Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] [Researched before posting] USB detection charging

OP MisT.

21st July 2014, 09:00 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
159 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
I researched before posting this. I'm a Nexus 4 user fixing my fiancÚ's sgs3. The phone started charging at 100mA a few days ago. So I flashed temasek and boeffla to ignore the detection problem. Now, however, the phone detects the AC charger as USB. I've tried a different battery and 2 other chargers.
Also, to get around this, I used boeffla's kernel settings app to increase the Amps when charging from usb to 1000mA and the charging current increased on the Galaxy Charging lite.

However, if i use the phone while charging, the battery percentage drops. I need a way to fix the USB/AC detection problem. I can't keep the 1000mA rate on USB.

Any help?
Last edited by MisT.; 21st July 2014 at 09:26 AM.
24th July 2014, 05:21 AM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
159 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
Really? Nobody??
26th July 2014, 02:52 PM   |  #3  
Senior Member
Flag A Coruna
Thanks Meter: 47
 
168 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Try checking "ignore unstable charging power" and "disable charger margin detection ".
Set the USB current to 1000mA instead 475mA by default.
All that is done in Boeffla config.
If still the same, try with other USB cable.
If it keeps failing, I'd say the USB connector is damaged, common on these phones (and all other phones using microUSB)
The Following User Says Thank You to dabyd64 For This Useful Post: [ View ]
30th July 2014, 11:50 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
159 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
Thanks for the reply. I've already tried all of that. It seems that when I plug the phone into the AC charger, sometimes the cable is detected as USB and it charges at 500mA (though set to 1000) and sometimes as AC. So what could the problem be here?
17th August 2014, 07:20 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
159 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
This forum is much more helpful than what I expected

Sent from my Nexus 4 using XDA Free mobile app
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
battery, charging, i9300, sgs3
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes