Unofficial CM12 for Android One, Disabling Encryption on Nexus 6 – XDA TV

Android One devices have received an Unofficial CyanogenMod … more

Pushbullet Universal Copy/Paste Availabe for Linux, Mac OS X

Pushbullet is one of those useful utilities that once installed, permanently … more

Enable the Hidden Notification LED on the Google Nexus 6!

LED notification lights have existed on Android devices since the very beginnings … more

MX Player Ready to Rock on Lollipop

A good video player should be reliable and free. One of the XDA Community Apps, MX Player, meets both of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Strange green screen camera bug/crash?

OP Igaku

23rd December 2012, 05:06 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I've made this thread to mainly know if this could be a simple random software crash issue... What worries me most is if it could be the start of an hardware failure.

I have an S3 I9300 since October and there were 2 times where my back-facing camera seemed to crash into a green screen, both in apps.

1st crash happened in MixBooth last month, the camera preview screen was fully green. Exiting the program and opening the official camera app seemed to fix it.

2nd crash, today, happened in Barcode Scanner. The camera preview screen turned green, with some flickering lighter-green lines. It also completely froze the device and I had to force shutdown by holding the power button.

Has yet to happen in the camera app itself, but I'm worried if it's for certain an hardware issue related to internal connections or otherwise.

Unless these happen with software glitches/crashes as well? I found a person showcasing a similar green-screen issue on the S3 (can't post link so Google for "Android Camera Preview is incorrect on Samsung Galaxy S3"). It's not quite the same green pattern, though it seems a problem encountered while developing an app that uses the camera.

Many thanks for any answer, even if it's just an opinion or conjecture.

Device info:
I9300XXDLID
Android version: 4.1.1
Kernel version: 3.0.31-368423
ROM: Stock
23rd December 2012, 05:26 AM   |  #2  
freddy1991's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 260
 
698 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Did you install ExynosAbuse.apk and disable the exploit?

Sent from my GT-I9300 using xda premium
23rd December 2012, 05:50 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by freddy1991

Did you install ExynosAbuse.apk and disable the exploit?

Sent from my GT-I9300 using xda premium

No, didn't install ExynosAbuse or anything that gains access to root.
27th December 2012, 10:01 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 13
 
40 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Green Screen in camera
I have had the same issue happen to me a few minutes ago.

I was using the stock camera app and it just suddenly froze onto a green screen.

I have owned my galaxy s3 for less that 24 hours so I am hoping this isn't a recurring problem.

Have you figured out if it was just a software bug?
27th December 2012, 10:58 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Not completely sure, but it has yet to happen again... I'd guess if it was hardware its frequency would increase...

Though I did find a thread from 2010 over at the androidforums in regards to a green camera crash on the Samsung Transform that would fix itself with a reboot (see "Support Camera problems?"), so I guess in that case it could be a software crash similar to the ones we just had.
Last edited by Igaku; 27th December 2012 at 11:17 PM.
27th December 2012, 11:43 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 13
 
40 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Intresting. I suppose it is just software..

We will be getting a 4.1.2 update pretty soon and that should will iron out any small bugs such as the camera issue we are having.
28th December 2012, 07:49 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
green screen
Hi ,

I have the same issue using omega rom 35 .
When i startup my s3 and i use the camera it shows the preview ok .
When i close the camera app and open it again my preview turns green .

However taking pictures works but rather useless if you don't have a preview .

Regards

beflapje
29th December 2012, 12:56 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
green preview screen when using camera app
Quote:
Originally Posted by beflapje

Hi ,

I have the same issue using omega rom 35 .
When i startup my s3 and i use the camera it shows the preview ok .
When i close the camera app and open it again my preview turns green .

However taking pictures works but rather useless if you don't have a preview .

Regards

beflapje


It appears to be related to the eyxnos patch - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2050297

Fix here - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2052675

Regards

Beflapje
11th March 2014, 06:38 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
got to solve it ... for while
Dear all,
I believe that got to fix this issue - had downloaded Ad Detector software from Google Play, and had noticed that there were 29 apps with AdMob plugin on it - had deleted some of the infected software and the camera is now working?

If you have free software installed in your mobile, try to delete it and check it if your mobile camera is working again ...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes