Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Higher monthly invoice through flashing ROMs?

OP Occasus

12th June 2014, 03:21 PM   |  #1  
Occasus's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 218
 
519 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Hi folks,

I know that the thread title may sound strange and kinda noobish to some of you but it is meant serious. Well, I'm a flashoholic and I'm changing my ROMs fequently.
The last three months my invoice was higher and it was statet that this is caused by using mobile network. The point now is, that I don't use mobile network, I only use WiFi at home for online actions with my phone.
I've checked the details of my invoice in my provider account and there are listed small amounts for data usage that are adding to a "15 bucks more" sum per month. When flashing a ROM, the mobile network is activated by default at start up but of course, I'm switching it off as fast as possible. Maybe that could be the cause but I'm flashing ROMs since I've got my S3 and things like this never happened.
I just would like to know if there is someone who has faced equal problems, as strange as it may look like.

- Cheers
12th June 2014, 05:11 PM   |  #2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 749
 
3,407 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Instruct your cell provider to disable GPRS on your account, then you can't use any data.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to boomboomer For This Useful Post: [ View ]
12th June 2014, 06:30 PM   |  #3  
Occasus's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 218
 
519 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Instruct your cell provider to disable GPRS on your account, then you can't use any data.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Thanxx for your reply and the information, I didn't know that.

- Solved.
12th June 2014, 09:09 PM   |  #4  
ghostofcain's Avatar
Senior Member
Flag Birkenhead
Thanks Meter: 828
 
2,742 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Instruct your cell provider to disable GPRS on your account, then you can't use any data.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Or remove your sim when activating.

Sent from my GT-I9300
The Following User Says Thank You to ghostofcain For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes