Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,713 Members 39,291 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] IMEI 0049 problem

Tip us?
 
Ronlos
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Default [Q] IMEI 0049 problem

So i flashed the 4.1.2 on my device and on another one (also a GS3).
while the other device works perefectly mine can't seem to register to the network and after checking it has the 0049 IMEI thing.
the thing is i flashed a rom that belonges to my country but dosn't have anything to do with any mobile operator.
so, now, what can i do to regain the ability to make phone calls again.
it does seem to be able to connect to the mobile network but its gives me the messege "Selected network (Pelephone) not available".
should I just try to flash the ROM that belonges to my mobile operator?? is there a way to just fix it while remaining with the ROM i already flushed?
thanks in advanced!
 
boomboomer
Old
#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 681
Posts: 3,039
Join Date: Jun 2010
There is no instant solution, if flashing the latest 4.3 firmware doesn't solve the problem.

Search and read for the most likely things to try, backup your efs folder first.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Note: This quote doesn't automatically apply to everyone, decide for yourself if it might apply to you.

Quote:
Originally Posted by justruss View Post

What has this place become?

It's essentially a few people graciously answering the same repeating of immature, lazy, demanding questions from the masses.

Nobody searches. Nobody reads the first posts or titles of threads. Nobody even looks at posts a couple above their own.

 
Ronlos
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by boomboomer View Post
There is no instant solution, if flashing the latest 4.3 firmware doesn't solve the problem.

Search and read for the most likely things to try, backup your efs folder first.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
is there any reason to backup the efs folder now?
 
boomboomer
Old
#4  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 681
Posts: 3,039
Join Date: Jun 2010
There is never a reason to not backup the efs.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Note: This quote doesn't automatically apply to everyone, decide for yourself if it might apply to you.

Quote:
Originally Posted by justruss View Post

What has this place become?

It's essentially a few people graciously answering the same repeating of immature, lazy, demanding questions from the masses.

Nobody searches. Nobody reads the first posts or titles of threads. Nobody even looks at posts a couple above their own.

 
Ronlos
Old
(Last edited by Ronlos; 6th May 2014 at 08:26 PM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by boomboomer View Post
There is never a reason to not backup the efs.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Can't find an easy way to back it up...
Can i do it wirhout rooting my device? Can't i just copy the folder from somewhere? Its not on the root of the device
also, there's this "0" folder in my device which has all the content from before the flush.
isn't it possible I can find the original esf folder in there?
 
monstersghost
Old
#6  
monstersghost's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 12
Posts: 22
Join Date: Apr 2014
Location: Kuwait city
Try to flash efs backup or efs_cwm updater.. you may need to flash modem too
 
Ronlos
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by monstersghost View Post
Try to flash efs backup or efs_cwm updater.. you may need to flash modem too
I don't have an EFS backup, I was foolish enough not to create one.
any way, can you explain better about these other things you told me to do?
 
monstersghost
Old
#8  
monstersghost's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 12
Posts: 22
Join Date: Apr 2014
Location: Kuwait city
Quote:
Originally Posted by Ronlos View Post
I don't have an EFS backup, I was foolish enough not to create one.
any way, can you explain better about these other things you told me to do?
You don't need a backup from your phone.. Just download file named efs_cwm_flasher.zip
You can find it here:
You need to flash modem if that didn't work alone.. So u need to flash both of the files..
And to flash them you need a custom recovery..
For the other solutions it is a ROM I made that is based on 4.3 official touchwiz with good performance..
Here: http://forum.xda-developers.com/gala...1/post52483316

---------- Post added at 11:11 PM ---------- Previous post was at 11:08 PM ----------

Sorry the link didn't appear
The eds cwm flasher is here : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2331853
I didn't fail 100 time.. i discovered a hundred way the light doesn't work..
Thomas Edison

try my Rom Project:http://forum.xda-developers.com/gala...m-rom-t2762061
 
Ronlos
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 25
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by monstersghost View Post
You don't need a backup from your phone.. Just download file named efs_cwm_flasher.zip
You can find it here:
You need to flash modem if that didn't work alone.. So u need to flash both of the files..
And to flash them you need a custom recovery..
For the other solutions it is a ROM I made that is based on 4.3 official touchwiz with good performance..
Here: http://forum.xda-developers.com/gala...1/post52483316

---------- Post added at 11:11 PM ---------- Previous post was at 11:08 PM ----------

Sorry the link didn't appear
The eds cwm flasher is here : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2331853
thanks alot!
I backed up the ESF and flushed a correct modem and now everything is working properly!
 
monstersghost
Old
#10  
monstersghost's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 12
Posts: 22
Join Date: Apr 2014
Location: Kuwait city
Quote:
Originally Posted by Ronlos View Post
thanks alot!
I backed up the ESF and flushed a correct modem and now everything is working properly!
Welcome and nice to hear from you it worked
I didn't fail 100 time.. i discovered a hundred way the light doesn't work..
Thomas Edison

try my Rom Project:http://forum.xda-developers.com/gala...m-rom-t2762061

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Better Debug Data with Crash Report SDK

Developing an application is a hard and often times ungratifying task. It also requires quite a … more

Navigate to Your Favorite Places with LocationDetector

If you’re enjoying an active way of life, you probablytravel a lot, go fishing, … more

LifeStats Automatic Journal Keeps Tabs of Your Day

Most of us live very active lives. This is after all why we’re fans of mobile … more

Android App Review: Hide Your Files with Androignito – XDA Developer TV

Stop right now, look at your phone, and see how many pictures, … more