Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,517 Members 37,058 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Bluetooth not working after upgrade to AOSB 1.3.6

Tip us?
 
yardsale
Old
(Last edited by yardsale; 10th July 2014 at 12:24 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Question [Q] Bluetooth not working after upgrade to AOSB 1.3.6

I've been running AOSB on SGH-T999 for several months. Upgraded to AOSB 1.3.6 (Android 4.4.4) yesterday and Bluetooth is no longer functioning and will not pair with any Bluetooth devices, i.e. my phone does not see any devices and other devices do not see my phone. I've reinstalled the ROM (wiped cache and dalvik only, not a clean install; was previously on 1.3.5).

Build #: cm_d2lte-userdebug 4.4.4 KTU84P 30a2494bce test-keys
CyanogenMod version: 11-20140628-unofficial-d2lte
Baseband: Y999UVDLJA
Kernal: 3.4.95-cyanogenmod-gd55ed95

Anyone else experiencing this issue with AOSB 1.3.6 or any other ROM?
 
McNugget30
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jan 2013
Default Ditto

Quote:
Originally Posted by yardsale View Post
I've been running AOSB on SGH-T999 for several months. Upgraded to AOSB 1.3.6 (Android 4.4.4) yesterday and Bluetooth is no longer functioning and will not pair with any Bluetooth devices, i.e. my phone does not see any devices and other devices do not see my phone. I've reinstalled the ROM (wiped cache and dalvik only, not a clean install; was previously on 1.3.5).

Build #: cm_d2lte-userdebug 4.4.4 KTU84P 30a2494bce test-keys
CyanogenMod version: 11-20140628-unofficial-d2lte
Baseband: Y999UVDLJA
Kernal: 3.4.95-cyanogenmod-gd55ed95

Anyone else experiencing this issue with AOSB 1.3.6 or any other ROM?

This Happened to me as well, even did a complete wipe and even ended up reflashing the modem file due to losing service/baseband..... anyone know of a solution?
 
Dr. Singh IT Guru
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 11
Join Date: Jun 2014
Just flash in TWRP three times. Works every time for me.
 
yardsale
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Dr. Singh IT Guru View Post
Just flash in TWRP three times. Works every time for me.
I'll try it again with TWRP. Ever since the AOSB OTA went live, I've been flashing through the application, perhaps there is some interference. Will flash this evening directly through TWRP and report results following.

Thanks.
 
yardsale
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by yardsale View Post
I'll try it again with TWRP. Ever since the AOSB OTA went live, I've been flashing through the application, perhaps there is some interference. Will flash this evening directly through TWRP and report results following.

Thanks.
Reflashed several more times through TWRP, no change, Bluetooth still not working.
 
mp3deviant721
Old
#6  
mp3deviant721's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 68
Posts: 226
Join Date: Jan 2013
Some ROMs for the d2lte do not have working BT at this time. There are a few that have working BT however. I don't know all of them that have working BT, but I know that Carbon for sure has working BT.

GS³: Carbonized, LeanKernel'd, Philz'd
Samsung Galaxy S III SGH-T999 (Main Device)
ROM: CarbonRom 4.4.4 | GApps: BaNkS Minimal | Kernel: LeanKernel v9.8exp1 | Recovery: Philz 6.48.4 | Radio: UVUENC2

소녀시대, 티아라, & 에이오에이 fighting!

Other devices:
 
Samsung Galaxy S II SGH-T989
ROM: CarbonRom 4.4.4 | GApps: BaNkS Minimal | Kernel: WildKernel v007 | Recovery: TWRP 2.7.1.0 | Radio: UVMC6

Samsung Epic 4G Touch SPH-D710
ROM: Vanir 4.4.4 | GApps: BaNkS Minimal | Kernel: ExtremeKernel v2 | Recovery: TWRP 2.6.3.0 | Radio: Disabled

The Following User Says Thank You to mp3deviant721 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
yardsale
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by mp3deviant721 View Post
Some ROMs for the d2lte do not have working BT at this time. There are a few that have working BT however. I don't know all of them that have working BT, but I know that Carbon for sure has working BT.

GS³: Carbonized, LeanKernel'd, Philz'd
Thanks, mp3deviant721. I noticed many others are having the same problem. For now, I'll do without BT and wait for the next release of AOSB, if my BT withdrawals get too severe, I'll revert to the previous version.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Try to Keep Up with Just Swipe Game

Sometimes, the simplest of games are the ones that end up beingthe most addictive and end up consuming … more

MultiROM Ported to the Moto E

Few categoriesof Android development are as intrinsically interestingas the ability to boot into multiple … more

XDA Xposed Tuesday: How to Control Google Play Wake Locks – XDA Developer TV

Xposed Modules are usually pretty simple. There are a few … more

Make Text Entry More Efficient with Macro Text Expansion

One of the best things about the modern day smartphone is its ability to save us … more