Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,607 Members 53,147 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

GT-I9305 won't boot

Tip us?
 
cyberbot
Old
(Last edited by cyberbot; 6th April 2014 at 12:59 AM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 73
Join Date: Feb 2008
Default GT-I9305 won't boot

hi guys hopeone some will help me on this,
my GT-I9305 won't boot get stuck at Samsung Logo.
i tried to load new FW with Kies somehow it took hrs extracting the FW.

can someone please direct me to the right direction to upload a new FW to the GT-I9305 ?
i can't get the Phone unto recovery mode, just to flash mode
Home+VOLUM DOWN+POWER

much appreciate it your help
 
spiderman07
Old
#2  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 162
Join Date: Dec 2012
assuming FW = firmware and hrs = hours

go to http://www.sammobile.com/firmwares/ and get the latest firmware for you phone....and flash via Odin as PDA.....

after you successfully flashed it enter stock recovery and do a factory reset and wipe cache....and it will boot up after 3-4 mins nicely....
 
cyberbot
Old
(Last edited by cyberbot; 6th April 2014 at 11:16 AM.)
#3  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 73
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
assuming FW = firmware and hrs = hours

go to http://www.sammobile.com/firmwares/ and get the latest firmware for you phone....and flash via Odin as PDA.....

after you successfully flashed it enter stock recovery and do a factory reset and wipe cache....and it will boot up after 3-4 mins nicely....
thank you
tried to flash the firmware with ODIN 3 V 1.85 it didnt workds.

steps i took,
booted the Phone into the flash mode with POWER+HOME+VOLUM DOWN
and tried to send the I9305ZHUCNB1_I9305TGYCNB1_I9305ZHUCNB1_HOME.tar.md 5 with ODIN 3.
after it shows Failed
 
spiderman07
Old
#4  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 162
Join Date: Dec 2012
with odin v3.09 and with firmware form they're website? flashed as AP? an failed?

did this 3 times now with my phone...not even once said FAIL....
maybe you are doing something wrong....maybe a bad usb cable...
 
cyberbot
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 73
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
with odin v3.09 and with firmware form they're website? flashed as AP? an failed?

did this 3 times now with my phone...not even once said FAIL....
maybe you are doing something wrong....maybe a bad usb cable...
which file i am supposed to use ?
is this one a correct Firmware? TGY-I9305ZHUCNB1-20140328114454 ?
 
spiderman07
Old
#6  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 162
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by cyberbot View Post
which file i am supposed to use ?
is this one a correct Firmware? TGY-I9305ZHUCNB1-20140328114454 ?
in what county do you live? and what is the name of your mobile carrier....
provide these info's and i will give you the right link from samfirmware to flash...
 
cyberbot
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 73
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
in what county do you live? and what is the name of your mobile carrier....
provide these info's and i will give you the right link from samfirmware to flash...
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
in what county do you live? and what is the name of your mobile carrier....
provide these info's and i will give you the right link from samfirmware to flash...
Sir thank you so much
Country is the Nederland ( Holland ), Mobile Carrier is Vodafone
after i flash it with the Vodafone FW, can i use other Carrie SIM on the Phone ?
 
spiderman07
Old
#8  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 162
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by cyberbot View Post
Sir thank you so much
Country is the Nederland ( Holland ), Mobile Carrier is Vodafone
after i flash it with the Vodafone FW, can i use other Carrie SIM on the Phone ?
yer sir you can... i currently do it...got firmware from another carrier that the one i got subscription

here is the right firmware for you: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=23453

after flash it, you might get a bootloop. if so enter recovery and wipe data/factory reset and wipe partition cache...
 
cyberbot
Old
(Last edited by cyberbot; 7th April 2014 at 09:43 PM.)
#9  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 73
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
yer sir you can... i currently do it...got firmware from another carrier that the one i got subscription

here is the right firmware for you: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=23453

after flash it, you might get a bootloop. if so enter recovery and wipe data/factory reset and wipe partition cache...
Hi Spiderman,
thank you so much for helping me, however it still says Failed,
i've attached a screenshot
please advise
once again thank you so much
PS i've rebooted the Phone 3 times but the same FAIL comes back.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Samsung Failed.jpg
Views:	31
Size:	131.6 KB
ID:	2673928  
 
spiderman07
Old
#10  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 162
Join Date: Dec 2012
it looks like it tries to write to a partition that has some problems....
try to repartition your phone using a PIT file : http://forum.xda-developers.com/gala...s-pit-t1950591

but i haven't tested this and i don't know if it works.... knox counter is at 0x0? if yes send it back to warranty...if not try flashing it with that PIT...it will remake your partitions....if that doesn't work i suggest going to a specialized service and let them have a look...they will tell you once they will found the problem if it is worth repairing it....cause we ran out of ideeas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...