Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Why are the signal bars grey instead of blue?

OP ejagas09

24th April 2013, 06:41 AM   |  #1  
ejagas09's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1366778452915.jpg
Views:	133
Size:	11.1 KB
ID:	1907157
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1366778474701.jpg
Views:	122
Size:	11.1 KB
ID:	1907158
When I'm using wifi the signal bar turns blue which kinda cool, but when I turn my wifi off the signal bar turns grey! Could someone tell me why? *noob here!*
Sent from my GT-I9300 using xda premium
24th April 2013, 08:51 AM   |  #2  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 13,811
 
24,993 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Its blue if you're connected to and using Google services.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
24th April 2013, 09:07 AM   |  #3  
coltlacey1's Avatar
Member
Flag kenai, AK
Thanks Meter: 2
 
83 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Had the same question. Except my cell reception bars stay grey now...back awhile ago when I flashed an update through cm10.1 my signal bars turned grey and stayed grey. Any ideas why or Google services possibly not activated?
24th April 2013, 02:46 PM   |  #4  
Akkutech's Avatar
Junior Member
Flag Germany/Hannover
Thanks Meter: 13
 
26 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
kslimo assembly
you have flash the newest gapps ?
24th April 2013, 03:05 PM   |  #5  
monkteo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 248
 
802 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by Akkutech

you have flash the newest gapps ?


no matter gapps
color signal change to blue when the internet connection is active
24th April 2013, 03:58 PM   |  #6  
Junior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
yeah the blue bars mean you're connected to the internet
24th April 2013, 04:15 PM   |  #7  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 13,811
 
24,993 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by pjmac88

yeah the blue bars mean you're connected to the internet

No. They mean you are connected to google VIA the internet. You can still browse the internet with Grey
24th April 2013, 04:34 PM   |  #8  
Junior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by rootSU

No. They mean you are connected to google VIA the internet. You can still browse the internet with Grey

Oops, you are completely right. I stand corrected. Sorry for posting the wrong info!
24th April 2013, 04:42 PM   |  #9  
coltlacey1's Avatar
Member
Flag kenai, AK
Thanks Meter: 2
 
83 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Yea, everything works fine. No I haven't flashed a new gapps. Perhaps I'll try.
3rd May 2014, 06:49 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
I have installed Omni Rom 4.4.2 on my I9300. My mobile network state is disconnected. But I am able to make/receive calls and data seems to work fine except for the signal icon is greyed out. Someone pls help.<br />
<br />
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk<br/>

---------- Post added at 10:19 AM ---------- Previous post was at 10:12 AM ----------

and my Google sync works perfectly. not sure what went wrong!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes