Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara: Modified Android L and Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and software enthusiasts. The … more
Post Reply

I9300 doesn't read sim card

27th April 2014, 08:13 PM   |  #11  
Senior Member
Thanks Meter: 185
 
561 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
I've known some weird bug to happen (1 in a million or more) where a specific sim won't work on a specific phone, a friend working for movistar had that happen. Don't know why, just that sim won't work in that phone. They had to make a duplicate of the sim with a different format.

Check with your carrier to see if a different sim might work. And make sure its not a problem with the phone being locked.
27th April 2014, 08:38 PM   |  #12  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Can you tell us. Is the phone 2nd hand or brand new?

I was thinking that if it is 2nd hand, maybe the previous owner flashed Custom Roms and may have damaged the 'EFS partition' when they flashed Stock firmware back onto the device before selling to you.
28th April 2014, 01:43 AM   |  #13  
Member
Flag Berlin
Thanks Meter: 17
 
75 posts
Join Date:Joined: May 2013
Donate to Me
More
No, if EFS is damaged then device wouldn't log into any network.
Try to repair your device with Kies if you don't know how to use Odin:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2088809

If it doesn't help visit your carriers store and get your SIM changed.
29th April 2014, 12:48 PM   |  #14  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
I tryed to put in maybe 4 cards with the same carrier and it didn't worked, yes phone is for 2nd hands :/

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app
29th April 2014, 03:07 PM   |  #15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
I have done that thing with kies but it didn't helped :/

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app
29th April 2014, 04:04 PM   |  #16  
Senior Member
Thanks Meter: 185
 
561 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Now, when you say it doesn't recognize the sim cards, do you get a "sim not inserted" message?
Or does it recognize the sim but won't allow making calls or connecting to mobile data?

You say with different carrier (your friends sim card) it works. But with your sim card and others from the same carrier it doesn't work. That sounds just like a network locked phone.
29th April 2014, 04:21 PM   |  #17  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by dxppxd

Now, when you say it doesn't recognize the sim cards, do you get a "sim not inserted" message?
Or does it recognize the sim but won't allow making calls or connecting to mobile data?

You say with different carrier (your friends sim card) it works. But with your sim card and others from the same carrier it doesn't work. That sounds just like a network locked phone.

When I turning it on it loading about minute and in that place where is network bars is pic like phone blocked I think, but after loading it shows me a perfect connection, but in my task bar writting "No SIM" and under it with lower letter "Insert SIM card". On the lock screen is too writting "No SIM card - Emergency calls only"

I know that it's sounds like network locked, but I was gone to the salon operator and they sayed me that phone is not locked, but I did not understand, or only to their network, or general. Where can check it ?
29th April 2014, 04:41 PM   |  #18  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
17 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by lukasrsn

I tryed to put sim to my brothers galaxy s2 and it worked, and we tryed to put other network sim to my phone and its too worked, but sim with the same carier like my didn't worked, if its a software can u give me link where I can find tutorial how to fix it ?

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app

This totally looks like a sim locked phone.

What you already know is that the phone works with your brother's sim card, so the phone works with your brother's carrier. You know it doesn't work with your sim card or any other sim card of your carrier.

But you are still not sure if it is a simlock.

Just check with a sim card from another different carrier (one that is not your carrier, nor your brother's carrier). If the phone is simlocked it shouldn't work with that 3rd carrier.
29th April 2014, 04:53 PM   |  #19  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by dxppxd

Now, when you say it doesn't recognize the sim cards, do you get a "sim not inserted" message?
Or does it recognize the sim but won't allow making calls or connecting to mobile data?

You say with different carrier (your friends sim card) it works. But with your sim card and others from the same carrier it doesn't work. That sounds just like a network locked phone.

Quote:
Originally Posted by paulsm

This totally looks like a sim locked phone.

What you already know is that the phone works with your brother's sim card, so the phone works with your brother's carrier. You know it doesn't work with your sim card or any other sim card of your carrier.

But you are still not sure if it is a simlock.

Just check with a sim card from another different carrier (one that is not your carrier, nor your brother's carrier). If the phone is simlocked it shouldn't work with that 3rd carrier.


Yea, it worked ( but I'm not understand why my network operator sayed that it not locked ://
maybe somebody have an idea how to unlock it by my self ? I tryed: GalaxSim Unlock ; SGS Unlock Tool ; Galaxy S Unlock but no of them work in my phone, it just stuck and I need restart my phone :///

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes