Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] I9305 stay on logo , problem with mount EFS. How to repair it?

OP Krasza

7th December 2012, 09:46 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Hello everyone
I've got problem with my I9305 lte. I bought it from my friend. It was working fine till my friend try to root phone with software dedicated to i9300. Galaxy right now stay on logo , goes in recovery mode and download mode. In a photo you can see cause of this thread.

I tried to flash oryginal software by Odin. Everything looks fine. Odin doesn't see any error. Galaxy still stay on logo with red error in recovery mode. I don't have backup with EFS folder... If it help i9305 is from vadofone Germany.

Could anyone help me ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2012-12-07 20.42.04.jpg
Views:	348
Size:	233.1 KB
ID:	1545004   Click image for larger version

Name:	2012-12-07 20.42.56.jpg
Views:	302
Size:	229.2 KB
ID:	1545005  
Last edited by Krasza; 10th December 2012 at 08:28 AM.
8th December 2012, 04:23 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 136
 
726 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
RIP, motherboard replacement is needed now
8th December 2012, 04:28 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Does anyone have more positive idea ? Phone is like new , near 2 mounths of use...
8th December 2012, 07:55 PM   |  #4  
fridgie's Avatar
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 14
 
132 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Motherboard replacement....

Is that more positive??

And next time, read everything you can before you stuff around with something! Damn, the first thing I did was backup my efs folder :banghead:
8th December 2012, 08:24 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
I found this. I'll try it tommorow when I'll come back home. : alliance-rom.com/community/wiki/imei/
I was looking for motherboard for i9305 on ebay etc. but there is nothing...
9th December 2012, 03:08 AM   |  #6  
fridgie's Avatar
Senior Member
Flag Brisbane
Thanks Meter: 14
 
132 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
So you have no backup of the efs folder, a phone that won't boot properly, and you obviously didn't read your link properly either.

Good luck, enjoy buying a new phone
11th December 2012, 10:29 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by fridgie

So you have no backup of the efs folder, a phone that won't boot properly, and you obviously didn't read your link properly either.

Good luck, enjoy buying a new phone

My galaxy works right now ! There's no need to replace mothernoard.
14th December 2012, 01:26 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
317 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by Krasza

My galaxy works right now ! There's no need to replace mothernoard.


I am in a similar situation.
Could you please share your knowledge on how you got it sorted?
Thanks


EDIT****



Sorted it.
Last edited by jh787; 14th December 2012 at 10:12 PM.
14th December 2012, 10:30 PM   |  #9  
Junior Member
Flag Dublin
Thanks Meter: 1
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by jh787

I am in a similar situation.
Could you please share your knowledge on how you got it sorted?
Thanks


EDIT****



Sorted it.


Could you post a fix mate on how you sorted your problem? I have an S3 with the same issue - failed to mount efs. I have a back up of my efs folder on my PC.
14th December 2012, 10:51 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
317 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by hustlergraham

Could you post a fix mate on how you sorted your problem? I have an S3 with the same issue - failed to mount efs. I have a back up of my efs folder on my PC.

I should begin with explaining my problem first.

The phone would not boot,charge or show any signs of life.

I had another S3, so i swapped the battery over and to my surprise it came on.
Luckily i could boot into download mode.

Moving onto how i sorted it.

First i went here

http://forum.xda-developers.com/show...06&postcount=1

and downloaded, extracted and flashed the Param_Bin_I9305.zip .

I then went here

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2023527

and flashed all 3 sections (phone/pda/csc)

and hey presto all was sorted.


Hope this helps and if i can be of any more help or i have omitted something please ask

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes