Unofficial CM12 for Android One, Disabling Encryption on Nexus 6 – XDA TV

Android One devices have received an Unofficial CyanogenMod … more

Pushbullet Universal Copy/Paste Availabe for Linux, Mac OS X

Pushbullet is one of those useful utilities that once installed, permanently … more

Enable the Hidden Notification LED on the Google Nexus 6!

LED notification lights have existed on Android devices since the very beginnings … more

MX Player Ready to Rock on Lollipop

A good video player should be reliable and free. One of the XDA Community Apps, MX Player, meets both of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] OTA Jelly Bean 4.1.2 WiFi Network disabled. Poor connection

OP alehardware

27th February 2013, 12:25 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
37 posts
Join Date:Joined: Jun 2006
I bought unbranded Galaxy S3. It came with ICS, the I got OTA update to Jelly Bean v.4.1.2 I9300UBELL1 Kernel 3.0.31-783635 se.infra@SEP-92 ·1 SMP PREEMPT Fri Jan 4 19:59:29 KST 2013.
After that it was imposible to connect to any WiFi router (tried different ones that were working OK with other devices). I did a factory reset and still no WIFI connection possible. I always got "Network disabled. Poor connection" even with full signal and right by the router. So, I flashed the original ICS stock ROM and every was OK again, WiFi worked perfectly. I tried one more time the JB OTA update and again and ended up with NO WiFi.

I have also tried every trick Iīve found on Internet (like disabling wifi power saving, etc, etc) nothing worked.

Anyone knows how to solve it? I will go back to ICS but thatīs not the idea when buying a top smartphone, is it?

Thanks

[Solved]
Rooted, and flashed with stock ROM I9300UBELL1 = Kernel 3.0.31-767276 se.infra@SEI-75#1 SMP PREEMPT Mon Dec 31 13:32:27 KST 2012 ... it seems it is an older ROM but Sammobile.com listed it as a more recently released named as I9300UBELL6_I9300ANCELL1_ANC while the previous one was named I9300UBELL1 ... the last digit is the revision number, isnīt it?
Its not the RIL/modem becuase before that I tried flashing a different RIL firmware and WiFi didnīt work either.

Hope it helps for those left without WIFI.
Last edited by alehardware; 28th February 2013 at 12:10 PM. Reason: [Solved]
27th February 2013, 12:28 AM   |  #2  
bigmo7's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 216
 
941 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Is it an N enabled router? Some people reported problems with routers which just use N enabled routers...
27th February 2013, 01:29 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
37 posts
Join Date:Joined: Jun 2006
Quote:
Originally Posted by bigmo7

Is it an N enabled router? Some people reported problems with routers which just use N enabled routers...

Thanks for your prompt answer!!!
Actually, I tried with many routers ... I think they might been all N enabled routers ... but why there is a problem with JB and not with ICS??? Besides Iīm currently abroad and I need to use whatever router I find in hotels, restaurants, etc, and cannot ask them to change the configuration of their routers for me ...

When I paid what I paid for this phone the least I would had expected was that Samsung would realease an OTA update that would mess up my WiFi connection!!!

I have already sent them and email, but for what I have found on the net, it is something that many people had experienced ... maybe more those who bought and unbranded SIII, like I did.

Thanks again, lets hope someone gets a solution.
11th March 2013, 03:02 PM   |  #4  
m15chief's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle
Thanks Meter: 3
 
116 posts
Join Date:Joined: Jan 2005
More
Anyone found a way to fix this without Rooting yet? n I need stock for Sky Go.

---------- Post added at 01:02 PM ---------- Previous post was at 12:54 PM ----------

OK, think I might have a fix for anyone who doesn't want to root.. I installed the EE WiFi app, which has its own drivers and it connected immediately.
11th March 2013, 10:45 PM   |  #5  
m15chief's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle
Thanks Meter: 3
 
116 posts
Join Date:Joined: Jan 2005
More
Re: [Q] OTA Jelly Bean 4.1.2 WiFi Network disabled. Poor connection
Ok, back to square one. Installing the EE wifi app worked at first but then crapped out.

Still looking for a non-root sokution to this wifi bug

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk 2
12th March 2013, 08:35 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
also looking for non rooted solution. posted in a similar thread but its basically lost on me why this is happening.
my and my GFs S3 connect to open networks and private networks (including our home network) without any trouble.
we go to her cafe and neither of our phones can connect. other people with laptops, phones, tablets etc can connect.
a week ago we could connect and it was no problem. nothing has changed and now neither of us can connect. we can see the network, its strong signal (we're 5 ft from the router sitting behind the counter) and everytime we try to connect it says the same thing, network disabled. poor connection.

why will it work for other devices and not the S3? why would it work previously and not now? Why do our S3s work on other networks and not this one?

I was really happy with this phone and so was my gf but this has put a bit of a downer on them.
12th March 2013, 11:13 AM   |  #7  
m15chief's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle
Thanks Meter: 3
 
116 posts
Join Date:Joined: Jan 2005
More
Re: [Q] OTA Jelly Bean 4.1.2 WiFi Network disabled. Poor connection
I just called the EE store. I only upgraded to the i9305 on saturday and already on to my second replacement (accelerometer went in the first one)

Seriously considering a different model replacement like an iphone 5. Thats how p*ssed off I am with this phone.

Never had a single issue with my i9300

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk 2
6th May 2013, 09:24 PM   |  #8  
Bensmom's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
I had this exact problem today. Came to post on the forum and found your question.

This problem came out of nowhere for me, my phone found and connected to my wifi as usual, but suddenly the connection I had been using said 'Disabled'.

I found this video and it worked for me.
http://www.youtube.com/watch?v=cVT73SBDlzQ
Steps are:

Wifi Settings --> Advanced --> "Keep wi-fi on during sleep" --> Select "Never" (Third option)

BUT later on it seemed to 'disable' again, so I went back in to the settings again, and selected "Always", and now my phone is connected again.

Hope that helps :/
15th July 2013, 04:55 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Fix for poor Internet connection
I just figured this, go to Advanced option and UNCHECK Check for Internet Service. Once you done this, OS will not check for the Connection quality. I tested this on my S4 and it works. Hope you all get through these
The Following User Says Thank You to hitecator For This Useful Post: [ View ]
8th September 2013, 02:06 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
1 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
There's actually a very simple way to solve this issue. It doesn't identify the reason why it occurs, however it does solve the problem. If you manually add the wifi connection, the one you are having the problem with. It will solve the problem, make sure everything is case sensitive and the security is set to wpapsk. I hope it helps.

The Following User Says Thank You to amansehdev For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
galaxy s3, jelly bean 4.1.2, no wifi, siii
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes