Post Reply

Virgin mobile

OP pvchip3

19th August 2014, 03:18 AM   |  #1  
pvchip3's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 150
 
549 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Is it under sprint? Can it be rooted and install a custom rom?

Sent from my SM-N900T
19th August 2014, 03:48 AM   |  #2  
Higgs_Boson's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 242
 
465 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Yes. I own a Virgin Mobile S3. I am currently running CM11 and a custom kernel (DKP) built for the Sprint S3.

Virgin Mobile S3 model #: SPH-L710
Sprint S3 model #: SPH-L710

Virgin Mobile use Sprint towers for service. I have 4G where I am and it's fast. Coverage isn't the best in multiple areas I travel to, but it's Sprint.

They do use a "backdoor", so to speak, to get to the Sprint network, so you can flash a .zip in recovery that a dev on another forum made to alter some APN and build.prop settings to allow you to have full access to the Virgin Mobile network when on a custom ROM.

Long story short, when you flash a d2lte ROM on your VM S3, it perceives itself to be a Sprint S3. If you need the zip to flash, I can direct you there.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes