Post Reply

[q] att sim gt-i9300

OP Djinn23

18th June 2014, 10:03 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 29
 
386 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Hello all.

I have had a friend give me a phone from China. This was already running CM10 when I got it and was the international version of the SIII . I have a work iPhone and took the ATT SIM out and placed it in it. I understand I cannot get LTE connection with this device... but the SIM did not appear to be recognized. I looked and there does not appear to be any unlock process for this phone with this software and I did not believe it was SIM locked as the owner told me he slapped regional SIMs in it when he traveled.

Does this imply hardware failure or am I missing something stupid here?

REgards/
19th June 2014, 10:56 AM   |  #2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 780
 
3,616 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Try different sims first.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to boomboomer For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 02:22 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 29
 
386 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Thanks for the reply
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Try different sims first.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


Hey THanks for the reply. Any suggestions as to how I can try alternate SIMS. Shoudl I walk into ATT and ask they replace the SIM for my IPhone as it is not working in other phones or should I buy a smart talk prepaid SIM or something. Any suggestions. Sorry for the seemingly stupid questions.

Regards.
26th July 2014, 09:48 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 29
 
386 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Try different sims first.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

I tried two att sims with no lucka nd one tmo. I took it to a shop where theyb replaced the reade and still no dice. Technician claimed bad radio flash, but the networks are seen... seems like sim reader. The other thing I noticed is that the device says wcdma on in. I know the chia carrier is gsm and the phone is supposed to be. Any thoughts?

Sent from my SPH-D700 using XDA Free mobile app
9th October 2014, 04:53 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 29
 
386 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
not to resurrect but....
So I have had some updates. I took it to a local shop who attempted to replace the reader and said that a new one had the same issue. I then spoke with my friend who gave it to me and he mentioned some CM issue with SIMs being recognized. I updated the ROM and it worked well for a couple of days. THen I started having intermittant instances of the same issue..... until it completely recurred again.

I have taken it appart and resat the connection (thinking the repair guy didnt do it well and maybe that was my issue) but had no differnt results. I have tried a new ROM (SlimKat) and a couple of Kernels. I have not gotten into modem flashing yet as I am still trying to parse and understand the data there.

The Repair guy thought the modem was misflashed and that the installer who flashed CM11 messed it up. He suggested getting a Stock carrier ROM on there. I thought he was full of it and did not know what he was talking about... esp considering there is no domestic (US) carrier image for the 9300.

Thoughts or options? I have an i747 that I have been using but it does not have an unlocked SIM yet and I have been struggling to make that happen (EVEN WITH A CARRIER PROVIDED CODE??!!!).


Thanks in advanced for any assistance/insight you can provide.


Regards

J
11th October 2014, 01:01 AM   |  #6  
Senior Member
Flag New Zealand
Thanks Meter: 148
 
708 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Djinn23

So I have had some updates. I took it to a local shop who attempted to replace the reader and said that a new one had the same issue. I then spoke with my friend who gave it to me and he mentioned some CM issue with SIMs being recognized. I updated the ROM and it worked well for a couple of days. THen I started having intermittant instances of the same issue..... until it completely recurred again.

I have taken it appart and resat the connection (thinking the repair guy didnt do it well and maybe that was my issue) but had no differnt results. I have tried a new ROM (SlimKat) and a couple of Kernels. I have not gotten into modem flashing yet as I am still trying to parse and understand the data there.

The Repair guy thought the modem was misflashed and that the installer who flashed CM11 messed it up. He suggested getting a Stock carrier ROM on there. I thought he was full of it and did not know what he was talking about... esp considering there is no domestic (US) carrier image for the 9300.

Thoughts or options? I have an i747 that I have been using but it does not have an unlocked SIM yet and I have been struggling to make that happen (EVEN WITH A CARRIER PROVIDED CODE??!!!).


Thanks in advanced for any assistance/insight you can provide.


Regards

J

Flashing CM doesn't touch the modem, most asop roms don't.
Try flashing stock which should reset everything.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes