Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Issues with 4.3 on S3

OP viper35ninr

12th January 2014, 09:18 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Hi there,

I have a rooted International version of S3. I recently saw that sammobiles posted the 4.3 version update for S3. So I went ahead and dowloaded the same. I installed the updates using odin Iniitially everything seemed fine. But on closer look I noticed that several options were either missing or greyed out. For eg: The option to add widgets to my home screen is greyed out.
Also when I go to about device tab I can see that the Android version which mentions 4.3 is greyed out.

Could you please help me enable these. Because I am pretty sure I downloaded the right version and installed the updates correctly too.

Thanks in advance !!
12th January 2014, 09:29 AM   |  #2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 749
 
3,409 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Download the full stock rom, not just an update. Check the md5 of your download. Do a full wipe, including format internal sd card then reflash. Factory reset from recovery, before first boot, then test before you install/restore any apps or mods.
12th January 2014, 09:34 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Download the full stock rom, not just an update. Check the md5 of your download. Do a full wipe, including format internal sd card then reflash. Factory reset from recovery, before first boot, then test before you install/restore any apps or mods.

Hey boomboomer,

I think I downloaded the entire stock rom as the md5 was like 1.5 gigs. Also could you let me know how to do a factory reset before moving forward?
12th January 2014, 09:44 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by viper35ninr

Hey boomboomer,

I think I downloaded the entire stock rom as the md5 was like 1.5 gigs. Also could you let me know how to do a factory reset before moving forward?

OK, let me narrow down my issue. My main issue is that the " Lock Screen Widget " option that we see under "My Device" is greyed out. How can I activate that. Please help as this is one of the major attractions that made me update my android version.
12th January 2014, 12:07 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by viper35ninr

OK, let me narrow down my issue. My main issue is that the " Lock Screen Widget " option that we see under "My Device" is greyed out. How can I activate that. Please help as this is one of the major attractions that made me update my android version.

Hey I found it. It seems in order to add multiple widgets to the lock screen you need to have your home screen on standard mode rather than on dynamic mode.
13th January 2014, 01:57 AM   |  #6  
rivhudson's Avatar
Member
Flag Yogyakarta
Thanks Meter: 1
 
30 posts
Join Date:Joined: May 2012
wipe data..its work dude.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes