Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,319 Members 53,176 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can I switch to T-mobile simply by changing my SIM card?

Tip us?
 
skytbest
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 182
Join Date: Oct 2010
Location: Hartford, CT
Question [Q] Can I switch to T-mobile simply by changing my SIM card?

I have a VZW Galaxy S3 that is rooted, running the latest SlimKat ROM (probably not important, but just in case). I have a T-mobile nano sim that I was thinking of activating for a month just to test out their service and see if I wanna switch.

Would it be as simple as activating the SIM card online and popping it in my phone? Is there anything else I need to do? Like maybe something with APNs?

Thanks!
 
poppers162
Old
#2  
poppers162's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 234
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by skytbest View Post
I have a VZW Galaxy S3 that is rooted, running the latest SlimKat ROM (probably not important, but just in case). I have a T-mobile nano sim that I was thinking of activating for a month just to test out their service and see if I wanna switch.

Would it be as simple as activating the SIM card online and popping it in my phone? Is there anything else I need to do? Like maybe something with APNs?

Thanks!
You might have to add a T-Mobile apn, but I know that when I switched carriers and then flashed a new rom, the apns were automatically set for that carrier. Maybe you can reflash the system and see if the apn gets automatically set.

Sent from my Unlocked SCH-I535 running whatever rom I've chosen for the day.
Droid RAZR M all the way! Unlocked-Rooted-Stock KK
 
BadUsername
Old
#3  
BadUsername's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 744
Posts: 1,492
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by skytbest View Post
I have a VZW Galaxy S3 that is rooted, running the latest SlimKat ROM (probably not important, but just in case). I have a T-mobile nano sim that I was thinking of activating for a month just to test out their service and see if I wanna switch.

Would it be as simple as activating the SIM card online and popping it in my phone? Is there anything else I need to do? Like maybe something with APNs?

Thanks!
It'll work immediately, but you won't get anything more than edge data.
 
poppers162
Old
#4  
poppers162's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 234
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by BadUsername View Post
It'll work immediately, but you won't get anything more than edge data.
I moved my mother's plan over to my Sim Unlocked razr m, and she gets the equivalent to 4g. It's called H+. I've never heard of it until recently, but it's roughly the same speed.

Sent from my Unlocked SCH-I535 running whatever rom I've chosen for the day.
Droid RAZR M all the way! Unlocked-Rooted-Stock KK
 
BadUsername
Old
#5  
BadUsername's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 744
Posts: 1,492
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by poppers162 View Post
I moved my mother's plan over to my Sim Unlocked razr m, and she gets the equivalent to 4g. It's called H+. I've never heard of it until recently, but it's roughly the same speed.

Sent from my Unlocked SCH-I535 running whatever rom I've chosen for the day.
You won't get that with this phone.
Tags
carrier, service, sim, tmobile
Thread Tools
Display Modes