Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

OmniROM 4.4 for GT-I9300

OP XpLoDWilD

Announcement from XpLoDWilD: First test-nightly build available for Galaxy S III GT-I9300
12th November 2013, 10:03 PM   |  #1  
XpLoDWilD's Avatar
OP Senior Recognized Developer
Flag France
Thanks Meter: 14,529
 
1,601 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
More
Requirements:
- CWM Touch 6.0.3.2+ or latest TWRP (if you have a metadata error when flashing, you're using a wrong recovery!)
- Knowledge about Android installation
- A brain
- Hands (Note: a thorough study had shown that no both hands are required for the process)

Downloads
Nightly builds:
http://dl.omnirom.org/i9300

GApps:
Use PA-gapps in the meantime:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942


First installation:
- Download gapps and the latest nightly build
- Reboot to recovery
- Flash the nightly build then gapps
- WIPE DATA!!!
- Reboot and enjoy your KitKat

Updates:
OmniROM should pop-up notifications about new nightlies being available.

Changelog:
https://changelog.omnirom.org/#/i9300/next

Known device specific issues:
- Device does not enumerate on USB if booted up while connected to PC.
- Headphones playback path gets nuked if using microphone while listening to music. (Requires reconnecting headset)
- HWC module is a dummy piece of crap, thanks to Samsung openess thing. Needs reimplementation or big batch of fixes.

FAQ:
Q: Why do I get error code 7 when trying to flash ?
A: Because you are using old recovery. Update to the latest TWRP.

Q: Why is there a link for nightlies and for test builds?
A: Test builds got patches cherrypicked in that aren't tested well enough yet to be merged.

Warning 1: Mobile data connection is enabled by default.

Warning 2: Remember to BACKUP your data.


XDA:DevDB Information
OmniROM 4.4 for GT-I9300, ROM for the Samsung Galaxy S III I9300

Contributors
XpLoDWilD, Entropy512, Rebellos
ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.0.x

Version Information
Status: Beta

Created 2013-11-12
Last Updated 2014-08-19
The Following 398 Users Say Thank You to XpLoDWilD For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:08 PM   |  #2  
aizamev's Avatar
Senior Member
Flag Klang
Thanks Meter: 42
 
127 posts
Join Date:Joined: May 2013
Donate to Me
More
thank you @XpLoDWilD for this feature.
The Following 4 Users Say Thank You to aizamev For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:12 PM   |  #3  
wesjeex3's Avatar
Senior Member
Flag The Netherlands
Thanks Meter: 127
 
1,402 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
PA gapps of 4.4 I suppose?
The Following 3 Users Say Thank You to wesjeex3 For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:12 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 174
 
818 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Well , beside Camera/video issues there is UI lags/stutters and lack of custumization features.

Its a good start anyway

And btw, no multiwindow
The Following User Says Thank You to d1rekt0r For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:32 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 34
 
91 posts
Join Date:Joined: May 2011
PA Gapps 4.4 ODEX are needed for ART.
@XpLoDWilD : Is root working in ART?

EDIT:

Ok, root is working in ART but I had to flash chainfire root package
Last edited by fjfcb; 12th November 2013 at 10:48 PM.
The Following User Says Thank You to fjfcb For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:46 PM   |  #6  
SweetCupcake's Avatar
Senior Member
Flag Basel-Stadt
Thanks Meter: 41
 
176 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Thx XploDWilD for porting and new Thread.....

for me work all fin, but the data is very slow, 20 min for one download from Playstore......
The Following 3 Users Say Thank You to SweetCupcake For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:50 PM   |  #7  
jimmy16's Avatar
Senior Member
Flag Brasov
Thanks Meter: 19
 
105 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
I have low signal and a little ui laggy
12th November 2013, 10:54 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Sweden
Thanks Meter: 40
 
353 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Is it possible to install with TWRP?
The Following User Says Thank You to MaXmeOliver For This Useful Post: [ View ]
12th November 2013, 10:55 PM   |  #9  
paultje162's Avatar
Senior Member
Odijk
Thanks Meter: 61
 
171 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
cant get it to flash. Keep getting the status 7 error. i'm on the right recovery and downloaded the file over 20 times now.
12th November 2013, 11:01 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2010
i can't have root, i have to flash old su fix ?

The Following User Says Thank You to bretzelpopo For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes