Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,888 Members 53,275 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help: calls not working, (mobile network status: disconnected)

Tip us?
 
FATPunisher
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jan 2014
Unhappy [Q] Help: calls not working, (mobile network status: disconnected)

Hello,

I am troubled by a problem I am trying to solve for more than a week now. I have searched everywhere for a solution, nothing has worked.
I will try to keep it short.

Samsung Galaxy S3 GT-I9300
Android 4.3 (but this problem occured shortly before the OTA update to 4.3, end of December 2013)
I9300XXUGMK6 (initially unrooted, rooted only because of this problem)
IMEI: ok (3531...)
S/N: ok

The problem:
  1. Incoming or outgoing call
  2. I can't hear anything, the other side can't hear me
  3. Often the call is interrupted after ~20s with the message "no coverage" (roughly translated from the German "ausserhalb des Abdeckungsbereichs")
  4. If that happens, the phone indeed has no network connection for a short while (visible by the (\) symbol)
  5. During that time, in the device state info tab, you can read "Service state Radio off" (translated)
  6. During the call, although it is an active call (the other side rang etc.), the "mobile network state" says "disconnected" (!!)
  7. Same problem with other SIM card that works in a different mobile phone
  8. Data connection is fine, reception is fine, SMS work
  9. One week ago, it worked for a single day, right after I rooted the phone!

I have reflashed 3-part-firmwares with complete wipe, tried this and several other things, nothing worked.

Any ideas?


Thanks for your time!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-12-00-46-33_zensiert.png
Views:	563
Size:	90.9 KB
ID:	2574114   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-02-12-00-46-39_zensiert.png
Views:	505
Size:	97.4 KB
ID:	2574115  
 
boomboomer
Old
#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 672
Posts: 2,995
Join Date: Jun 2010
Sounds like hardware failure, take it to a repair centre.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Note: This quote doesn't automatically apply to everyone, decide for yourself if it might apply to you.

Quote:
Originally Posted by justruss View Post

What has this place become?

It's essentially a few people graciously answering the same repeating of immature, lazy, demanding questions from the masses.

Nobody searches. Nobody reads the first posts or titles of threads. Nobody even looks at posts a couple above their own.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes