Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,629 Members 41,193 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

I9305t 4.3 wont boot

Tip us?
 
Filipiak
Old
#1  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Default I9305t 4.3 wont boot

HI all,

Today I decide to update my i9305t to the 4.3 rom. I unrooted my phone and reset the custom counter and all was good. I flashed the telstra rom and all was good. Because of the locked dock Icons I thought I would flash a different unbranded rom. During the installation (via odin) it went skew if and froze. It sat there for ages but I ended up having to do a battery pull.

When I went to the download menu on the phone, knox had been tripped and there was 47 instances. Any way I reflashed the telstra firmware. It passed but now the phone gets stuck on the Samsung logo.

OK now I have already.....

Pulled the battery.
Removed all cards sim and sd.
Restored different firmwares.
factory reset, clear cahce etc.
Installed custom recovery and cleared devalk cache.
Googled for similar events.
Nothing I have read has worked.

I cant think of what else to do. When I restore a firmware via odin everything is OK, it passes but on the reboot it just stops at Samsung logo and goes no further.

I gather that because the phone can still get into recovery and download mode there must be something can sort this out.

Thanks in advance.
 
spiderman07
Old
#2  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 160
Join Date: Dec 2012
flash the original firmware from samsung.....the 4.3 since you updated it...
after it finishes and reboots it will enter a boot loop....IT'S NORMAL.....pull out the battery and start the phone in recovery mode(stock one) and do a wipe data - factory reset and wipe cache partition...it should work without a problem...did this many times...

after you updated to 4.3 you should have done a full wipe...
The Following User Says Thank You to spiderman07 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Filipiak
Old
#3  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
flash the original firmware from samsung.....the 4.3 since you updated it...
after it finishes and reboots it will enter a boot loop....IT'S NORMAL.....pull out the battery and start the phone in recovery mode(stock one) and do a wipe data - factory reset and wipe cache partition...it should work without a problem...did this many times...

after you updated to 4.3 you should have done a full wipe...

Yeah I have done that. I have tried it about 10 times. Im going to give it another bash today as I am stuck using my wife's old Iphone and its horrendous.
 
spiderman07
Old
#4  
spiderman07's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 160
Join Date: Dec 2012
try installing your firmware with a .PIT file and check repartition box...search for the pit file....
if this doesn't work i suggest going to local repair shop and let them have a look...

maybe something got broke when you flashed the unbranded firmware...
The Following User Says Thank You to spiderman07 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Filipiak
Old
#5  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by spiderman07 View Post
try installing your firmware with a .PIT file and check repartition box...search for the pit file....
if this doesn't work i suggest going to local repair shop and let them have a look...

maybe something got broke when you flashed the unbranded firmware...
Thanks for the info. Im unsure what a PIT file is. Are they phone specific or just model specific.

Cheers
Pat
 
Filipiak
Old
#6  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by Filipiak View Post
Thanks for the info. Im unsure what a PIT file is. Are they phone specific or just model specific.

Cheers
Pat
Found the pit file and read up on it. Tried to use it but it fails as soon as it starts.
 
AMoizK
Old
#7  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 60
Join Date: Dec 2013
Location: Rawalpindi
Thumbs up Best of luck

Well I was in the same pickle
whicever 4.3 rom i flashed through odin i got stuck in boot logo or even if i recovered device from odin through emergency frimware and intillation
Also tried customs 4.3 roms stuck a boot logo
Here what u should try and what i did
1 flash philz recovery + 4.1.2 rom
if it works back up efs
2 Using Philz recovery wipe data factory reset + wipe cache + dalvik cache
3 in mount and storage section format everything ( THINK THIS IS THE MOST IMPORTANT STEP )
4 Used odin to flash a 4.3 stock package it worked ( note u may get knox from this u may try a modifed stock package if u dont have knox and dont want to get it )
The Following User Says Thank You to AMoizK For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Filipiak
Old
#8  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by AMoizK View Post
Well I was in the same pickle
whicever 4.3 rom i flashed through odin i got stuck in boot logo or even if i recovered device from odin through emergency frimware and intillation
Also tried customs 4.3 roms stuck a boot logo
Here what u should try and what i did
1 flash philz recovery + 4.1.2 rom
if it works back up efs
2 Using Philz recovery wipe data factory reset + wipe cache + dalvik cache
3 in mount and storage section format everything ( THINK THIS IS THE MOST IMPORTANT STEP )
4 Used odin to flash a 4.3 stock package it worked ( note u may get knox from this u may try a modifed stock package if u dont have knox and dont want to get it )
Knox was tripped when the firmware install crashed. So knox tripping is no issue. Thanks for the information. I will have a go tommorrow.
I did manage to restore a cm9 backup but my IMEI is now gone and I cant get to the menu to restore my back up. Seems like Samsung has done a number on my phone. In all the years ive been fingering phones with custom firmware and modding I have never had anything stuff up this bad. Its rather amusing that it has happened flashing a stock rom that belongs to my phone.
 
Filipiak
Old
#9  
Filipiak's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 169
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by AMoizK View Post
Well I was in the same pickle
whicever 4.3 rom i flashed through odin i got stuck in boot logo or even if i recovered device from odin through emergency frimware and intillation
Also tried customs 4.3 roms stuck a boot logo
Here what u should try and what i did
1 flash philz recovery + 4.1.2 rom
if it works back up efs
2 Using Philz recovery wipe data factory reset + wipe cache + dalvik cache
3 in mount and storage section format everything ( THINK THIS IS THE MOST IMPORTANT STEP )
4 Used odin to flash a 4.3 stock package it worked ( note u may get knox from this u may try a modifed stock package if u dont have knox and dont want to get it )
AMoizK you are the ****en man. Worked. The part that worked for me was the format everything. IMEI restored as well. Phone is perfect. Now i dont need to use my wifes crappy old iphone.

WOOT!!!!
 
AMoizK
Old
#10  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 60
Join Date: Dec 2013
Location: Rawalpindi
Quote:
Originally Posted by Filipiak View Post
AMoizK you are the ****en man. Worked. The part that worked for me was the format everything. IMEI restored as well. Phone is perfect. Now i dont need to use my wifes crappy old iphone.

WOOT!!!!
Cheers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes