Post Reply

Network Unlock not working - Do I need stock?

OP gdselzer

24th July 2014, 05:46 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I am running SlimKat 4.4.2 on an i747. Baseband = I747UCDMG2.

I received the Network Unlock code from AT&T. Inserted a T-Mobile sim card, and when I entered the unlock code it was unsuccessful. I have seen comments that Network Unlock will only work from stock, but none of the comments seemed very authoritative.

Do I need to revert to stock in order to unlock the phone? If so, will this method http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2722660 get me what I need? If there is another way to do this, or something else is wrong, I'd like to know about it before going through this.

Thanks
24th July 2014, 05:49 AM   |  #2  
Yes you have to be on stock and use the stock dialect to do what you want to.

Sent from my OnePlus One
24th July 2014, 05:57 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I'm sorry, what is the stock dialect? Will the Odin package in the thread I referenced provide me with what I need?

Quote:
Originally Posted by thenexusgeneration

Yes you have to be on stock and use the stock dialect to do what you want to.

Sent from my OnePlus One

24th July 2014, 07:14 AM   |  #4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,415
 
9,156 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Stock dialer is what is required.

And no, if you flash 4.3 firmware you will never be able to use the free unlock method. Odin flash 4.1.1 firmware only. Then you can unlock. You'll have to factory reset too btw.
24th July 2014, 12:56 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
DIALER. Got it!

As I stated in my OP, I received my unlock code from AT&T already. I'm not trying to use the free unlock method. Will the 4.3 firmware work for that?


Quote:
Originally Posted by DocHoliday77

Stock dialer is what is required.

And no, if you flash 4.3 firmware you will never be able to use the free unlock method. Odin flash 4.1.1 firmware only. Then you can unlock. You'll have to factory reset too btw.

24th July 2014, 01:01 PM   |  #6  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outaouais
Thanks Meter: 1,705
 
3,882 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gdselzer

DIALER. Got it!

As I stated in my OP, I received my unlock code from AT&T already. I'm not trying to use the free unlock method. Will the 4.3 firmware work for that?

Yes, just enter another carrier's sim card to get prompt for the unlock code.
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes