Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,480 Members 45,176 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Problem my phone is stuck on download mode.

Tip us?
 
grpl
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Aug 2013
Default Problem my phone is stuck on download mode.

I tried rooting with the chainfire auto root thing and after the red android screen i got the green one again and its stuck,i tried taking out the battery a few times but its still not working.
Any help would be amazing.
 
JJEgan
Old
(Last edited by JJEgan; 12th August 2013 at 02:48 PM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 4416
Posts: 23,036
Join Date: Oct 2010
Well search would help ..

You say you are stuck on download mode .
As in download mode does screen not move unable to boot to recovery unable to power off .

Read the CFauto root instructions in full
 
grpl
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by JJEgan View Post
Well search would help ..

You say you are stuck on download mode .
As in download mode does screen not move unable to boot to recovery unable to power off .

Read the CFauto root instructions in full
I did and didnt find anything helpfull for my situation.
Also tried to root again but again its stuck on downloading... do not turn off target screen.
 
JJEgan
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 4416
Posts: 23,036
Join Date: Oct 2010
Boot to download mode and it says as it should Downloading do not turn off .
You are now supposed to flash the firmware via odin .

You should flash your stock firmware to get the phone working .
Then read the basic faqs and guides before you flash anything as its pointless flashing without reading the basics .
Or take it to a service centre .

jje
 
grpl
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Aug 2013
Thanks for the reply ill consider doing that
but before i try that i managed to get into recovery mode does that mean i can try something or should i try the odin flash thing?
 
ashraf sharif
Old
#6  
ashraf sharif's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 128
Posts: 384
Join Date: Dec 2011
Location: nyc
Quote:
Originally Posted by grpl View Post
Thanks for the reply ill consider doing that
but before i try that i managed to get into recovery mode does that mean i can try something or should i try the odin flash thing?
Clear data and cache then reboot you may not have to reflash the rom. if that doesnt work tha use odin to flash stock rom. good luck
 
JJEgan
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 4416
Posts: 23,036
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by grpl View Post
thanks for the reply ill consider doing that
but before i try that i managed to get into recovery mode does that mean i can try something or should i try the odin flash thing?

read the basics ignorance is no excuse .
 
grpl
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by ashraf sharif View Post
Clear data and cache then reboot you may not have to reflash the rom. if that doesnt work tha use odin to flash stock rom. good luck
I did that and yeah i think i need to reflash too since that stuff didnt work.
i think i cant find my stock firmware from what i checked they dont have my country but maybe thats not importent
 
grpl
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by grpl View Post
I did that and yeah i think i need to reflash too since that stuff didnt work.
i think i cant find my stock firmware from what i checked they dont have my country but maybe thats not importent
Is there a way to know my version/pda since i have no idea what stock rom to download
 
Saleh Ahmed
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Aug 2013
Location: Melbourne

 
DONATE TO ME
Question Device model no. in recovery mode

Hi,
Sorry to ask a random question. I Have my device model no. as S3 I9305 when I go to download mode and in my phone settings I can see my device model as S3 I9305T. I have recently installed Australian official firmware(XSA version without any career bloatware) in my phone, which is the S3 I9305T. I found it weird to have two different model nos. in 2 different places. When I first bought this phone it was the Telstra version, which is S3 I9305T. After that I changed many firmwares and installed S3 I9305 version from optus and other country's S3 I9305 version as well. Could you please tell me why is that?? Is this because I once installed I9305 firmware once? If that's the reason, today I flashed I9305T official firmware again with Odin. Is there any way to reset the download mode as well?? Please reply. Thanks.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes