.

Now as for your problem, a lot of people are getting this issue lately, where unlocking damages their nv file. The solution can be found here: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=43842387
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ View ]
8th July 2014, 10:04 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by BWolf56

Unlock is supposed to be permanent so it's odd that you lost it.

Now as for your problem, a lot of people are getting this issue lately, where unlocking damages their nv file. The solution can be found here: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=43842387

Thanks for your quick response I have been looking for a long time and never saw this issue before. I'm not sure where I'll be able to find a replacement nv file...but i'll see if anyone I know has a galaxy s3 from at&t. Maybe once I do this the unlock issue won't be messed up anymore.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes