Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,173 Members 41,647 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MOD] SGS3 TweakAIO init script v1.0.1

Tip us?
 
gamin92
Old
#11  
gamin92's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 53
Posts: 347
Join Date: Oct 2009
Location: Paris
Quote:
Originally Posted by vadonka View Post
Update:

- Provided a config editor app, download from the first post attachment
Tried it "old fashion" (editing tweakaio.conf by hand), worked pretty fine that way. Now there's an app ! Sweet ! It works fine on LH1 base (CodecROM 7.7), and the app confirm changes applied by hand to tweakaio.conf are working.

Thanks !
Sony Xperia Z2 d6503

Old Android Phones :
Samsung Galaxy S 3 i9300
Google/Samsung Nexus S i9023
Samsung Galaxy S
HTC Magic 32B
 
Huppen
Old
#12  
Huppen's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 32
Join Date: Jul 2011
Location: Gefle
Quote:
Originally Posted by eliashadow View Post
The sgs3 TweakAIO apk f/c when i tried to open it.
Im on LH9.
And also there in no sgs3Tweak config in my data (that's why the app f/c???).

Thanks.
I had the same issue, but I solved it by creating a folder in /system/etc named init.d, then I flashed the script in cwm again, and voila'! It worked.

Sent from Hell with help from XDA
' My brother thinks he's a chicken - we don't talk him out of it because we need the eggs'.
Groucho Marx
 
vadonka
Old
#13  
vadonka's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 2757
Posts: 2,054
Join Date: Jul 2007
Location: Debrecen

 
DONATE TO ME
if the /data/tweakaio/tweakaio.conf file is not exsist or have 0 byte size or the permission is not 0777 then the app will FC. in some ROM also FC if this file is exsist but i dont know why yet this is not my app one of my friend wroted for my O2X init script. im just redesigned a little. im trying to figure out why FC on some ROM.

if the tweakaio.conf file is not exsist the init script will create at the next reboot automatically. at least it should be create
Phone #1: LG Nexus 4
Phone #2: BLU Dash 4.0
Tablet #1: Asus Nexus 7
Tablet #2: Acer Iconia Tab A500 Silver (Donated to my mom)

Previous Smartphones:
- HTC One X (dead, bricked, smashed with a hammer)
- Samsung Galaxy S3 (dead, water damaged, sold)
- LG Optimus 2x (sold)
- Motorola Milestone (sold)
 
vadonka
Old
#14  
vadonka's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 2757
Posts: 2,054
Join Date: Jul 2007
Location: Debrecen

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jothi2lingam View Post
Hi Vadonka, How can this script can save more battery because i already using undervolt kernel GalaXsih 4.0 kernel..Isit will work in this kernel or will have some conflict or either suitable for stock kernel
well not only the undervolt can save battery

for example this parameters...:
dirty expire centisecs
dirty writeback centisecs
dirty ratio
dirty background ratio

plus the VM related parameters, timeouts, etc...

all of them together affected the battery life.
Phone #1: LG Nexus 4
Phone #2: BLU Dash 4.0
Tablet #1: Asus Nexus 7
Tablet #2: Acer Iconia Tab A500 Silver (Donated to my mom)

Previous Smartphones:
- HTC One X (dead, bricked, smashed with a hammer)
- Samsung Galaxy S3 (dead, water damaged, sold)
- LG Optimus 2x (sold)
- Motorola Milestone (sold)
 
eliashadow
Old
(Last edited by eliashadow; 2nd September 2012 at 09:43 AM.)
#15  
eliashadow's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1064
Posts: 3,248
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by Huppen View Post
I had the same issue, but I solved it by creating a folder in /system/etc named init.d, then I flashed the script in cwm again, and voila'! It worked.

Sent from Hell with help from XDA
Quote:
Originally Posted by vadonka View Post
if the /data/tweakaio/tweakaio.conf file is not exsist or have 0 byte size or the permission is not 0777 then the app will FC. in some ROM also FC if this file is exsist but i dont know why yet this is not my app one of my friend wroted for my O2X init script. im just redesigned a little. im trying to figure out why FC on some ROM.

if the tweakaio.conf file is not exsist the init script will create at the next reboot automatically. at least it should be create

The file in init.d is ok.The problem for me is that i havent the config which i can manage the TweakAIO in /data.
So thats the reason that the app f.c, as i thought...
I hope to find the solution mister vadonka...

Revolution rom based on LH9.

edit: Im using wannam repack stock kernel.There is a script in init.d that it cant deleted (it recreated in every boot).
The script is:

Code:
Select Code
#!/system/bin/sh
# WanamLite tweaks

sysctl -p

/system/bin/setprop pm.sleep_mode 1
/system/bin/setprop ro.ril.disable.power.collapse 0

if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/up_threshold ]; then
        echo "80" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/up_threshold
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_rate ]; then
        echo "60000" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_rate
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_down_factor ]; then
        echo "2" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_down_factor
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/down_differential ]; then
        echo "10" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/down_differential
fi
Its ok to have this and yours both???
-*- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ -*-
ilias→elthis
iPhone 4 → HTC Desire → HTC DHD → SGSii → SGN → SGSiii → SGN ii → SGS4→LG G2
Member of NCTeam.
 
mariosraptor
Old
#16  
mariosraptor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 561
Posts: 2,028
Join Date: Nov 2006
Location: Corfu

 
DONATE TO ME
@eliashadow
The only way i could delete s script in wanamlite roms was using rom toolbox.
But first i had to run from scripter a script to mount system as R/W.
I know it should had been mounted automatically but try it this way

Sent from my GT-I9300 using xda premium
If i have helped you in any way, please hit the, THANKS button!!! Peace!
The Following User Says Thank You to mariosraptor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
vadonka
Old
#17  
vadonka's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 2757
Posts: 2,054
Join Date: Jul 2007
Location: Debrecen

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by eliashadow View Post
The file in init.d is ok.The problem for me is that i havent the config which i can manage the TweakAIO in /data.
So thats the reason that the app f.c, as i thought...
I hope to find the solution mister vadonka...

Revolution rom based on LH9.

edit: Im using wannam repack stock kernel.There is a script in init.d that it cant deleted (it recreated in every boot).
The script is:

Code:
Select Code
#!/system/bin/sh
# WanamLite tweaks

sysctl -p

/system/bin/setprop pm.sleep_mode 1
/system/bin/setprop ro.ril.disable.power.collapse 0

if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/up_threshold ]; then
        echo "80" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/up_threshold
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_rate ]; then
        echo "60000" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_rate
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_down_factor ]; then
        echo "2" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/sampling_down_factor
fi
if [ -e /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/down_differential ]; then
        echo "10" > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/pegasusq/down_differential
fi
Its ok to have this and yours both???
this script is manage the cpu governor. you can leave this for sure. it doesnt interfered with my script.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Phone #1: LG Nexus 4
Phone #2: BLU Dash 4.0
Tablet #1: Asus Nexus 7
Tablet #2: Acer Iconia Tab A500 Silver (Donated to my mom)

Previous Smartphones:
- HTC One X (dead, bricked, smashed with a hammer)
- Samsung Galaxy S3 (dead, water damaged, sold)
- LG Optimus 2x (sold)
- Motorola Milestone (sold)
The Following User Says Thank You to vadonka For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
eliashadow
Old
#18  
eliashadow's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1064
Posts: 3,248
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by mariosraptor View Post
@eliashadow
The only way i could delete s script in wanamlite roms was using rom toolbox.
But first i had to run from scripter a script to mount system as R/W.
I know it should had been mounted automatically but try it this way

Sent from my GT-I9300 using xda premium
Thanks but it didn't work for me too.The script recreated again after rebooting.


Edit:thanks mr vadonka.Now I'm ok.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-*- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ -*-
ilias→elthis
iPhone 4 → HTC Desire → HTC DHD → SGSii → SGN → SGSiii → SGN ii → SGS4→LG G2
Member of NCTeam.
 
mariosraptor
Old
(Last edited by mariosraptor; 2nd September 2012 at 11:17 AM.)
#19  
mariosraptor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 561
Posts: 2,028
Join Date: Nov 2006
Location: Corfu

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by eliashadow View Post
Thanks but it didn't work for me too.The script recreated again after rebooting.


Edit:thanks mr vadonka.Now I'm ok.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Really weird
But as long as the script does not run, if there was a chance of conflict between the two scripts now is eliminated by renaming it.

Edit: if you rename it and reboot, do you then have 2 files ( the renamed one and the correct).
I flashed wanam's kernel but cannot recreate. It gets deleted correctly.

Sent from my GT-I9300 using xda premium
If i have helped you in any way, please hit the, THANKS button!!! Peace!
 
eliashadow
Old
#20  
eliashadow's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1064
Posts: 3,248
Join Date: Nov 2010
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by mariosraptor View Post
Really weird
But as long as the script does not run, if there was a chance of conflict between the two scripts now is eliminated by renaming it.

Edit: if you rename it and reboot, do you then have 2 files ( the renamed one and the correct).
I flashed wanam's kernel but cannot recreate. It gets deleted correctly.

Sent from my GT-I9300 using xda premium
I edited it inside and changed the lines, not the name of the script.
But if the dev here said that is ok, everything is ok

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-*- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ -*-
ilias→elthis
iPhone 4 → HTC Desire → HTC DHD → SGSii → SGN → SGSiii → SGN ii → SGS4→LG G2
Member of NCTeam.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes