FORUMS

No command/ dead android in recovery

29 posts
Thanks Meter: 1
 
By yves010598, Junior Member on 17th March 2015, 01:19 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi i just found out now that after upgrading from 4.1.2 JB to 4.3 JB that there are some error happening with my phone. At first i was always curious on why my wifi signal is always low although the router is just outside of my room. I tried to google some possible solution and came up with someone saying that factory reset and wiping data cache had fix their low wifi connection problems, so i tried doing it too but after booting up with recovery i noticed that the usually standing android logo had laid down with an Triangle with a "!" on him ( i know that this must be some kind of error from that point) here's a screenshot

https://www.dropbox.com/s/irolo6rp8w...%2039%2034.png
-credits to original uploader

I still tried to continue wiping and it somehow works but it says "error" after doing so, then i tried to select reboot and it also works but still says "error"
https://www.dropbox.com/s/9o0yuopkf3...%2040%2017.png (just like this image -credits to the original uploader)
Now i dont know on which problem should i fix first

1ST QUESTION: Can i just flash the stock rom again (4.3 stock rom) or other updated stock roms like 4.4 stock rom?
2ND QUESTION: Is there another know problem with wifi dropping/disconnection/low signal for 4.4 kitkat stock rom?


Here's some additional info
Model: galaxy s3 - i747m ( bell )
original rom: 4.1.2 jellybean
upgraded to: 4.3 jellybean
root: rooted using chainfire autoroot after updating to 4.3 JB
Last edited by yves010598; 17th March 2015 at 01:23 PM.
 
 
17th March 2015, 02:00 PM |#2  
mrrocketdog's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 472
 
More
Quote:
Originally Posted by yves010598

Hi i just found out now that after upgrading from 4.1.2 JB to 4.3 JB that there are some error happening with my phone. At first i was always curious on why my wifi signal is always low although the router is just outside of my room. I tried to google some possible solution and came up with someone saying that factory reset and wiping data cache had fix their low wifi connection problems, so i tried doing it too but after booting up with recovery i noticed that the usually standing android logo had laid down with an Triangle with a "!" on him ( i know that this must be some kind of error from that point) here's a screenshot

https://www.dropbox.com/s/irolo6rp8w...%2039%2034.png
-credits to original uploader

I still tried to continue wiping and it somehow works but it says "error" after doing so, then i tried to select reboot and it also works but still says "error"
https://www.dropbox.com/s/9o0yuopkf3...%2040%2017.png (just like this image -credits to the original uploader)
Now i dont know on which problem should i fix first

1ST QUESTION: Can i just flash the stock rom again (4.3 stock rom) or other updated stock roms like 4.4 stock rom?
2ND QUESTION: Is there another know problem with wifi dropping/disconnection/low signal for 4.4 kitkat stock rom?


Here's some additional info
Model: galaxy s3 - i747m ( bell )
original rom: 4.1.2 jellybean
upgraded to: 4.3 jellybean
root: rooted using chainfire autoroot after updating to 4.3 JB

A) what bootloader/modem version do you have ?
B) i dont think there is a 4.4 stock ROM.
C) did you make a nandroid backup (as you should always do for a safety net)(not that i ALWAYS do , but should.lol).
1) you should be fine flashing 4.3.
2) wifi issues MAY be related to running 4.4 on older firmware.

"all i can really do , is stay out of my own way and let the will of heaven be done"
The Following User Says Thank You to mrrocketdog For This Useful Post: [ View ]
17th March 2015, 02:07 PM |#3  
audit13's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 2,098
 
More
You should be find flashing the stock 4.3 sgh-i747m. Just download the carrier ROM from sammobile.com.

If you want to stay on stock 4.3 and you want root, I suggest flashing the latest Philz Touch d2lte recovery via Odin and then flashing supersu from recovery.

If you want to be running the latest KK for the i747m, you can flash back to stock 4.3 and run OTA updates until you are running the latest ROM.

ROMs designed for the d2lte should run on the i747 and i747m. Bootloaders and modems cannot be cross-flashed.
The Following 2 Users Say Thank You to audit13 For This Useful Post: [ View ]
17th March 2015, 02:08 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mrrocketdog

A) what bootloader/modem version do you have ?
B) i dont think there is a 4.4 stock ROM.
C) did you make a nandroid backup (as you should always do for a safety net)(not that i ALWAYS do , but should.lol).
1) you should be fine flashing 4.3.
2) wifi issues MAY be related to running 4.4 on older firmware.

"all i can really do , is stay out of my own way and let the will of heaven be done"

A) Bootloader: I747MVLUEMK5
B) after reading a lot of forums i got an information that samsung released and 4.4 stock rom for canadian version of s3. there's a downloadable rom here http://www.mrcrab.net/stockrom/sgh-i747m.html and from samsung kies
C) I never make backups too
C1) nevermind the wifi problem it seems that my router is the one who have a problem
17th March 2015, 02:13 PM |#5  
mrrocketdog's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 472
 
More
ok. thanks for info. never knew there was a stock 4.4 for anyone. glad wifi got figured out.
and , @audit13 is a lot more knowledgeable than i ; so i would advise listening to him 1st on any matters.

"all i can really do , is stay out of my own way and let the will of heaven be done"
The Following User Says Thank You to mrrocketdog For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes