5,606,297 Members 31,989 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[OFFICIAL] Korean Galaxy S III (SHW-M440S/SHV-E210S/K/L) Thread

Tip us?
 
diontoradan
Old
#1071  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2011
Just got a SHV-E210L, LG U+ LTE Galaxy S3.

Actually i was looking for verizon S3 to be paired with my local cdma provider.
But i stumble upon a korean S3 and got hooked with quad core + 2gb mem.
When i purchased, the seller told me its running in GSM.
Right now im sticking it with a gsm sim card, which is nicely connected.

But after founding out that LG U+ is actually a cdma provider, does my S3 work with CDMA simcard?
if so, i would like it to be my cdma phone, not gsm.
 
pFo-Mac
Old
(Last edited by pFo-Mac; 13th February 2013 at 01:27 PM.)
#1072  
pFo-Mac's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 110
Join Date: Jan 2012
Location: Seoul
Default Roms

Edit: Moved to Rom thread
 
machedo
Old
#1073  
machedo's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Feb 2013
Location: Jakarta

 
DONATE TO ME
Default See my review!

I'm sorry I'm using my mother language, Bahasa Indonesia.

Just check it out:
reviewing body


UI + Benchmark:


I currently using SHV-E210K in Official Jelly Bean 4.1.2

---------- Post added at 09:36 PM ---------- Previous post was at 08:37 PM ----------

Quote:
Originally Posted by machedo View Post
I'm sorry I'm using my mother language, Bahasa Indonesia.

Just check it out:
reviewing body


UI + Benchmark:


I currently using SHV-E210K in Official Jelly Bean 4.1.2
If you have any question, just ask me.
Email: machedostore.com
Whatsapp: +6281808145212

Sent from my SHV-E210K using xda app-developers app
 
big_kev
Old
#1074  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by andrewrh3 View Post
Finally got LTE/4G working on Telstra with SHV-e210k.

To help anyone else who may have the same problem (or encounters it in the future)...you have to change the Telstra APN (Access Point Name under Mobile Network settings) to "telstra.internet"...(by default it is probably telstra.wap or telstra.iph, but for 4g, it MUST end in .internet).

So, in summary, I can add to the list of getting the phone confirmed working on Telstra 4G and 3G (however, 3G will no longer work after 31 August 2012 on Telstra as they are turning off their 2100mhz 3G network...so it will only be 4G or dreadfully slow 2G/GSM).

HOWEVER - unless I'm messing something up - you cannot send or receive calls if in 4g mode. I'm guessing because you have to force the phone to LTE only to get 4g, and there is no voice over 4g. So I had to switch back to 3g in the end so I could use both voice and data. So looks like Telstra 4g and this phone are incompatible after all unless you don't care about voice.

Optus is probably the best choice for the phone in Australia as you can use their 3G and 4G (their 4G is apparently coming 'very soon' - in the next few months...testing is complete).

Ive got a SHV-E210S which i got from korea, Im using Telstra and Optus but i couldnt get the phone connect to the 4G network. I had changed the APN to telstra.internet already but it still showing 3G. I had call customer services for Telstra and Optus but they just cant help me so I just want to ask if anyone on the forum knows the setting. Thanks
 
p33k
Old
#1075  
p33k's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 202
Posts: 440
Join Date: Jun 2012
Location: Busan
Default Re: [OFFICIAL] Korean Galaxy S III (SHW-M440S/SHV-E210S/K/L) Thread

Quote:
Originally Posted by big_kev View Post
Ive got a SHV-E210S which i got from korea, Im using Telstra and Optus but i couldnt get the phone connect to the 4G network. I had changed the APN to telstra.internet already but it still showing 3G. I had call customer services for Telstra and Optus but they just cant help me so I just want to ask if anyone on the forum knows the setting. Thanks
Pretty sure the S and K models use a different lte frequency. You need to see if the phones frequencies match with phone companies. If not you'll be stuck with 3g.

Sent from my SHW-M440S which thinks it's an GT-I9300 on Omega rom using xda app-developers app
 
nrg2xl
Old
#1076  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 35
Join Date: Sep 2010
Default Re: [OFFICIAL] Korean Galaxy S III (SHW-M440S/SHV-E210S/K/L) Thread

You can use the SKT Hidden Menu to change the frequency to LTE 1800 but you won't be able to make or receive calls. I can confirm this setting works for LTE data on both the Telstra and Optus networks. If you figure out a way to also enable voice, please let me know.

Sent from my SHV-E210S using Tapatalk 2
 
DjGeNeSiS
Old
#1077  
DjGeNeSiS's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 53
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by kms108 View Post
you have to choose between 4g or 3g(including 2g) usage, and 4g is for data only.
Why do you say that? Is it because it doesn't support CS fallback or are there any technical issues?

Does anyone know if the SHV-E210K will work on any LTE1800 network that the iPhone5 frequencies work?

Thanks,
George
 
kms108
Old
#1078  
kms108's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 736
Posts: 4,174
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by DjGeNeSiS View Post
Why do you say that? Is it because it doesn't support CS fallback or are there any technical issues?

Does anyone know if the SHV-E210K will work on any LTE1800 network that the iPhone5 frequencies work?

Thanks,
George
it's either 4G only data on LTE1800 no calls available, or 3g and below only for data and calls.
Samsung Galaxy Note III LTE N9005
Samsung Galaxy S4 Mini Duos I9192

Sony XBA 3
Sony MDR EX600
Sony MDR EX800ST
 
DjGeNeSiS
Old
#1079  
DjGeNeSiS's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 53
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by kms108 View Post
it's either 4G only data on LTE1800 no calls available, or 3g and below only for data and calls.
Why is that? I don't get it, i have never heard that before.
If the phone supports CSFB then this should not be the case.

LTE is only for data, sure, but when a call is about to begin, the phone falls back to 3G and performs a normal call, then reselects back to 4G.

Can you explain why this does not work for the E210K?
What type of LTE network do they have in KOREA? LTE-FDD or LTE-TDD? I can't find it.
 
kms108
Old
#1080  
kms108's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 736
Posts: 4,174
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by DjGeNeSiS View Post
Why is that? I don't get it, i have never heard that before.
If the phone supports CSFB then this should not be the case.

LTE is only for data, sure, but when a call is about to begin, the phone falls back to 3G and performs a normal call, then reselects back to 4G.

Can you explain why this does not work for the E210K?
What type of LTE network do they have in KOREA? LTE-FDD or LTE-TDD? I can't find it.
may be you should ask samsung that.
Samsung Galaxy Note III LTE N9005
Samsung Galaxy S4 Mini Duos I9192

Sony XBA 3
Sony MDR EX600
Sony MDR EX800ST

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes