Post Reply

[Q] Uprade regular S3 to LTE S3?

OP qnz_78

johnbyebye
23rd February 2013, 01:02 AM   |  #21  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Quote:
Originally Posted by CalInTheZone

Yet another reason for you not to debate a subject you know little about. Google is your friend...

*sigh* I give up.
Last edited by johnbyebye; 23rd February 2013 at 01:48 AM.
23rd February 2013, 12:12 PM   |  #22  
Member
Thanks Meter: 1
 
51 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
If you allready have S# dont upgrade to S3 LTE...
23rd February 2013, 11:27 PM   |  #23  
Senior Member
Thanks Meter: 64
 
725 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
For those who speak without knowing...

I have both i9300/9305.

Recently I bought a replacement lcd for the i9305 and was told that these are specific to the model and an lcd from the i9300 would not fit.

This is wrong. I have managed to use the i9300 motherboard on the i9305 LCD+midframe without issues. Also the fitment of all the peripherals such as antenna, front and rear facing cameras, buttons, film cables fit identically. All back plates, screws, heat absorber locations are the same.

I cannot be sure of the antenna module as its function so I ordered one for the i9305.

However, if the intention of the OP is to fit an LTE motherboard from a i9305 to a i9300 chassis, then its possible.

HOWEVER, an lte version from the US models wont work due to different configuration of the processor. For that you need the lcd made for that version of motherboard.

Hope it helps
Last edited by vasp3690; 23rd February 2013 at 11:29 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to vasp3690 For This Useful Post: [ View ]
24th February 2013, 12:48 AM   |  #24  
chismay's Avatar
Senior Member
Flag LONDON
Thanks Meter: 153
 
960 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by vasp3690

For those who speak without knowing...

I have both i9300/9305.

Recently I bought a replacement lcd for the i9305 and was told that these are specific to the model and an lcd from the i9300 would not fit.

This is wrong. I have managed to use the i9300 motherboard on the i9305 LCD+midframe without issues. Also the fitment of all the peripherals such as antenna, front and rear facing cameras, buttons, film cables fit identically. All back plates, screws, heat absorber locations are the same.

I cannot be sure of the antenna module as its function so I ordered one for the i9305.

However, if the intention of the OP is to fit an LTE motherboard from a i9305 to a i9300 chassis, then its possible.

HOWEVER, an lte version from the US models wont work due to different configuration of the processor. For that you need the lcd made for that version of motherboard.

Hope it helps

AND THAT ladies n gents wraps up this convo.
24th February 2013, 01:24 AM   |  #25  
Product F(RED)'s Avatar
Senior Member
Brooklyn, NY
Thanks Meter: 2,631
 
8,901 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
If OP lives in the US or Canada, don't. It drops 1900 MHz support, which is crucial for AT&T's and most other carriers' 3G/HSPA+. Additionally it doesn't support any US LTE frequencies (AT&T is 700 MHz).
Last edited by Product F(RED); 24th February 2013 at 01:28 AM.
24th February 2013, 06:45 AM   |  #26  
Senior Member
Thanks Meter: 64
 
725 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
Yes. My experience is between i9300 to i9305.

The going from i9300 to a US based motherboard doesn't work. It also isn't very cost effective either as getting a new lcd for the us based motherboard costs around 160 and the motherboard around the same, hence you can get a used s3 for that money and keep the previous for spare parts.
24th February 2013, 08:06 AM   |  #27  
Senior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 83
 
361 posts
Join Date:Joined: May 2006
More
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
I think the fight here is two fights.
Is it possible? and is it worth it?

They are mixed in all the argument. It was funny to read the thread.

I think every one is right depending on the question.

Sent from my GT-I9305 using XDA Premium HD app
24th February 2013, 08:09 AM   |  #28  
Senior Member
Thanks Meter: 64
 
725 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
Quote:
Originally Posted by tissot

I think the fight here is two fights.
Is it possible? and is it worth it?

They are mixed in all the argument. It was funny to read the thread.

I think every one is right depending on the question.

Sent from my GT-I9305 using XDA Premium HD app

If you can get a cheap lte i9305 that is being sold for parts then it can be worth it as I have bought before a motherboard alone off an s3 for 120euro. So if the rest of the parts from your phone work ok, then you have a working phone.

In this instance I would add the antenna for 12 and that's it.

A new motherboard from samsung as a repair service would be close to 200 so you'd have to weigh the cash.
24th February 2013, 10:43 AM   |  #29  
DjeMBeY's Avatar
Recognized Contributor
London, UK
Thanks Meter: 6,404
 
3,235 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
Quote:
Originally Posted by vasp3690

For those who speak without knowing...

I have both i9300/9305.

Recently I bought a replacement lcd for the i9305 and was told that these are specific to the model and an lcd from the i9300 would not fit.

This is wrong. I have managed to use the i9300 motherboard on the i9305 LCD+midframe without issues. Also the fitment of all the peripherals such as antenna, front and rear facing cameras, buttons, film cables fit identically. All back plates, screws, heat absorber locations are the same.

I cannot be sure of the antenna module as its function so I ordered one for the i9305.

However, if the intention of the OP is to fit an LTE motherboard from a i9305 to a i9300 chassis, then its possible.

HOWEVER, an lte version from the US models wont work due to different configuration of the processor. For that you need the lcd made for that version of motherboard.

Hope it helps

We can talk about forever but since you've got both phones, make it work and proof that we're wrong!!!! Open both phones, put S3 LTE motherboard ONLY in S3 casing and test it. It's going to take you 30min and we'll all know for sure. Simple as that. End of story.

Sent from my GT-I9305 using xda app-developers app
24th February 2013, 01:09 PM   |  #30  
Senior Member
Thanks Meter: 64
 
725 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Re: [Q] Uprade regular S3 to LTE S3?
Quote:
Originally Posted by djembey

We can talk about forever but since you've got both phones, make it work and proof that we're wrong!!!! Open both phones, put S3 LTE motherboard ONLY in S3 casing and test it. It's going to take you 30min and we'll all know for sure. Simple as that. End of story.

Sent from my GT-I9305 using xda app-developers app

I just said that I did the opposite.

Doesnt that prove the same point?

I took a i9300 motherboard in a Lte i9305 casing and it worked fine.

You are playing with words now so that you are not proven wrong. For what the op is asking, the answer is YES it works so long as you also fit the LTE antenna which you can buy on ebay for 10.

Besides the op is asking what parts he will need.

So the parts are: LTE motherboard+ LTE antenna.

The rest are the same as the i9300 and can be reused.

Happy now?

The Following User Says Thank You to vasp3690 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes