Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] i9305 touchscreen unresponsive after flash

OP flyjodel

13th July 2014, 12:57 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Hi folks,

i've flashed the bootloader of my i9305 with a wrong version, meant for a i7100 ... I've mismatched two directories while choosing it from Odin.
The result is that the phone boots, but the touchscreen is unresponsive. Only the two softbuttons right and left of the home button give a response. The hardware buttons works properly, so I think it's a software problem.
I've flashed a stock rom, it worked through but without any positive effect.

What can I do to fix this ?

In this video you'll see that the phone seems to work, but I can't go further than the welcome screen.

youtu.be/nEN1g7jY9m8

Thank you very much !
13th July 2014, 10:50 AM   |  #2  
LucasBass's Avatar
Member
Flag London
Thanks Meter: 22
 
73 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by flyjodel

Hi folks,

i've flashed the bootloader of my i9305 with a wrong version, meant for a i7100 ... I've mismatched two directories while choosing it from Odin.
The result is that the phone boots, but the touchscreen is unresponsive. Only the two softbuttons right and left of the home button give a response. The hardware buttons works properly, so I think it's a software problem.
I've flashed a stock rom, it worked through but without any positive effect.

What can I do to fix this ?

In this video you'll see that the phone seems to work, but I can't go further than the welcome screen.

youtu.be/nEN1g7jY9m8

Thank you very much !

I think you fried your digitizer by flashing the wrong bootloader, The digitizer fried because I7100 digitizer uses a higher voltage than I9305. When the I7100 kernel was flashed, higher voltage was given to the digitizer. Somebody else may have a better solution but for me the only way to repair it is to flash to stock and replace the digitizer.

See this video https://www.youtube.com/watch?v=oMG-_26NgXM
Last edited by LucasBass; 13th July 2014 at 03:02 PM.
The Following User Says Thank You to LucasBass For This Useful Post: [ View ]
14th July 2014, 12:28 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by LucasBass

I think you fried your digitizer by flashing the wrong bootloader, The digitizer fried because I7100 digitizer uses a higher voltage than I9305. When the I7100 kernel was flashed, higher voltage was given to the digitizer. Somebody else may have a better solution but for me the only way to repair it is to flash to stock and replace the digitizer.

Hi Lucas,

many thanks for your advice. I wan't aware of this different voltage. Too bad.
So, I've just ordered a new digitizer+screen, 66 euros on ebay. I hope it'll help !

thank you
20th July 2014, 12:51 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by flyjodel

Hi Lucas,

many thanks for your advice. I wan't aware of this different voltage. Too bad.
So, I've just ordered a new digitizer+screen, 66 euros on ebay. I hope it'll help !

thank you

it worked. I changed the package LCD+touch+frontscreen, very easy to do and my phone worked again in less than 15 minutes.
23rd July 2014, 10:01 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Good to know. 😍
23rd July 2014, 05:50 PM   |  #6  
LucasBass's Avatar
Member
Flag London
Thanks Meter: 22
 
73 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by flyjodel

it worked. I changed the package LCD+touch+frontscreen, very easy to do and my phone worked again in less than 15 minutes.

I'm glad it worked , double check before you flash something into your phone now.
27th July 2014, 09:58 PM   |  #7  
Junior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 4
 
18 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by LucasBass

I'm glad it worked , double check before you flash something into your phone now.

Thx also from me for the hint

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
i9305, touchscreen
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes