FORUMS

Time-Lapse with ChronoSnap – XDA App Review

Some of the most interesting pictures are time-lapse animations that capture the … more

XeroAsh Theme for CM12

This theme by XDA Senior Member balrajs99 features a black and slate gray UI that gives your phone a … more

Samsung Galaxy S6 To Receive Major Camera Update

When the Samsung Galaxy S6 and S6 Edge were launched, they became the prime focus for … more

Tactile: An Addicting Game with Beautiful Material Design

The game industry has been around for decades, catering to a wide … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Problem with charging in S III

11th February 2014, 03:02 PM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hello everybody
i have a very strange problem with my Galaxy S III
i plug my charger or any charger to my phone it takes a long time to start charging ( about 20 seconds )
earlier it was starting on time, once i plug the charger it starts.

Thanks in advance for your help.

John
 
 
11th February 2014, 03:46 PM |#2  
amirTor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 365
 
More
Quote:
Originally Posted by johnadel88

Hello everybody
i have a very strange problem with my Galaxy S III
i plug my charger or any charger to my phone it takes a long time to start charging ( about 20 seconds )
earlier it was starting on time, once i plug the charger it starts.

Thanks in advance for your help.

John

Did you try to switch cable?
Also, see if there is any change when you plug it into a pc, or after restarting your device

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
11th February 2014, 04:17 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by amirTor

Did you try to switch cable?
Also, see if there is any change when you plug it into a pc, or after restarting your device

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Dear amirTor
thanks for your reply
i already tried all of this
i have a lot of chargers here also i have a car charger
and the problem still

i do not know it may be a problem with the charging circuit or the battery.
anyway thanks again for your reply.
11th February 2014, 06:02 PM |#4  
amirTor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 365
 
More
Quote:
Originally Posted by johnadel88

Dear amirTor
thanks for your reply
i already tried all of this
i have a lot of chargers here also i have a car charger
and the problem still

i do not know it may be a problem with the charging circuit or the battery.
anyway thanks again for your reply.

Thats ok, no need to go formal on me
Check the current reaching your device using this app: https://play.google.com/store/apps/d...ngcurrent.free
If the charging port works as it should, you suppose to see value of 900-1100 in the 'avg' row (assuming you're using original 1A charger and cable), otherwise it should be much lower.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
11th February 2014, 10:52 PM |#5  
alchopop's Avatar
Senior Member
Flag Cambridge
Thanks Meter: 128
 
More
I was having the same problem with charging my phone for ages and then it occurred to me that it was a problem with the cables. Try the following fix from my own thread in the general section of the forum.
Link below and good luck with it

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2599753

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app
12th February 2014, 02:59 AM |#6  
sergiomc22's Avatar
Senior Member
Flag Lima, Peru
Thanks Meter: 7
 
More
Try a different cable. I charge my S3 with a S4 charger and it works great! Good luck.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes