FORUMS

Which OEM Would You Like to Help?

Most manufacturers have moments of greatness and moments of decadence, and in the past few years … more

Root T-Mobile S6/Edge on 5.1.1 Without Tripping Knox

If you purchase phones from a carrier, you may be no stranger to the difficulties … more

IonVR Coming Soon, HTC M9 Dev Edition Gets Android 5.1 – XDA TV

The HTC M9 Developer Edition has received Android 5.1. That and … more

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

[Q] galaxy s3 i9300 does not boot up

5 posts
Thanks Meter: 0
 
By peerfunk, Junior Member on 15th June 2014, 10:29 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hey guys i dont know if this is the right place to post it but i just do it:
i have a problem with my i9300. it looks like its a sudden death syndrome but i think its not.
i plugged it in over night to charge and in the morning i couldnt unlock it. i pulled the battery out and tried to reboot. it did nothing i read that people whoes phone had sds could see the samsung splash screen on bootup, my phone however does nothing and the battery is dead it does not even charge in another phone and putting a new battery in my phone also didnt change anything. i dont have a warranty for my phone anymore so it would really help if i would know if i have to rewrite the emmc or if it is a hardware error..
hope i am at the right place here
 
 
15th June 2014, 11:09 AM |#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 822
 
More
No, the splash screen is half-SDS. Totally dead is SDS, only thing left to try is a usb jig.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to boomboomer For This Useful Post: [ View ]
15th June 2014, 01:24 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
thank you very much!
15th June 2014, 09:03 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
ok i tried it out but it didnt work i dowloaded the service manual and i followed the instrucions. i measured:
C561 = 0V, C559 = 0V, C558 = 0V, C556 = 0V so now i think its the u501 thats damaged have to measure if its broken or not though..
15th June 2014, 10:14 PM |#5  
prabhjots's Avatar
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 109
 
More
Quote:
Originally Posted by peerfunk

ok i tried it out but it didnt work i dowloaded the service manual and i followed the instrucions. i measured:
C561 = 0V, C559 = 0V, C558 = 0V, C556 = 0V so now i think its the u501 thats damaged have to measure if its broken or not though..

I'm curious what and how did you measure that, please? A friend's s3 is also stuck at boot screen...

Sent from my XT1033 using Tapatalk
15th June 2014, 10:34 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
i just measured at the points given in the service manual http://forum.xda-developers.com/gala...anual-t1682038 from section 8-3-1. Power On with a voltmeter.. ( you can either use the golden stripes or the battery pin as ground i wouldnt recommend to use the usb pins.. oh wait an i measured it without the battery maybe it changes if you put it in...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes