Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Phone wont turn on after hanging while watching a video

OP hleotangco

10th July 2014, 07:41 AM   |  #1  
hleotangco's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
60 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Hi there. I really hope someone can shed some light into this big problem I'm having.

I'm running CM11 with TWRP as my custom recovery.

Earlier today, I was streaming a video with flash. Then the video hanged but the kept playing. Nothing happened when I pressed the back button, menu or power. So I pressed and held the power button until the phone turned off. Then it wouldn't turn on again. I thought that the phone just locked and got stuck so I removed the battery. But it still wouldn't turn on. I can't even go to recovery or download mode. I tried plugging it in to a charger just to see if by some miraculous reason the battery completely drained, but still nothing. So that's what happened. It was working perfectly fine until it hanged.

I hope someone can tell me what happened to my phone...

Thanks,
Harold

update: I tried plugging my phone into a my laptop and I keep hearing the usb connect/eject sound. It seems like the phone is trying to turn on but can't. I removed it, removed/reconnected the battery, tried to go to download mode, but nothing happened, then I connected it again to my laptop but I can't hear the usb sounds anymore. So I removed/reconnected the battery again then plugged it in my laptop, and the sounds are there again.

I don't know what this means. I really hope someone can help me...
Last edited by hleotangco; 10th July 2014 at 08:07 AM. Reason: update
10th July 2014, 10:22 AM   |  #2  
Junior Member
Flag Ostrava
Thanks Meter: 10
 
23 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
My tip would be to remove the battery for 15 minutes, then try to put it back and turn on.
10th July 2014, 11:53 AM   |  #3  
hleotangco's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
60 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by ashus

My tip would be to remove the battery for 15 minutes, then try to put it back and turn on.

Already tried it.
10th July 2014, 12:00 PM   |  #4  
Junior Member
Flag Ostrava
Thanks Meter: 10
 
23 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
I don't think it's the battery, it would at least turn the screen on for a while.
Try to put the battery in, and connect to charger (don't turn on).

I guess there is nothing else to do here, send it to RMA.
Last edited by ashus; 10th July 2014 at 12:05 PM.
10th July 2014, 03:22 PM   |  #5  
LuqmaanMathee's Avatar
Senior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 90
 
382 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Can't you get into download mode?
11th July 2014, 04:11 PM   |  #6  
hleotangco's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
60 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by LuqmaanMathee

Can't you get into download mode?

I can't get into any mode. And as I've mentioned above, when I plug it in my computer, it makes the usb sound, like I'm continuously plugging and unplugging it.

Odin is not recognizing it, even Kies.
11th July 2014, 04:12 PM   |  #7  
LuqmaanMathee's Avatar
Senior Member
Flag Cape Town
Thanks Meter: 90
 
382 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by hleotangco

I can't get into any mode. And as I've mentioned above, when I plug it in my computer, it makes the usb sound, like I'm continuously plugging and unplugging it.

Odin is not recognizing it, even Kies.

Try using a jig.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes