Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,079 Members 51,133 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Installing a romantic without backup?

Tip us?
 
nappadang
Old
(Last edited by nappadang; 12th March 2014 at 10:08 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Mar 2014
Location: GATESHEAD

 
DONATE TO ME
Default Installing a romantic without backup?

Total noob here. I've just rooted my S3 and was wondering if I can install a rom without backing up my original? Basically, my warranty is almost up and not worth a bottle of pop anyway and I'd love to get rid of all the Samsung tripe.
I will no doubt have a thousand other questions further down the line but for the minute I'd appreciate some advice on the above.
If this is a silly post, please don't be too hard on me, we all got to start somewhere.

Thanks in advance.
Edit: forgive the title, damn predictive text, should read rom
 
Mr Woolf
Old
(Last edited by Mr Woolf; 12th March 2014 at 07:46 PM.)
#2  
Mr Woolf's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 696
Posts: 2,618
Join Date: Sep 2010
Location: Yorkshire
Quote:
Originally Posted by nappadang View Post
Total noob here.

forgive the title, damn predictive text, should read rom
Should read stickies.........

Sent from my GT-I9300 using xda premium
One+ cm11s

Don't say "Thanks", just hit the button - it keeps the threads clean.
 
nappadang
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: Mar 2014
Location: GATESHEAD

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Mr Woolf View Post
Should read stickies.........

Sent from my GT-I9300 using xda premium
very helpful, thanks!
The Following User Says Thank You to nappadang For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
badaeng
Old
#4  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 40
Join Date: Jul 2011
Your first step towards installing a new rom weould be flashing a recovery with odin. you could easily backup your current system after flashing this, it's not a must though.
You really should do a backup of your efs partition after flashing the recovery as this one is quite easily deleted.
 
eatsleep
Old
#5  
eatsleep's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 85
Posts: 311
Join Date: Jun 2013
Location: ▂ ▃ ▅ ▆ █ , Where ever's Free WiFi
Quote:
Originally Posted by nappadang View Post
Total noob here. I've just rooted my S3 and was wondering if I can install a rom without backing up my original? Basically, my warranty is almost up and not worth a bottle of pop anyway and I'd love to get rid of all the Samsung tripe.
I will no doubt have a thousand other questions further down the line but for the minute I'd appreciate some advice on the above.
If this is a silly post, please don't be too hard on me, we all got to start somewhere.

Thanks in advance.
Edit: forgive the title, damn predictive text, should read rom
Lol, the title caught my attention!
Do a backup once and place it over a safe place....
Then flash whatever with peace.....

But remember, its better to backup then to say sorry.....
Unused Ram is wasted Ram


Phones:
Samsung Galaxy SIII Gt-i9300
Archidroid 1.7.16
Archikernel 1.3
Twrp 2.7.100
 
dxppxd
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 183
Posts: 546
Join Date: Feb 2012
Romance needs no backup!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Give Your Screen Some Color with HexaTime Live Wallpaper

We don’t often cover very many live wallpapers here on the XDA Portal. You may … more

Android Wear App Review: Command Google Now with Commandr – XDA Developer TV

OK Google. Make Me a sandwich. How many times have you … more

Play Your Hits and Learn the Lyrics with NextGen Music Player

There are plenty of music players for Android available in Play Store. They … more

Control Your Toast Notifications with SlicedToasts

Toasts are delicious, even in their Android flavor. In Android, toast doesn’t lead … more