FORUMS

XeroAsh Theme for CM12

This theme by XDA Senior Member balrajs99 features a black and slate gray UI that gives your phone a … more

Samsung Galaxy S6 To Receive Major Camera Update

When the Samsung Galaxy S6 and S6 Edge were launched, they became the prime focus for … more

Tactile: An Addicting Game with Beautiful Material Design

The game industry has been around for decades, catering to a wide … more

Android’s Consistency and The User Experience

This is a site of power users, and it is fair to say that most of us are more … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Back and menu buttons not working - N model

31st August 2014, 08:24 PM |#1  
hedgegee's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 13
 
More
Hello

I was looking forward to flashing my S3 Mini with Novafusions CM11.1 but i have problems with after install TWRP recovery that my back and menu buttons (next to the home hardware button) dont work.

I cant get it to work even when i flash to stock recovery and rom

Does anybody have a solution?
 
 
31st August 2014, 09:37 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Something to do with the keyboard app or is it a problem outside Android?

Sent from my GT-I8190N using XDA Free mobile app
31st August 2014, 11:42 PM |#3  
hedgegee's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by KoolKid98189

Something to do with the keyboard app or is it a problem outside Android?

Sent from my GT-I8190N using XDA Free mobile app

Its in recovery and rom. I can type fine its just that the touch buttons "hardware buttons" doesnt work.
1st September 2014, 07:36 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by hedgegee

Its in recovery and rom. I can type fine its just that the touch buttons "hardware buttons" doesnt work.

Could be hardware fault? Since when did this start happening?
The Following User Says Thank You to KoolKid98189 For This Useful Post: [ View ]
1st September 2014, 01:56 PM |#5  
Senior Member
Flag Izmir
Thanks Meter: 67
 
More
By any chance before flashing a custom rom did you turn button backlight off? If so, flash a stock/based rom, turn them on and flash your custom rom.

At least this solved for me 2 days ago which happened for the first time.
The Following User Says Thank You to heithered For This Useful Post: [ View ]
3rd September 2014, 02:01 PM |#6  
hedgegee's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by KoolKid98189

Could be hardware fault? Since when did this start happening?

No its a brand new phone and it works on stock rom fine. It starts happening when i flash to anything other than stock based rom. I will type in the response i gave in the TWRP topic
3rd September 2014, 02:04 PM |#7  
hedgegee's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by KoolKid98189

Could be hardware fault? Since when did this start happening?

Quote:
Originally Posted by heithered

By any chance before flashing a custom rom did you turn button backlight off? If so, flash a stock/based rom, turn them on and flash your custom rom.

At least this solved for me 2 days ago which happened for the first time.

Thanks for the tip but no unfourtnately i didnt - i saw a topic after i posted that there are problems on some phones with these rom/recovery.
3rd September 2014, 02:07 PM |#8  
hedgegee's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 13
 
More
I posted this in the TWRP recovery topic:

Quote:

I was on the CM11 rom and it is the same with any rom based on anything other than stock rom.

They blink a couple of times in the recovery and don't work at all in recovery but there are softkeys. In the rom/system it will take 30 seconds to a minute to work and they will blink until they work randomly.

I got it to work by flashing everything stock again (i had a wrong stock rom i think).

After i flash the TWRP or any other recovery the buttons will act weird and take about 30 seconds to a minute to work in the stock rom or any other stock based rom.

The buttons don't work in any other nonstock based rom on my I8190N.

Is there a fix to this?

I will see if there is any fix to this.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes