FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

My wife is getting my gs3, But.....

49 posts
Thanks Meter: 3
 
By Silvus, Member on 4th July 2014, 03:40 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
The wife gave me a gs4, with the condition I unroot my gs3 and give it to her. Sweet, until when I connect my gs3 to my computer odin, never sees it. I am running:

Odin ver 3.07
Android version 4.3
Baseband version I535VRUCML1
Kernel version 3.0.31
CleanROM 8 core Edition
Hardware version I535.10
Do have samsung drivers installed.

I am assuming/hoping that is more info than is needed.

My plan was to use odin to put stock kit kat on and lock everything back up. But when I enter download mode and connect to my computer(whether odin is open before or after) Odin never puts a com port up, aka it never connects to the phone. Am I running the wrong version of Odin? If so, which should I be running?
 
 
4th July 2014, 04:01 PM |#2  
-somebody-'s Avatar
Senior Member
Flag Upstate, NY
Thanks Meter: 659
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Silvus

The wife gave me a gs4, with the condition I unroot my gs3 and give it to her. Sweet, until when I connect my gs3 to my computer odin, never sees it. I am running:

Odin ver 3.07
Android version 4.3
Baseband version I535VRUCML1
Kernel version 3.0.31
CleanROM 8 core Edition
Hardware version I535.10
Do have samsung drivers installed.

I am assuming/hoping that is more info than is needed.

My plan was to use odin to put stock kit kat on and lock everything back up. But when I enter download mode and connect to my computer(whether odin is open before or after) Odin never puts a com port up, aka it never connects to the phone. Am I running the wrong version of Odin? If so, which should I be running?

i normally use odin 3.07 but i updated to stock kitkat with kies this time without a hitch. if youre locking it down for her thatd be the simplest way.
The Following User Says Thank You to -somebody- For This Useful Post: [ View ]
4th July 2014, 04:04 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by -somebody-

i normally use odin 3.07 but i updated to stock kitkat with kies this time without a hitch. if youre locking it down for her thatd be the simplest way.

I've never touched kies or read about it(haven't done any rooting in a While.)

Can I beg a link for time and sanities sake?
4th July 2014, 04:10 PM |#4  
-somebody-'s Avatar
Senior Member
Flag Upstate, NY
Thanks Meter: 659
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Silvus

I've never touched kies or read about it(haven't done any rooting in a While.)

Can I beg a link for time and sanities sake?

http://www.sammobile.com/kies/
The Following User Says Thank You to -somebody- For This Useful Post: [ View ]
4th July 2014, 04:15 PM |#5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by -somebody-

http://www.sammobile.com/kies/

Thanks!
4th July 2014, 04:20 PM |#6  
-somebody-'s Avatar
Senior Member
Flag Upstate, NY
Thanks Meter: 659
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Silvus

Thanks!

welcome. worked well for me and i came from MOAR ROM (ML1) and used it fine.
The Following User Says Thank You to -somebody- For This Useful Post: [ View ]
4th July 2014, 04:44 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by -somebody-

welcome. worked well for me and i came from MOAR ROM (ML1) and used it fine.

Installed kies3, went through the help section, it wasn't a lot of help. Started Google searching and am only getting hits for odin.. I hate being that guy, but the wife is hovering some. Some more guidance on which option I. Tools to hit? Or am I way off base
4th July 2014, 05:30 PM |#8  
-somebody-'s Avatar
Senior Member
Flag Upstate, NY
Thanks Meter: 659
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Silvus

Installed kies3, went through the help section, it wasn't a lot of help. Started Google searching and am only getting hits for odin.. I hate being that guy, but the wife is hovering some. Some more guidance on which option I. Tools to hit? Or am I way off base

for me when i hooked my phone up it told me there was an firmware update available. if thats not the case for you try going to tools and firmware upgrade and initialization. you got the phone on a tw rom right now or aosp? that might be part of the problem if its on aosp.


p.s.- tell the wifeh to stop hovering, pressure dont help fix phones XD
The Following User Says Thank You to -somebody- For This Useful Post: [ View ]
4th July 2014, 06:30 PM |#9  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Nothing happens when I plug in my phone. If I try telling kies that my phone model is Sch-i353v , it tells me to check the sticker and try again
5th July 2014, 02:53 AM |#10  
JudgeFutta's Avatar
Member
Flag Battle Creek
Thanks Meter: 7
 
More
Did you check in device manager? My problem was fixed by updating the device driver through device manager.
7th July 2014, 12:22 AM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 212
 
More
Quote:
Originally Posted by Silvus

The wife gave me a gs4, with the condition I unroot my gs3 and give it to her. Sweet, until when I connect my gs3 to my computer odin, never sees it. I am running:

Odin ver 3.07
Android version 4.3
Baseband version I535VRUCML1
Kernel version 3.0.31
CleanROM 8 core Edition
Hardware version I535.10
Do have samsung drivers installed.

I am assuming/hoping that is more info than is needed.

My plan was to use odin to put stock kit kat on and lock everything back up. But when I enter download mode and connect to my computer(whether odin is open before or after) Odin never puts a com port up, aka it never connects to the phone. Am I running the wrong version of Odin? If so, which should I be running?

Consider yourself lucky given the high likelihood locking up the boot loader after returning to stock.

I would stick with CleanROM 8, nandroid backup your current image, wipe data and hand it to her for the first boot setup process. She will never know the difference and never be prompted to take a lock-it-up ota...

Fwiw, did you try different cables?

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to bmeek For This Useful Post: [ View ]

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes