Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,054 Members 46,631 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Network Unlock not working - Do I need stock?

Tip us?
 
gdselzer
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 24
Join Date: Aug 2010
Default Network Unlock not working - Do I need stock?

I am running SlimKat 4.4.2 on an i747. Baseband = I747UCDMG2.

I received the Network Unlock code from AT&T. Inserted a T-Mobile sim card, and when I entered the unlock code it was unsuccessful. I have seen comments that Network Unlock will only work from stock, but none of the comments seemed very authoritative.

Do I need to revert to stock in order to unlock the phone? If so, will this method http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2722660 get me what I need? If there is another way to do this, or something else is wrong, I'd like to know about it before going through this.

Thanks
 
thenexusgeneration
Old
#2  
Member
Thanks Meter 21
Posts: 56
Join Date: Jan 2013
Location: Spokane
Yes you have to be on stock and use the stock dialect to do what you want to.

Sent from my OnePlus One
Samsung SHC-A630
LG eNV2

Samsung Galaxy S III (3x)
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Nexus S 4G
LG Nexus 5

OnePlus One (...)
 
gdselzer
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 24
Join Date: Aug 2010
I'm sorry, what is the stock dialect? Will the Odin package in the thread I referenced provide me with what I need?

Quote:
Originally Posted by thenexusgeneration View Post
Yes you have to be on stock and use the stock dialect to do what you want to.

Sent from my OnePlus One
 
DocHoliday77
Old
#4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 6,051
Posts: 8,687
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Stock dialer is what is required.

And no, if you flash 4.3 firmware you will never be able to use the free unlock method. Odin flash 4.1.1 firmware only. Then you can unlock. You'll have to factory reset too btw.
 
gdselzer
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 24
Join Date: Aug 2010
DIALER. Got it!

As I stated in my OP, I received my unlock code from AT&T already. I'm not trying to use the free unlock method. Will the 4.3 firmware work for that?


Quote:
Originally Posted by DocHoliday77 View Post
Stock dialer is what is required.

And no, if you flash 4.3 firmware you will never be able to use the free unlock method. Odin flash 4.1.1 firmware only. Then you can unlock. You'll have to factory reset too btw.
 
BWolf56
Old
#6  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,699
Posts: 3,864
Join Date: Mar 2011
Location: Outaouais

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gdselzer View Post
DIALER. Got it!

As I stated in my OP, I received my unlock code from AT&T already. I'm not trying to use the free unlock method. Will the 4.3 firmware work for that?
Yes, just enter another carrier's sim card to get prompt for the unlock code.
Sent by falcon messenger while riding a laser equipped T-rex on a rocket
>>Get Dropbox right here<<
>>Rogers LTE tethering mod<<
LG G3 D852
ROM: Stock debloated
Kernel: 3.4.0
Launcher: Nova

Quote:
Originally Posted by Zelendel
Jig ~ You should never need one but.. Use the condom theory.
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more

WowWee Mip – Android Accessory Review – XDA Developer TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about … more

Stream Your Media Files with the New Version of Droid Sync Manager

Android is a Linux-based operating system, but this fact doesn’t put … more

Old but Gold Internet Browser is a Blast from the Past

A Web browser is one of these applications that we can’t live without. We useit … more