FORUMS

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

Need Help with a Softbricked Galaxy S3 i9300

87 posts
Thanks Meter: 9
 
By james0908, Member on 18th August 2014, 06:26 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
18th August 2014, 09:54 PM |#11  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
Yes thanks man. Even Samsung Official readme says that I should do it that way but I still get PIT error when I load the .tar file in the zip.

If someone can link me a working .tar file with PIT as well I would greatly appreciate it!

Thank you all!
 
 
18th August 2014, 09:58 PM |#12  
Tkkg1994's Avatar
Senior Member
Flag Behind you :D
Thanks Meter: 2,821
 
Donate to Me
More
Thinking about it....
Quote:
Originally Posted by james0908

Yes thanks man. Even Samsung Official readme says that I should do it that way but I still get PIT error when I load the .tar file in the zip.

If someone can link me a working .tar file with PIT as well I would greatly appreciate it!

Thank you all!

Maybe flash a Philz Touch recovery first. Here is a link:
HTML Code:
https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Advanced_Edition/i9300/philz_touch_6.48.4-i9300.zip.md5/
After that try again with the md5 from Sammobile
18th August 2014, 10:36 PM |#13  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
Thanks man. That one failed too. Some kind of binary error. I tried numerous other versions from the site

https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_...Edition/i9300/

Only the .tar ones load but when I start to flash it, the same PIT Partition error comes up.

I appreciate any and all help!
18th August 2014, 10:39 PM |#14  
Tkkg1994's Avatar
Senior Member
Flag Behind you :D
Thanks Meter: 2,821
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by james0908

Thanks man. That one failed too. Some kind of binary error. I tried numerous other versions from the site

https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_...Edition/i9300/

Only the .tar ones load but when I start to flash it, the same PIT Partition error comes up.

I appreciate any and all help!

God damm it. -.- sorry bro I can just give you a last advice. Download the S3 Android 4.1.2 from Sammobile and try this the same way.
18th August 2014, 10:44 PM |#15  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by Tkkg1994

God damm it. -.- sorry bro I can just give you a last advice. Download the S3 Android 4.1.2 from Sammobile and try this the same way.


Those are the ones I have been downloading from Sammobile. I havent downloaded any of the 4.3 versions. I have tried many 4.1.2 versions
Unfortunately none of them have the PIT file included.

Thanks!

Any other suggestions??
19th August 2014, 10:55 AM |#16  
Tkkg1994's Avatar
Senior Member
Flag Behind you :D
Thanks Meter: 2,821
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by james0908

Those are the ones I have been downloading from Sammobile. I havent downloaded any of the 4.3 versions. I have tried many 4.1.2 versions
Unfortunately none of them have the PIT file included.

Thanks!

Any other suggestions??

Ah than try it with a 4.3 version!
The Following User Says Thank You to Tkkg1994 For This Useful Post: [ View ]
19th August 2014, 12:36 PM |#17  
Hawaiihemd's Avatar
Senior Member
Flag Homburg
Thanks Meter: 80
 
More
Maybe this thread could help.
There is a download for a PIT file for GT-i9300 16GB version.
The Following User Says Thank You to Hawaiihemd For This Useful Post: [ View ]
20th August 2014, 09:59 PM |#18  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by Tkkg1994

Ah than try it with a 4.3 version!

Thanks I did but it did not come with a PIT file and flashing it did not work.
20th August 2014, 10:05 PM |#19  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
UPDATE

Turns out that my S3 had a faulty eMMC chip and had to have the chip and the motherboard replaced.

NOTE TO OWNERS OF 2012 MODEL I9300 GALAXY S3:

I did not know this before I had the problem but there is apparently an APP on the PLAY STORE called eMMC Brickbug App.
That will apparently check your eMMC status. Since I was not aware of this app beforehand I cannot say for sure if this app
does or does not work. However I previously owned and since gave away a 2013 late model Galaxy S3 which had no issues
whatsoever. From all the details that I have read, it seems that most 2012 models of the i9300 are more susceptible to this kind
of problem. If you own a 2012 model please take extra care when flashing any type of software, even if its original from Samsung!

Finally thanks to all the Posters who have attempted to help me out. I'm sure that all of your suggestions would have fixed the issue had my
phone not been hard bricked in the first place.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes