Post Reply

[Guide]Odin Flash Guide

OP rootSU

20th June 2012, 06:23 PM   |  #541  
jbakers's Avatar
Member
Flag Uden
Thanks Meter: 8
 
92 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by TotallydubbedHD

FULL guide on how to un-root & flash a stock ROM!

Mentioned in the guide was the CSC, from the 2nd post, and I show in the video flashing to stock via 1 file, as in OP

Hey thanks for the awesome video!

I wanted to debrand the phone but keep it fully stock.
So I flashed the PHN rom as Im from Holland, but when I get to the *#272* CSC chosing part there are no CSC`s to choose from.

See screenshot below. It only says TNL as CSC.

I also included a *#1234# screenshot.

Kies says my device is not support a update via Kies...

//edit: I prolly have to install a custom rom, that wipes everything from the original branding, and then follow this video again...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-06-20-19-17-18.jpg
Views:	355
Size:	11.2 KB
ID:	1143171   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-06-20-19-16-48.jpg
Views:	357
Size:	9.7 KB
ID:	1143172  
20th June 2012, 08:30 PM   |  #542  
TotallydubbedHD's Avatar
Recognized Contributor
London
Thanks Meter: 1,092
 
2,541 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by jbakers

Hey thanks for the awesome video!

I wanted to debrand the phone but keep it fully stock.
So I flashed the PHN rom as Im from Holland, but when I get to the *#272* CSC chosing part there are no CSC`s to choose from.

See screenshot below. It only says TNL as CSC.

I also included a *#1234# screenshot.

Kies says my device is not support a update via Kies...

//edit: I prolly have to install a custom rom, that wipes everything from the original branding, and then follow this video again...

Hey man!
You must be the guy that asked me on youtube !

Just try flashing a different stock rom.
Not all stock roms have multi CSC
The Following User Says Thank You to TotallydubbedHD For This Useful Post: [ View ]
20th June 2012, 09:34 PM   |  #543  
Colincmcf's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
[QUOTE=JJEgan;27647608]
Quote:
Originally Posted by Colincmcf

Hey folks just got my Samsung Galaxy SIII

It's an O2 branded phone and I want to unbrand it and root the phone so i can remove apps etc that I don't use.

What is the easiest/simplest method of doing the above

Current phone settings

AP - I9300XXALEF
CP - I9300BWLE6
CSC - I9300O2UALE7

USE .

XXALF2

Firmware Info
PDA: XXALF2
Phone: XXLF2
Date: 05/06/2012
Android Version: 4.0.4

BTU (UK) Also contains CSC (CPW DBT ITV KOR XEF XEO): Download

ROOT
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1695238

jje

Cheers thanks i've now flashed my phone using Odin to

AP: I9300XXALF2
CP: I9300XXLF2
CSC: I9300OXAALF2
Android Version: 4.0.4

I rooted my phone using the S3 toolkit (here). I've got busybox and Superuser installed. Downloaded Root Explorer and Titanium Backup from Play

Thanks a bunch folks
Last edited by Colincmcf; 20th June 2012 at 10:21 PM.
21st June 2012, 07:22 AM   |  #544  
bernard134's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 68
 
710 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Saw samfirmware latest tweet: Firmware: I9300XXALF6_I9300OLBALE6_XME (Malaysia)

From checkFus website
Last modified:
2012-06-15
Latest firmware:
I9300XXALF6/I9300OLBALE6/I9300DXLEA/I9300XXALF6
File name:
GT-I9300_XME_1_20120615114136_mxnab5662o.zip.enc2
Last edited by bernard134; 21st June 2012 at 08:52 AM.
21st June 2012, 02:21 PM   |  #545  
Senior Member
Thanks Meter: 87
 
774 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by bernard134

Saw samfirmware latest tweet: Firmware: I9300XXALF6_I9300OLBALE6_XME (Malaysia)

From checkFus website
Last modified:
2012-06-15
Latest firmware:
I9300XXALF6/I9300OLBALE6/I9300DXLEA/I9300XXALF6
File name:
GT-I9300_XME_1_20120615114136_mxnab5662o.zip.enc2

Last time mine was preinstalled with I9300DXLE9...so this one I9300DXLEA is the latest....is it latest than UK XXALF2? Anyone know? Tq...

Sent from my GT-I9300 using xda premium
21st June 2012, 02:29 PM   |  #546  
Member
Thanks Meter: 6
 
48 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
help check fus
I don't know what to do i want to root my phone but want to keep the original firmware as a backup i have been trying to download the firmware for my phone but it keeps on giving me error
all my details are below

product code GT-I9300RWJOPS
PDA I9300XXALE8
PHONE I9300XXLE8
CSC I9300OPSALE4


This is the error i am getting
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'F:\Users\Omer (THULKI)\Desktop\GT-I9300_OPS_1_20120514180429_hsll3v0pyn.zip.enc2'.
File name: 'F:\Users\Omer (THULKI)\Desktop\GT-I9300_OPS_1_20120514180429_hsll3v0pyn.zip.enc2'
at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access)
at WindowsFormsApplication1.Form1.ReadFile(String filePath)
at WindowsFormsApplication1.Form1.crcWorker_DoWork(Ob ject sender, DoWorkEventArgs e)
at System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnDoWork(Do WorkEventArgs e)
at System.ComponentModel.BackgroundWorker.WorkerThrea dStart(Object argument)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
CheckFusDownloder 2.1
Assembly Version: 2.1.0.1
Win32 Version: 2.1.0.1
CodeBase: file:///F:/Users/Omer%20(THULKI)/Desktop/CheckFusDownloader_v2.1.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5460 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5462 (Win7SP1GDR.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.5420 (Win7SP1.050727-5400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
21st June 2012, 03:12 PM   |  #547  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by DrVNM

Buddy! Thanks for the guidance. Got the phone back and running. Thanks a lot. And btw, even it striked me, three pit files for Galaxy S3 that has three variants.
And found out that 329 is the only pit file that works for 16gb variant. Other two failed. Nice work you are doing for the community.

Hey DrVNM how did you solve your problem. I think i facing exactly the same ... like you did!?!

Thanks Predator
21st June 2012, 03:17 PM   |  #548  
avetny's Avatar
Senior Member
Flag Private Island.
Thanks Meter: 1,595
 
4,974 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Hi guys !

"UBALE6 Insecure Kernel" error to extract the kernel....I re download 3 times...same problem !



Regrads!
Last edited by avetny; 21st June 2012 at 03:23 PM.
21st June 2012, 04:33 PM   |  #549  
cmd512's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 756
 
3,206 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
LF6 out, but it looks like it has an older modem. Interesting, waiting to see what Intratech makes of it.
21st June 2012, 04:39 PM   |  #550  
TotallydubbedHD's Avatar
Recognized Contributor
London
Thanks Meter: 1,092
 
2,541 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
I feel LF6 is the LF5 of Asia.
Could be mistaken....

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes