Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,466 Members 50,302 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] GT-I9300 European Sim Model

Tip us?
 
r_ween
Old
(Last edited by r_ween; 19th September 2013 at 07:34 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 32
Join Date: Sep 2013
Location: ponte tresa
Unhappy [Q] GT-I9300 European Sim Model

Dear xda,
I have sgs3 i9300 from sunrise switzerland, on the box, its written: "european sim model" and "this product is only compatible with sim-card issued from a mobile operator within europe"

and its happen, i can use italian operator (3 italia) but when i inserted indonesian sim card (axis) its locked, emergency calls only, and the phone asking for "SIM network unlock PIN" or "enter network lock control key"

because i need to use this phone in indonesia,

i try with:

1. following this method http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2176719 ; but after select [6] network lock, there are no menu again, even i already use 4.1.1 firmware.
2. some code are not working on this phone, for example *2767*3855#, *# 7465625#
3. i try to install indonesian firmware 4.1.1 and 4.1.2 but became lost my IMEI and generic IMEI appear
4. try to install swiss firmware again 4.1.2 mg4, and get back the imei, and also back to the initial conditions.
5. try to buy the unlocked code, but the code still not works
6. try to root and patched use ariza http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2218428 but still unsuccessful

last conditions:
AP : I9300XXEMG4
CP : I9300XXEMG4
CSC : I9300AUTEMG2


android version : 4.1.2
baseband version: I9300XXEMG4
kernel version : 3.0.31-1314436 se.infra@sep-108#1
build number: JZO54K.I9300XXEMG4


is it sim locked? or the hardware only compatible for european?
some body, please help me, i'm really frustrated with this phone.....

thanks a lot,
Erwin
 
rootSU
Old
#2  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,413
Posts: 22,448
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
It IS SIM locked.

If you have updated to mg4, no tools can unlock.

Not sure if you can buy codes. Not really my area

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
JJEgan
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 4,420
Posts: 23,043
Join Date: Oct 2010
I have sgs3 i9300 from sunrise switzerland, on the box, its written: "european sim model" and "this product is only compatible with sim-card issued from a mobile operator within europe"

Dont post IMEI or SN unless you want your details stolen .
#


One if locked it would be locked to sunrise / the original network .
Two baseband and csc would be different in a different country .
Suggest you hunt out a thread or forum that deals with your location for the correct firmware and modem .
The Following User Says Thank You to JJEgan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
r_ween
Old
(Last edited by r_ween; 19th September 2013 at 08:34 PM.)
#4  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 32
Join Date: Sep 2013
Location: ponte tresa
Quote:
Originally Posted by JJEgan View Post
I have sgs3 i9300 from sunrise switzerland, on the box, its written: "european sim model" and "this product is only compatible with sim-card issued from a mobile operator within europe"

Dont post IMEI or SN unless you want your details stolen .
#


One if locked it would be locked to sunrise / the original network .
Two baseband and csc would be different in a different country .
Suggest you hunt out a thread or forum that deals with your location for the correct firmware and modem .
oh, okay, edited already

yeah, the strange things is it seems "half" locked, because i can use another european operator sim card instead of sunrise
 
r_ween
Old
(Last edited by r_ween; 19th September 2013 at 08:11 PM.)
#5  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 32
Join Date: Sep 2013
Location: ponte tresa
Quote:
Originally Posted by rootSU View Post
It IS SIM locked.

If you have updated to mg4, no tools can unlock.

Not sure if you can buy codes. Not really my area

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
so, i need to roll back to what firmware?
4.1.1? is it possible? since http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2377731 say that once i'm on mg4, i cant roll back
because its mg4 already since i receive that s3 from sunrise

i'm sorry, since i'm newbie in android. but i want to learn much.

thanks
 
rootSU
Old
#6  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,413
Posts: 22,448
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
No you can't roll back. Theres nothing you can do - except I cannot say for sure about buying unlock codes

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
r_ween
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 32
Join Date: Sep 2013
Location: ponte tresa
Quote:
Originally Posted by rootSU View Post
No you can't roll back. Theres nothing you can do - except I cannot say for sure about buying unlock codes

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
dear rootSU,

or, can i upgrade to rooted mg6 rom with imei keeped?
after rooted, can i use galaxsim unlock?
and the job will be done?
 
rootSU
Old
#8  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,413
Posts: 22,448
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
Quote:
Originally Posted by r_ween View Post
dear rootSU,

or, can i upgrade to rooted mg6 rom with imei keeped?
after rooted, can i use galaxsim unlock?
and the job will be done?
No change

Quote:
Originally Posted by rootSU View Post
Theres nothing you can do - except I cannot say for sure about buying unlock codes
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
drastyk
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Oct 2013
Default y

I am in exatly the same situation
 
JJEgan
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 4,420
Posts: 23,043
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by drastyk View Post
I am in exatly the same situation
Read the thread read the basic faqs and guides .
See the region lock thread in General .

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes