Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,147 Members 48,506 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

why S3 not Getting kitkat reason?

Tip us?
 
Afiqskull5
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 36
Join Date: Jan 2014
Default why S3 not Getting kitkat reason?

Someone said s3 not getting kitkat bcause of the 1gb ram not enough but did you know samsung galaxy core 2 have 780mb ram and its running kitkat and its stable can anybody explain this?
 
PearOfSteel
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 16
Join Date: Aug 2014
Default damn samsung

because samsung sucks thats why
 
verny94
Old
#3  
verny94's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 387
Join Date: May 2014
Location: Kladno
Because its old phone which had a lot of updates. From 4.0.4 to 4.3
Can you imagine how much money cost update? And update do not earn any money.
Samsung Galaxy SIII
Omega ROM (4.3) v59; Boeffla kernel 5.3; TWRP recovery; Nova launcher Prime; S5 theme; Xposed
Hit a thanks button, when I helped you
 
Behemoth1702
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: May 2013
Location: Berlin
They say they would not be able to deliver the best user experiece which in their case means TouchWiz. Many people report that TouchWiz is a resource hog.

Some articles even suggest that contrary to Samsung's statement NOW WITH KitKat TouchWiz would run smoother.
For example:
http://au.ibtimes.com/articles/51677...m#.U-JwXWOM64s

I believe it's money:
-rewriting&optimizing TouchWiz for KitKat $$$
-pushing update on servers $$$
-not selling bigger phones ("want KitKat? Get S4!") $$$ (for them)

It's a good business decision money wise but morale wise ... Not.
 
Afiqskull5
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 36
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by verny94 View Post
Because its old phone which had a lot of updates. From 4.0.4 to 4.3
Can you imagine how much money cost update? And update do not earn any money.
Quote:
Originally Posted by Behemoth1702 View Post
They say they would not be able to deliver the best user experiece which in their case means TouchWiz. Many people report that TouchWiz is a resource hog.

Some articles even suggest that contrary to Samsung's statement NOW WITH KitKat TouchWiz would run smoother.
For example:
http://au.ibtimes.com/articles/51677...m#.U-JwXWOM64s

I believe it's money:
-rewriting&optimizing TouchWiz for KitKat $$$
-pushing update on servers $$$
-not selling bigger phones ("want KitKat? Get S4!") $$$ (for them)

It's a good business decision money wise but morale wise ... Not.
Thanks for Thanks explaination but qs make a kitkat rom and did you think the rom will be no bugs and problem like s4 and note2 kitkat update?
 
Darke5tShad0w
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 259
Join Date: Nov 2013
Location: New Zealand
If you would like KITKAT flash a custom rom.
 
NewbieFTW
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 14
Join Date: Aug 2014
Because Samsung wants money.
 
verny94
Old
(Last edited by verny94; 9th August 2014 at 07:58 PM.)
#8  
verny94's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 387
Join Date: May 2014
Location: Kladno
Quote:
Originally Posted by NewbieFTW View Post
Because Samsung wants money.
I dont think so.. Better idea is Samsung doesn´t want to loose money for FOURTH update for SIII and if you want to have update whatever it takes? With lot of bugs etc... Or with Knox..
Samsung Galaxy SIII
Omega ROM (4.3) v59; Boeffla kernel 5.3; TWRP recovery; Nova launcher Prime; S5 theme; Xposed
Hit a thanks button, when I helped you
 
Behemoth1702
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: May 2013
Location: Berlin
Seeems like Custom Rom is the way to go here. I am running CM 11 M9 with no problems on my i9300. Love the custom roms!
 
Wasim625
Old
#10  
Member
Thanks Meter 23
Posts: 99
Join Date: Jul 2014
I don't know about the things said earlier posts but there is a system problem with GS3. Gs3 has a file system partition (wherw ROM with all if its blaotware installs) of about 1.5 gb. The Samsung released new kitkat with all of it new bloatware in it goes beyond 1.5 GB that is to be precise 1.7 GB. Samsung has to cut short its all (paid) bloatware in order to keep the KK rom running in GS3 which samsung cannot (afford) to do. That's why they all together decided not to update the device at all. And despite the device already got enough updates that is from 4.0 to 4.3 and that the device was 2 and half year old now also added to th2 fact samsung not taking pain to update this beast.

As far as Hardware is concerned GS3's hardware is more than enough to handle KK ROMs even the latest Android L. Hardware is NOT the issue. It's all about Samsung being economical about it's bloatware income and team management for this update.

Sent from my GT-I9300

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Submitting a Patch to Gerrit – Featuring XplodWild – XDA Developer TV

Not every developer specializes in every area of … more

Learn How to Make a Live Wallpaper all by Yourself

Stillimages can bebeautiful, but some of you prefer to see animations on your screens. … more

Google Play Services Updated to Version 6.1

In addition to Android operating system proper, Google is focusing hard on giving the developers … more

CyanogenMod 11 M10 Available for Supported Devices

Summer vacation isover for most students out there, and it’s the time to get back to … more