FORUMS

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more

Sunday Debate: Custom ROMs vs. Modular Tweaks

Join us in a fun Sunday Debate on Mods and ROMs. Come with your opinions and feel free to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Vibration stopped working

26th July 2014, 01:00 PM |#1  
OP Senior Member
Flag Athens
Thanks Meter: 42
 
More
Hi everybody,

The vibration motor of my SGSIII Mini stopped working. It happened after I updated the Recovery to TWRP v2.7.1.1 by NovaFusion.

* CM 11 by NovaFusion [20140724]
* TWRP v2.7.1.1 by NovaFusion [20140720]

Flashing a stock ROM did not fix anything. Maybe pointless but also tried to flash another Recovery. Nothing changed.

Does anybody have an idea how to bring it back? Should I go for a vibration motor replacement?

Thank you!
 
 
26th July 2014, 02:44 PM |#2  
tys0n's Avatar
Recognized Contributor
Flag Stockholm
Thanks Meter: 1,272
 
More
Does it still vibrate when you turn it on?
I mean that little vibrate before bootlogo appears.
26th July 2014, 03:47 PM |#3  
OP Senior Member
Flag Athens
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by tys0n

Does it still vibrate when you turn it on?
I mean that little vibrate before bootlogo appears.

No. No vibration at all. Anywhere.
26th July 2014, 04:54 PM |#4  
tys0n's Avatar
Recognized Contributor
Flag Stockholm
Thanks Meter: 1,272
 
More
Quote:
Originally Posted by cvkef

No. No vibration at all. Anywhere.

That vibrate is there to tell that bootloader is loaded, before os loads, so if no vibrate is there then it's probably the motor or a loose connector to it.
Unless you got warranty left you could try to change it. They're probably cheep on eBay.
Otherwise take it to service.
The Following User Says Thank You to tys0n For This Useful Post: [ View ]
26th July 2014, 05:19 PM |#5  
OP Senior Member
Flag Athens
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by tys0n

That vibrate is there to tell that bootloader is loaded, before os loads, so if no vibrate is there then it's probably the motor or a loose connector to it.
Unless you got warranty left you could try to change it. They're probably cheep on eBay.
Otherwise take it to service.

Thanks man. I'll take it for service probably.

Though, still wondering why it happened just after a recovery installation.
30th July 2014, 09:55 AM |#6  
Member
Thanks Meter: 8
 
More
tap *#0*# in phone keyboard and click vibration (to test vibrator in stock rom, other rom i didnt try it)
6th September 2014, 06:08 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I have the same problem
Quote:
Originally Posted by cvkef

Hi everybody,

The vibration motor of my SGSIII Mini stopped working. It happened after I updated the Recovery to TWRP v2.7.1.1 by NovaFusion.

* CM 11 by NovaFusion [20140724]
* TWRP v2.7.1.1 by NovaFusion [20140720]

Flashing a stock ROM did not fix anything. Maybe pointless but also tried to flash another Recovery. Nothing changed.

Does anybody have an idea how to bring it back? Should I go for a vibration motor replacement?

Thank you!


So, does the vibration works on your phone right now?
7th September 2014, 12:05 PM |#8  
OP Senior Member
Flag Athens
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by mastermind256

So, does the vibration works on your phone right now?

Nope. I have to find some time and give it for service. What happened with yours exactly? Do you have vibration when the phone powers on and boots?
7th September 2014, 05:00 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by cvkef

Nope. I have to find some time and give it for service. What happened with yours exactly? Do you have vibration when the phone powers on and boots?

I don't know what happened to my device, it just stopped vibrating out of a sudden.. Maybe the device felt upset because it knew that I want to buy another phone..

Just out of a sudden no vibration during phone calls, messaging, power on / off.. My device is rooted by the way..

Sometimes, the vibration came slowly when I received notifications, but then disappeared again.. I don't know whats wrong.. maybe hardware related..
8th September 2014, 06:04 PM |#10  
OP Senior Member
Flag Athens
Thanks Meter: 42
 
More
Quote:
Originally Posted by mastermind256

I don't know what happened to my device, it just stopped vibrating out of a sudden.. Maybe the device felt upset because it knew that I want to buy another phone..

Just out of a sudden no vibration during phone calls, messaging, power on / off.. My device is rooted by the way..

Sometimes, the vibration came slowly when I received notifications, but then disappeared again.. I don't know whats wrong.. maybe hardware related..

the same as me. it's just died.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes