Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,603 Members 40,485 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Tried to go back to stock 4.3 from 4.4.2 update. Now no IMEI & SIM works

Tip us?
 
dirkdiggler66
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2011
Default [Q] Tried to go back to stock 4.3 from 4.4.2 update. Now no IMEI & SIM works

I originally rooted 4.3 & was working great. When 4.4 update came out, I re loaded stock 4.3 & then OTA update. Long story short, want to go back to rooted 4.3 so I re loaded stock 4.3 & now S3 has no IMEI & SIM is not recognizable. Tried other ROM but get errors installing. I'm really hurting here so any help will be greatly appreciated. This is what my phone looks like - (1 pic is in Development Mode).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG00022-20140701-1121.jpg
Views:	67
Size:	237.5 KB
ID:	2828160   Click image for larger version

Name:	IMG00020-20140701-1119.jpg
Views:	63
Size:	240.8 KB
ID:	2828161   Click image for larger version

Name:	IMG00019-20140701-1119.jpg
Views:	62
Size:	256.1 KB
ID:	2828162   Click image for larger version

Name:	IMG00017-20140701-1048.jpg
Views:	60
Size:	244.6 KB
ID:	2828163  
 
Viper67857
Old
(Last edited by Viper67857; 2nd July 2014 at 06:36 AM.)
#2  
Member
Thanks Meter 31
Posts: 67
Join Date: Dec 2013
Looks like you need to reflash the ne4 modem, since the ota gave you ne4 bootloader and downgrading to 4.3 rom probably trashed the modem...

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53627484

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
dirkdiggler66
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2011
Thanks! I'm gonna to work on it now
 
dirkdiggler66
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by Viper67857 View Post
Looks like you need to reflash the ne4 modem, since the ota gave you ne4 bootloader and downgrading to 4.3 rom probably trashed the modem...

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53627484

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app

Quick question - The link here says a warning about not flashing ne4 on 4.3 firmware, just want to know if this is correct because I'm on 4.3 JB? Also, could I just load a modded 4.4.4 ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2728553 ) on before I flash the n4 or after I flash the n4?

Thanks
 
DocHoliday77
Old
#5  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5189
Posts: 7,431
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Yes it is correct. Several bricks have already occurred due to ending up with the 4.4.2 modem on 4.3 firmware. Looks like the rom you are using is 4.3, but this may not also be your base firmware build. Install and open terminal emulator and enter this:

getprop ro.bootloader

It will tell you what firmware you have. If it is not NE4, do not flash that modem. Instead flash whatever modem matches the version the above command said you have. So if it said you have MJB firmware, flash the MJB modem.
If that doesn't help, the next thing to try is flashing the full 4.3 firmware package via Odin and factory reset. (Make sure you backup everything prior to this! Including your internal sd).

Note: if getprop ro.bootloader says you are on NE4 firmware, do not try to flash the 4.3 firmware over it. If already on NE4, then flash the modem linked previously.
The Following User Says Thank You to DocHoliday77 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dirkdiggler66
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2011
Quote:
Originally Posted by DocHoliday77 View Post
Yes it is correct. Several bricks have already occurred due to ending up with the 4.4.2 modem on 4.3 firmware. Looks like the rom you are using is 4.3, but this may not also be your base firmware build. Install and open terminal emulator and enter this:

getprop ro.bootloader

It will tell you what firmware you have. If it is not NE4, do not flash that modem. Instead flash whatever modem matches the version the above command said you have. So if it said you have MJB firmware, flash the MJB modem.
If that doesn't help, the next thing to try is flashing the full 4.3 firmware package via Odin and factory reset. (Make sure you backup everything prior to this! Including your internal sd).

Note: if getprop ro.bootloader says you are on NE4 firmware, do not try to flash the 4.3 firmware over it. If already on NE4, then flash the modem linked previously.




Terminal showed I747UCUFNE4 so I went ahead & flashed the NE4 & it worked! My phone still looks like this (pic) Can I flash a custom 4.4 now that the modem is fixed?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-07-02-08-57-01[1].jpg
Views:	67
Size:	111.2 KB
ID:	2828901  
 
dirkdiggler66
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Nov 2011
Viper67857 & DocHoliday77 - Thanks a bunch! I ended up putting this ROM ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2690946 ) and now restoring my phone. I love xda developers!! lol
 
DocHoliday77
Old
#8  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5189
Posts: 7,431
Join Date: May 2011
Location: HuntsVegas!!!

 
DONATE TO ME
Glad I could help! In case that box with yellow text comes back up, this is what to do. (Its called Factory Mode btw)

Open Terminal Emulator and enter this:

su
echo -n ON > /EFS/FactoryApp/factorymode

Thats it! Glad you got everything sorted out!
 
_LEM_
Old
#9  
_LEM_'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 79
Posts: 2,302
Join Date: Mar 2006

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DocHoliday77 View Post
Yes it is correct. Several bricks have already occurred due to ending up with the 4.4.2 modem on 4.3 firmware. Looks like the rom you are using is 4.3, but this may not also be your base firmware build. Install and open terminal emulator and enter this:

getprop ro.bootloader

It will tell you what firmware you have. If it is not NE4, do not flash that modem. Instead flash whatever modem matches the version the above command said you have. So if it said you have MJB firmware, flash the MJB modem.
If that doesn't help, the next thing to try is flashing the full 4.3 firmware package via Odin and factory reset. (Make sure you backup everything prior to this! Including your internal sd).

Note: if getprop ro.bootloader says you are on NE4 firmware, do not try to flash the 4.3 firmware over it. If already on NE4, then flash the modem linked previously.
You saved my phone! A whole week trying TONS of things and I just found your post by chance and that was the problem.
Thanks a million.
Try my apps and games!

TrackMe GPS/CellID tracking tool that records your positions and display them in realtime (or recorded trips) on Google Earth and GM. Available for Android,WP7 and WM
Distant Galaxies Classic space shooter game. Available for WP7 and WM,Xbox,PC
CatchMe Know how far is another phone and what direction you need to follow to reach it with no internet connection. Available on WM

Please if you like my software. A good motivation for development and updates! Thanks!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more

Organize Your Cloud Storage Files with Unclouded

Cloud storage services like Dropbox or Google Drive have grown in popularity dramatically … more

XDA Xposed Tuesday: Blur Your System Notification Panel – XDA Developer TV

Listen, we love innovative applications and modules that … more

Android 4.4.3 Begins Rolling Out to European HTC One M8

Shortly after the USA Unlocked and Developer Editions of the HTC One M8 received the … more