Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Rooted or not? very strange

OP azim285

23rd February 2014, 11:47 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Hi, i've purchased an siii today gti9300 and i am very confused as to what is going on.

First of all, it shows that there is na update available but when I try to download it it says cannot be done because its been modified. (tried the miscrosd fix even though am not using a microsd, and couple of other things and nothing worked)

So I wanted to know if its rooted or not, installed root checked and it says that it is. Then I found out OTA isnt good for a rooted phone. Great so lets unroot!

Went into download mode and the first 2 rows are blank and it appears to tell me that it isnt rooted so i am now very confused as when i tried to flash the stock rom on odin it failed.

below is what I see

product name:
custom binary download: no
current binary: samsung official
system status: custom

I9300XXELL4 is the firmware curtrently instaleld and i wanted to reflash it with the same as its the stock firmware

thanks in advance

The reason I am trying to fix this is because I believe its causing the issue with my touch screen which is tempremental. it works but sometimes i have to press it few times or when i scroll it clicks instead. I read the below which is makign me think the software is to blame:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2630555

http://forum.xda-developers.com/show...2574175&page=2
24th February 2014, 06:53 AM   |  #2  
amirTor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 365
 
402 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
I think that you bought a rooted device which went unrooted (using root manager apps like SuperSU), but the previous owner didn't flash a stock rom afterwards (so the rom is still acknowledged as rooted)

You can convert it into fully official by flashing stock rom (from sammobile, etc) via odin


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
24th February 2014, 10:15 AM   |  #3  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 749
 
3,406 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
The blank product name is usually due to hardware failure, you may have bigger problems than just modified status.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes