5,597,937 Members 39,333 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Return to Stock Firmware 4.04

Tip us?
 
PCNutt3r
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 31
Join Date: Jan 2011
Default [Q] Return to Stock Firmware 4.04

Hi Chaps,

Hope you can help me, I recently bought a 2nd hand S3 GT-I9300 and im based in the UK however the phone is rooted and I want to return to stock so I can upgrade to JB the natural way.

My phone details are as follows:

AP: I9300xxBLFB
CP: I9300XXLFB
CSC:I9300OXFBLF1

Android Version: 4.0.4
Baseband Version:I9300XXLFB
Kernal Version: Kernel Version 3.0.15-554452-user se.infra@SEP-74 #1

I am not sure what network it was originally on but I think its sim free as my 3 sim works fine.

Could you point me to the correct Stock firmware to do this?

Thanks in advance
 
PCNutt3r
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 31
Join Date: Jan 2011
If I flash this JB stock firmware will I be ok:

Model: GT-I9300

Country: United Kingdom

Version: Android 4.3

Changelist: 2168382

Build date: Thu, 28 Nov 2013 12:07:41 +0000

Product Code: BTU

PDA: I9300XXUGMK6

CSC: I9300OXAGMK6

MODEM: I9300XXUGMK6

I know how to flash just want to make sure I get the correct firmware.

Cheers
 
JJEgan
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 4406
Posts: 23,036
Join Date: Oct 2010
You may or may not get official updates if you flash firmware . It all depends upon the codes presented by your phone .
The firmware you link to .s UK 4.3 multi networks .
 
PCNutt3r
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 31
Join Date: Jan 2011
Flashed the firmware everything works accept I can’t now register on the 3 Network. Any other firmware recommendations?

Cheers
 
JJEgan
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 4406
Posts: 23,036
Join Date: Oct 2010
UNDERSTAND FIRST
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2362743

Network IMEI EFS
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2393289
The Following User Says Thank You to JJEgan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
PCNutt3r
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 31
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by JJEgan View Post
I can see my IMEI when I go settings, so basically have I goosed my phone?
 
boomboomer
Old
#7  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 556
Posts: 2,437
Join Date: Jun 2010
You may find your phone was on such an old firmware for a reason, usually a botched repair of the efs folder.

Or do you mean the network lock has returned?
Note: This quote doesn't automatically apply to everyone, decide for yourself if it might apply to you.

Quote:
Originally Posted by justruss View Post

What has this place become?

It's essentially a few people graciously answering the same repeating of immature, lazy, demanding questions from the masses.

Nobody searches. Nobody reads the first posts or titles of threads. Nobody even looks at posts a couple above their own.

The Following User Says Thank You to boomboomer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ag4751
Old
#8  
ag4751's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 177
Posts: 382
Join Date: Oct 2010
Location: Scarborough
Quote:
Originally Posted by PCNutt3r View Post
have I goosed my phone?
The BTU firmware is UK and Europe generic rom, it will work on any network but if your phone was previously locked to another network then the sim lock can return when the rom is flashed, so it may only recognise O2 or Vodafone sims for example, you can try different sims in the phone to see if they work.

Type *#1234# into your keypad and check the CSC shows as I9300OXAGMK6

If the CSC is correct then the phone should identify your sim so try a factory reset, it will wipe the phone data and reset it.
If I have been helpful remember the Thanks button

Read this thread Understand the basics
EFS / IMIE, Factory Mode, No Network Info Here
The ROM Flashing Tool Odin & Guide & Root
Custom recoveries Philz or TWRP
The Following User Says Thank You to ag4751 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
PCNutt3r
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 31
Join Date: Jan 2011
Thanks chaps!! Ended up swapping out the phone! Lets just say it was rooted in a sneaky way. Flashed my new phone with the firmware above and its working like a dream!! Thanks again!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes